ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

EURO U-17: Στα τελικά η Εθνική Παίδων!

EURO U-17: Στα τελικά η Εθνική Παίδων!

Η Εθνική Παίδων χάρισε άλλη μια επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, τερματίζοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου της elite round.

Τεράστια επιτυχία για την Εθνική Παίδων, που εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, τερματίζοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου της elite round.

Η ελληνική ομάδα έμεινε στο 0-0 με τη Λευκορωσία στο τελευταίο ματς του ομίλου, όμως ο βαθμός αυτός ήταν αρκετός όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την πρωτιά. Στα τελικά της Βουλγαρίας (6-22 Μαΐου) θα ακολουθήσει και η Ιρλανδία, παρά την ήττα της 1-0 από τη διοργανώτρια Πολωνία.

Στον αγώνα με τη Λευκορωσία, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας Πλοτνίκοφ, ο οποίος πραγματοποίησε τουλάχιστον πέντε σπουδαίες αποκρούσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-3 υπέρ της Ελλάδας.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Κατράνης, Ευαγγέλου (68΄ Δοδοντσάκης), Νικολάου, Λημνιός, Μίγγος, Λάμπρου (70΄ Κυρτζιαλίδης), Παυλίδης, Ρέτσος, Νάτσος, Τσίγγος (79΄ Καραμήτος)

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Πλοτνίκοφ, Σβετσόφ, Κουτσίνσκι, Κίσελ, Καζάντσεφ, Κόρζουν (76΄ Μπελέζιακ), Μπάχαρ, Σαραμάχα, Ντιτσένκοφ, Μπούρακ, Κουπτσόφ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Στο epo.gr δηλώσεις έκαναν ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος και οι νεαροί διεθνείς Μάριος Σιαμπάνης, Παναγιώτης Ρέτσος, Δημήτρης Λημνιός. Να τονιστεί ότι η ελληνική αποστολή αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (μέσω Μονάχου) την Παρασκευή 27/3 και ώρα 22:40.

Γεωργόπουλος: «Είχα δηλώσει από την αρχή ότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι αξίζουν πολλά. Αυτό που έκαναν είναι σημαντικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα και σπουδαιότερα. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και όλο το τιμ της αποστολής γιατί δουλέψαμε αρμονικά όλες αυτές της μέρες. Είμαι ευτυχισμένος. Αξίζαμε την πρόκριση γιατί ήμασταν οι καλύτεροι στον όμιλο. Μας περιμένει άλλη μια πρόκληση στα τελικά και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός κορυφαίου τουρνουά».

Σιαμπάνης: «Το πιστεύαμε από την αρχή και αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι το αξίζαμε. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι, γιατί στα πρώτα βήματά μας στο ποδόσφαιρο και τις Εθνικές Ομάδες καταφέραμε κάτι μεγάλο. Νιώθουμε ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ, αλλά θα χαρίσουμε κι άλλες επιτυχίες στη χώρα μας».

Ρέτσος: «Τιμήσαμε το εθνόσημο και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, διαθέτει πλούσιο ταλέντο και ψυχή. Είμαστε, πλέον, στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει στη Βουλγαρία συνέχεια στις επιτυχίες. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και το υπόλοιπο τιμ γιατί ήμασταν μια οικογένεια, όλοι πρόσφεραν κάτι για να πάρουμε την πρόκριση στα τελικά».

Λημνιός: «Το όνειρό μας, ο στόχος μας έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορούσε τίποτα να μας σταματήσει γιατί η θέλησή μας για την πρόκριση ήταν πολύ δυνατή. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μας, είναι κάτι που θα το θυμόμαστε για πάντα. Θα το γιορτάσουμε τώρα, όμως τις επόμενες ημέρες οφείλουμε να οδηγήσουμε την σκέψη μας στα ματς των τελικών».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ