ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έτσι το έζησε ο Ρανιέρι

Έτσι το έζησε ο Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής μας στον αγώνα με τη Ρουμανία (VIDEOS).

Θα ονειρευόταν και ο ίδιος ένα διαφορετικό ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας. Μια νίκη απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο του έκτου προκριματικού ομίλου του Euro 2016, θα ήταν ιδανική για τον Κλάουντιο Ρανιέρι. Δυστυχώς, όμως, αυτή δεν ήρθε ποτέ...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπιασε καλή απόδοση, εγκλωβίστηκε απέναντι σε έναν καλά διαβασμένο αντίπαλο, επηρεάστηκε και από το άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη και μοιραία ηττήθηκε με 0-1.

Ο Ιταλός προπονητής, έζησε την δική του αγωνία στην άκρη του πάγκου. Ήθελε και ο ίδιος να φτάσει η ομάδα του στη νίκη και να είναι με το "καλημέρα" καβάλα στ' άλογο. Η ζωή βέβαια δεν τελειώνει, ούτε η δουλειά που έχει να γίνει στην "γαλανόλευκη" από τον πολύπειρο εκλέκτορά μας.

Το Sport24.gr βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο και κατέγραψε τις αντιδράσεις του Ιταλού στον πάγκο της Ελλάδας. Όρθιος σε όλο το 90λεπτο συν τις καθυστερήσεις, δεν κάθισε δευτερόλεπτο στην θέση του και έδινε οδηγίες στους παίκτες του.

Ήταν ήρεμος βέβαια, μην φανταστεί κανείς ότι έκανε... φιγούρες. Με τα χέρια δεμένα μπροστά ή στις τσέπες, παρακολουθούσε τις προσπάθειες των διεθνών μας και φώναζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πάντως, σε γενικές γραμμές δεν... ξέφυγε, έστω και αν το σκορ ήταν άσχημο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Και επειδή ο ίδιος είχε προαναγγείλει στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ότι θα μάθει κάποια ελληνικά, φρόντισε να δώσει ένα δείγμα από το πρώτο του ματς. Μόλις στο 5', φώναξε στην γλώσσα μας "παίξτε γρήγορα" σε μια στιγμή που είχε την μπάλα ο Τοροσίδης.

Το επανέλαβε και άλλες φορές, ενώ από νωρίς άρχισε να σηκώνει παίκτες για προθέρμανση. Ανά τριάδες, πρώτα οι Τζαβέλλας - Κονέ - Κ. Παπαδόπουλος και μετέπειτα οι Βύντρα - Μόρας - Φορτούνης. Ήθελε να τους έχει σε εγρήγορση και έτοιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στο ημίχρονο, κάλεσε τον Διαμαντάκο και του έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, σχεδιάζοντας και κάποια πράγματα με στυλό και χαρτί, ώστε να ξέρει ο παίκτης του που να κινηθεί στο χορτάρι, ενώ συνέχισε τα... ελληνικά του, φωνάζοντας "ένα - δυο, ένα - δυο", ώστε οι ποδοσφαιριστές του να κάνουν συνδυασμούς και να ανοίγουν διαδρόμους.

Το πάλεψε όπως μπορούσε ο Ρανιέρι, προφανώς και δεν ικανοποιήθηκε από την (κακή) εικόνα της ομάδας του, αλλά είναι και αυτός στην φάση που μαθαίνει τους παίκτες του και εκείνοι τον ίδιο και την φιλοσοφία του. Υπομονή, στήριξη και όλα θα βρουν τον δρόμο τους...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ