ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έτοιμοι να γίνουν... άνδρες

Έτοιμοι να γίνουν... άνδρες
INTIME SPORTS

Ποιοι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων βρίσκονται ήδη σημειωμένοι στο μπλοκάκι του Κλάουντιο Ρανιέρι και αναμένεται να κληθούν από τον Ιταλό τεχνικό στην Εθνική Ανδρών. Ποιοι θα ακολουθήσουν και οι εκπλήξεις.

Η Εθνική Ελπίδων ολοκλήρωσε την Τρίτη της υποχρεώσεις με μια επική νίκη επί της Πολωνίας με δυο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά αλλά οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πήγαν από τον παράδεισο στην κόλαση ελέω του γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα της με την Τουρκία η Σουηδία.

Πλέον οι περισσότερο αν όχι όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν αυτή τη φουρνιά της Εθνικής Ελπίδων και κυρίως όσοι είναι γεννημένοι το 1992 και 1993 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη ομάδα της Εθνικής Ελπίδων και πλέον το επόμενο βήμα τους είναι η κλήση τους στην Εθνική Ανδρών.

Το ταλέντο υπάρχει στα περισσότερα από τα παιδιά που ήταν μέλη της ομάδας του Κώστα Τσάνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι τους θα βρεθούν μια μέρα στην Εθνική Ανδρών. Για αυτό σίγουρα θα παίξει ρόλο η εξέλιξη που θα έχουν από εδώ και στο εξής στην καριέρα τους αλλά και το αν θα υπάρξουν άλλοι παίκτες μικρότερης ηλικίας που θα τους προσπεράσουν.

Από το υπάρχον ρόστερ όμως υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά που βρίσκονται στον προθάλαμο της Εθνικής και ίσως δούμε το όνομα τους σε μια από τις επόμενες κλήσεις του Κλάουντιο Ρανιέρι είτε σε κάποιο φιλικό ματς, είτε σε επίσημο όπως έγινε ήδη με τον Διαμαντάκο και τον Μάνταλο.

Ο Ιταλός τεχνικός άλλωστε βρέθηκε την Τρίτη στην Κατερίνη, είδε από κοντά την αναμέτρηση και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει ξεχωρίσει τέσσερα ονόματα και ίσως σύντομα γίνουν... άνδρες. Ο λόγος για τους Νίκο Καρέλη, Κώστα Σταφυλίδη, Δημήτρη Κουμπέρλη και Χάρη Μαυρία.

Ο πρώτος σκόρερ της Ελπίδων

Ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής Ελπίδων σε αυτή την προκριματική φάση ενώ συνολικά αγωνιζόμενος στις Ελπίδες έχει 17 παρουσίες και εννιά τέρματα. Παράλληλα ο Καρέλης είναι βασικός στον Παναθηναϊκό έχοντας παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη και μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για την επιθετική γραμμή της Εθνικής Ανδρών τα επόμενα χρόνια.

Ο Καρέλης έδειξε και στο ματς με την Πολωνία τις πλούσιες δυνατότητες του καθώς πλην του γκολ που πέτυχε είχε και ένα σουτ στο δοκάρι και θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο ματς με τους Πολωνούς ήταν

Τον είχε δει στην Αγγλία

Στο μπλοκάκι του Ρανιέρι βρίσκεται σημειωμένο και το όνομα του Κώστα Σταφυλίδη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως όταν ο Ιταλός πήγε στην Αγγλία για να δει ένα ματς της Φούλαμ με το βλέμμα στραμμένο στον Μήτρογλου εντυπωσιάστηκε από τον αριστερό μπακ των Άγγλων. Μάλιστα τονίζεται ότι ήδη είχε συζητήσει μαζί του και του είχε πει πως θα τον έχει στα υπόψιν. Στην θέση του αριστερού μπακ φαίνεται ότι άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις καθώς πλην του Χολέμπας δεν φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη σε παίκτες όπως ο Καράμπελας και ο Τζαβέλας.

Φωτογραφίες: Η τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων των παιδιών της Κ21

Τον υπολογίζει

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αγγλία συνομίλησε και με τον Χάρη Μαυρία και του διαμήνυσε πως τον παρακολουθεί. Ο νεαρός άσος μπορεί ακόμα να μην καταφέρει να βρει τον χρόνο συμμετοχής που σίγουρα και ο ίδιος χρειάζεται αλλά και θέλει στην Σάντερλαντ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστές της ηλικίας του. Μην ξεχνάμε ότι είναι γεννημένος το 1994 και ήταν από τους πιο μικρούς παίκτες της Ελπίδων. Παρόλα αυτά έχει ήδη παίξει σε 17 παιχνίδια και έχει σκοράρει τρία γκολ ενώ και στην αναμέτρηση της Κατερίνης ήταν πάρα πολύ καλός. Το μόνο αρνητικό στην περίπτωση του ότι ούτε φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του στην Αγγλία.

Πολυτάλαντος και πολυσύνθετος

Ο τέταρτος που φαίνεται ότι είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο άσος του Αστέρα Τρίπολης είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικό χαφ όσο και ως στόπερ και είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα του χρησιμοποιείται στην μεσαία γραμμή αλλά στην Εθνική ελπίδων έπαιζε στην άμυνα. Ο Κουρμπέλης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Αστέρα τα τελευταία χρόνια και φυσικά έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία που σε συνδυασμό με το ταλέντο του τον φέρνει στον προθάλαμο της Εθνικής.

Ένα κλικ πιο πίσω

Φυσικά πλην των τεσσάρων υπάρχουν και άλλοι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων που θα μπορούσαν κάλλιστα να παίξουν στην Εθνική Ανδρών και να αποτελέσουν βασικά της στελέχη τα επόμενα χρόνια. Ίσως μάλιστα ανάλογα με τις συγκυρίες που ενδεχομένως να υπάρξουν όπως τραυματισμοί τιμωρίες ξεπεράσουν τους τέσσερις προαναφερθέντες. Ο λόγος για τους Τάσο Λαγό, Ανδρέα Μπουχαλάκη, Γιάννη Γιαννιώτα, Στέλιο Κίτσιου, Δημήτρη Κολοβό.

Καθοριστικό ρόλο βέβαια θα παίξει οι εξέλιξη που θα έχουν άπαντες στην καριέρα τους από εδώ και στο εξής και το αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν τόσο σκληρά. Καθώς το ταλέντο το έχουν όλοι τους και το έχουν αποδείξει. Πρέπει όμως να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά προκειμένου να μπορέσουν όχι μόνο να ανοίξουν την πόρτα της Εθνικής Ανδρών αλλά να μπορέσουν και να καθιερωθούν σε αυτή.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ