ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Κυνηγά το 3/3 σε μπαράζ

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΖ ) (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΖ ) (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 4-0 την αντίστοιχη του Γιβραλτάρ και περιμένει την αντίπαλό της (Ιταλία, Ελβετία, Δανία ή Κροατία) στο τρίτο μουντιαλικό μπαράζ της. Θυμηθείτε τι έκανε στα δύο προηγούμενα. (videos)

Την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία, θα επιδιώξει η Εθνική Ελλάδας μετά τη νίκη (4-0) επί του Γιβραλτάρ και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλό της.

Περιμένοντας την αντίπαλο ( μπορείτε να επιλέξετε στο poll του Sport24.gr ποια εκ των Ιταλίας, Ελβετίας, Δανίας και Κροατίας θα επιθυμούσατε) από την κλήρωση (17/10, 15:00) η Εθνική προετοιμάζεται για το τρίτο μουνταλικό της μπαράζ.

Τα προηγούμενα δύο ήταν επιτυχή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς οδήγησαν στην παρουσία στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2010 και του 2014.

Το πρώτο ήταν πριν οκτώ χρόνια. Στις 14 Νοέμβρη του 2009, η Εθνική Ελλάδας υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Ουκρανίας στο ΟΑΚΑ με το ματς να λήγει ισόπαλο δίχως γκολ (0-0).

Οι διεθνείς μας ταξίδεψαν στο Ντόνετσκ και χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έφυγαν με τη νίκη (0-1) από την "Donetsk Arena" και την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το δεύτερο ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Τη 15η Νοέμβρη του 2013, η Ελλάδα υποδέχθηκε τη Ρουμανία και τη νίκησε 3-1. Ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ, ο Στάνκου ισοφάρισε, ο Σαλπιγγίδης ανέκτησε το προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ο νυν επιθετικός της Μαρσέιγ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ματς (3-1).

Ύστερα από τέσσερις ημέρες (19/11/2013), η Εθνική έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από το Βουκουρέστι - ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ για να διαμορφώσει το αυτογκόλ του Τοροσίδη το τελικό αποτέλεσμα - και την πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας και την τελική φάση του Μουντιάλ του 2014.

Με οδηγό τις δύο προηγούμενες εμπειρίες από νοκ-άουτ ματς πρόκρισης σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ελλάδα καλείται να φανεί το ίδιο αποτελεσματική και στην τρίτη και να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ