ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επιτέλους, ώρα για την πρώτη νίκη!

Επιτέλους, ώρα για την πρώτη νίκη!
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται την Φινλανδία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (21:45) και ψάχνει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EURO 2016, αν και έχουμε φτάσει αισίως στην 7η αγωνιστική. Τι δοκίμασε χθες (3/9) ο Κώστας Τσάνας στην προπόνηση.

Σε κάθε αγώνα υπήρχε η προσδοκία, αλλά στο τέλος μέναμε με αυτή και από ουσία... μηδέν. Όσες δηλαδή και οι νίκες που μετράει ως τώρα η Εθνική μας στα προκριματικά του EURO 2016 έπειτα από έξι αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένη στην τελευταία θέση του ομίλου της και με μαθηματικές και μόνο ελπίδες για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Μεταξύ μας, δεν υπάρχουν καθόλου ελπίδες...

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο, ο Κώστας Τσάνας έχει αναλάβει μέχρι να έρθει ο διάδοχος του Ουρουγουανού, η ομάδα ψάχνει την χαμένη ταυτότητά της και τον τρόπο να σταθεί όρθια έπειτα από ένα εφιαλτικό χρόνο και μια πορεία μονίμως πτωτική και μέσα σε όλα αυτά υποδέχεται την Φινλανδία στο Φάληρο για την 7η αγωνιστική, αναζητώντας το πρώτο τρίποντο.

Οι Σκανδιναβοί είναι η ομάδα από τις δυο ομάδες που η Εθνική μας έχει πάρει ισοπαλία (1-1 στο Ελσίνκι), η άλλη είναι η Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Το άλλοτε "Κάστρο" της "γαλανόλευκης", έχει αποδειχτεί εύκολο πέρασμα ως τώρα. Η Ρουμανία νίκησε 1-0, η Βόρεια Ιρλανδία με 2-0 και τα Νησιά Φερόε με 1-0. Πέρα από την πρώτη νίκη, αναζητούμε και το πρώτο εντός έδρας γκολ στην διοργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Βασίλη Τοροσίδη, Σωτήρη Νίνη και Θάνου Πέτσου ( στην τελευταία προπόνηση υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) και πάλι όμως έχει τους παίκτες για να πάρει το ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που μετράει ως τώρα τέσσερις βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του γκρουπ. Με ένα θετικό αποτέλεσμα, ξεφεύγουμε από τον πάτο. Όχι και λόγος για να πανηγυρίζουμε, αλλά κάτι είναι και αυτό την δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναφορικά με τα πλάνα του Κώστα Τσάνα, όλες τις προηγούμενες ημέρες ανακάτεψε πολύ την τράπουλα και δεν έδειξε 11άδα, θέλοντας να κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση. Το ομολόγησε άλλωστε και στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, αν και την Πέμπτη (3/9) δοκίμασε ένα σύστημα 4-2-3-1, όπου φάνηκαν κάποιες σκέψεις του. Μένει να φανεί αν οι έντεκα αυτοί παίκτες, θα πάρουν φανέλα βασικού το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Καρνέζης στο τέρμα, ο Βύντρα δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και ανάμεσά τους οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Οι Τζιόλης και Σάμαρης οι δυο αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους ο Φορτούνης, στις πτέρυγες οι Καρέλης και Αραβίδης, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επίσης διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, αλλα΄ίσως δούμε και κάποιον άλλον παίκτη να ξεκινάει.

Η αποστολή της Εθνικής: Ορέστης Καρνέζης, Στέφανος Καπίνο, Μάρκος Βελλίδης, Λουκάς Βύντρα, Στέλιος Κίτσιου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Βαγγέλης Μόρας, Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Ταξιάρχης Φούντας, Κώστας Φορτούνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Βαγγέλης Πλατέλλας, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Καρέλης, Χρήστος Αραβίδης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ