ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ένα ματς και φαρμακερό στον πάγκο της Εθνικής

Ένα ματς και φαρμακερό στον πάγκο της Εθνικής
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr, με αφορμή την παρουσία του Κώστα Τσάνα στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, θυμίζει τι έκαναν άλλοι επτά προπονητές που βρέθηκαν μόνο μια φορά στην τεχνική της ηγεσία (βίντεο και φωτογραφίες).

Είχαν την τιμή να καθίσουν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, έστω και αν επρόκειτο για ένα 90λεπτο. Κάθε περίπτωση βέβαια διαφέρει, αλλά ο παρονομαστής είναι κοινός, κοουτσάροντας για μια και μοναδική φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Κώστας Τσάνας είναι ο τελευταίος. Δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της "γαλανόλευκης" στον αγώνα με την Ουγγαρία στα τέλη Μαρτίου στη Βουδαπέστη, αλλά πήρε την θέση του Κλάουντιο Ρανιέρι στο φιλικό με την Σερβία, πολύ απλά διότι... δεν γινόταν ο Ιταλός κόουτς να βρεθεί στα Χανιά μετά τα όσα προηγήθηκαν.

Το Sport24.gr κάνει φλας-μπακ στο παρελθόν και θυμίζει τους επτά... προκατόχους του Τσάνα, που βρέθηκαν στην ίδια θέση μαζί του. Δεν ήταν βέβαια το ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις. Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι ήττες που είναι πέντε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ υπήρξε μια νίκη και μια ισοπαλία (3-23 τα γκολ).

Γιόζεβ Σβέγιγκ

Κοουτσάρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στην Β' Ιταλίας στις 2 Μαρτίου 1930 στο "Τζιόρτζιο Άσκολι" στην Νάπολη. Η "γαλανόλευκη" ηττήθηκε με 3-0 χάρη και σκόρερ ήταν οι Κίνι (40'), Σαλούστρο (72') και Βόζια (89').

Β' Ιταλίας: Κομπιάνι – Μοντζέλιο, Γκάσπερι, Φριτζόνι, Αρντιλόνε, Μπερτολίνο ( 46΄ Φουρλάνι), Βιτσεντσίνι (46΄ Βόζια), Μιχαλίτσι, Σαλούστρο, Μαντζόνι (46΄ Πότζι), Κίνι

Ελλάδα: Γιάμαλης - Κουράντης, Μάλλιος, Λεκκός, Κωνστα¬ντινίδης, Γκίκας, Νεγρεπόντης (46΄Αγγ. Μεσσάρης), Κ. Ανδριανόπουλος (αρχηγός), Γ. Ανδριανόπουλος, Αγγε¬λάκης, Λ. Ανδριανόπουλος

Διαιτητής: Μιντζ (Αυστρία)

Σκόρερ: 40΄Κίνι, 72΄Σαλούστρο, 89΄ Βόζια

Θεατές: 8.000

Τζον Μπάγκετ

Η πιο βαριά ήττα για την Εθνική μας ήρθε από την Ουγγαρία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1938. Ο αγώνας έγινε στο 25 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς στο "ΜΤΚ Στάντιον" και η Εθνική συνετρίβη με 11-1. Το γκολ της πέτυχε με σουτ ο Μάκρας Μακρής στο 89', διαμορφώνοντας απλά το τελικό σκορ.

Ουγγαρία: Χάντα - Κόρανι, Μπίρο, Λάζαρ, Σζουτς, Μπάλογκ, Σας, Βίντσε, Νέμες, Ζέγκελερ, Τίτκος

Ελλάδα: Σκλαβούνος – Τσαγανιάς, Γ. Παπαδόπουλος, Δεληγιάννης, Κοντούλης, Γκίκας, Μηγιάκης (αρχηγός), Μαρόπουλος, Κλ. Βικελίδης, Μακρής, Χριστoδούλου

Διαιτητής: Τσιφάντο (Ρουμανία)

Σκόρερ: 15΄, 25΄,65΄, 81΄ Ζέγκελερ, 18΄, 23΄(πέναλτι), 75΄ Τίτκος, 26΄ Βίντσε, 34΄, 40΄, 52΄ Νέμες, 89΄ Μακρής

Θεατές:12.000

Νίκος Κατράντζος

Για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου 1953 και συγκεκριμένα στο "Απόστολος Νικολαΐδης", η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Αίγυπτο με σκόρερ τον Δαρίβα στο 16ο λεπτό με σουτ. Ο αγώνας έλαβε χώρα στις 25 Νοεμβρίου 1951.

Ελλάδα: Κουρουκλάτος - Ρωσσίδης, Λινοξυλάκης, Μουράτης (αρχηγός), Πούλης, Κοτρίδης, Δαρίβας, Παπαγε¬ωργίου, Μπέμπης, Φυλακτός, Ι. Παπαντωνίου

Αίγυπτος: Κάτο - Χαμάμι, Ελ Ντάλι, Χάσμα, Χάναφι, Ράσεντ, Μακάουϊ, Ντίζουϊ, Άαλα, Τούτου, Χάταμ

Διαιτητής: Σουλχί Γκαράν (Τουρκία)

Σκόρερ: 16΄ Δαρίβας

Θεατές: 17.000

Κώστας Ανδρίτσος

Και πάλι για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου 1958 και στο γήπεδο "Αρτούρο Κολάνα Βομέρο", η Εθνική του Ανδρίτσου γνώρισε την συντριβή με 7-1 από την Ιταλία στις 22 Απριλίου 1956. Ο Πανάκης είχε μειώσει απλά σε 5-1 στο 49', για να ακολουθήσουν δυο γκολ των γηπεδούχων.

Β' Ιταλίας: Λοβάτι - Φαρίνα, Τζανιέρι, Γκραντζένα, Έμολι, Πόζο, Μουτσινέλι, Ποζάν, Μπετίνι, Πεζάολα, Μπρούγκολα

Ελλάδα: Μανταλόζης - Ρωσσίδης (αρχηγός), Λινοξυλάκης, Κουρτζίδης, Νεμπίδης, Κοτρίδης, Φωτεινός, Νεστορίδης, Κουϊρουκίδης, Ι. Παπαντωνίου, Πανάκης

Διαιτητής: Φοκενμπέργκ (Γαλλία)

Σκόρερ: 7΄, 10΄ Μουτσινέλι, 9΄ Ποζάν, 39΄, 45΄, 89΄ Μπρούγκολα, 49΄ Πανάκης, 62΄ Γκρατζένα

Θεατές: 15.000

Κώστας Καραπατής

Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970, ο 39χρονος τότε Κώστας Καραπατής βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής στον αγώνα με την Ελβετία στο γήπεδο "Σαντ Γιάκομπ Παρκ". Η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 με το γκολ του Κεντέν στο 22' στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού ομίλου (12/10/1968).

Ελβετία: Γκρομπ - Ραμσέγιερ, Μισό, Στίερλι, Τακέλα, Ντουρ, Βιγιεμιέ, Οντερματ β(46΄ Γκούγκισμπεργκ), Κούνζλι, Κουν, Κουεντίν

Ελλάδα: Οικονομόπουλος - Γκαϊτατζής, Ζαντέρογλου, Μπαλόπουλος, Αρ. Καμάρας, Καραφέσκος, Χάιτας, Παπαϊωάννου, Δομάζος, Σιδέρης (αρχηγός), Δέδες (71΄ Γιoύτσoς)

Σκόρερ: 22' Κεντέν

Διαιτητής: Μπόγκαρντ (Ολλανδία)

Ένα ματς και φαρμακερό στον πάγκο της Εθνικής

Στέφανος Πετρίτσης

Σε φιλικό αγώνα στις 29 Ιανουαρίου 1992 και στο γήπεδο "Κεμάλ Στάφα Τίρανα", με τον 68χρονο, Στέφανο Πετρίτση, για μια και μοναδική φορά στον πάγκο η Εθνική ηττήθηκε με 1-0 από την Αλβανία και σκόρερ ήταν στο 43' ο Ράγκλι. Αντικατέστησε προσωρινά τον Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος επανήλθε στην συνέχεια.

Αλβανία: Στρακόσια - Μπεκίνι, Τσίρπι (90' Παλ), Τζούρπα, Μπάτα, Βάσι, Φέργκος, Κόλα (46' Τζαμπέντα), Μιλιόρι, Αλμπέρι, Ράκλι

Ελλάδα: Χανιωτάκης - Ποζαπαλίδης, Καπουράνης, Παυλόπουλος, Μητσιμπόνας (46' Μ. Παπαδόπουλος), Ουζουνίδης, Γιουκούδης (46΄Μάρκος), Χιονάς, Αρ. Καρασαββίδης, Μαρινάκης (46' Θ. Καρασαββίδης), Γιώτσας

Σκόρερ: 42' Ράγκλι

Διαιτητής: Μπουχάρ Πρέγκια (Αλβανία)

Νίκος Χρηστίδης

Φιλικός αγώνας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και αντίπαλος ήταν η Ρωσία στις 15 Αυγούστου 2001 στο "Λουζνίκι" της Μόσχας. Η Εθνική μας κατάφερε να φύγει χωρίς να ηττηθεί από την πρωτεύουσα της χώρας, μένοντας στο 0-0 με την ομάδα του Όλεγκ Ρομάντσεφ.

Ρωσία: Φιλιμόνοφ - Κοχλόφ (46΄ Σέμακ), Νικιφόροφ (46΄ Τσουγκάινοφ), Σμέρτιν (46΄ Χλέστοφ), Καριάκα (46΄ Αλεΐνιτσεφ), Χοφτούν, Ονόπκο, Κάρπιν (46΄ Γκούσεφ), Τιτόφ (62΄ Ισμαΐλοφ), Μοστοβόι, Μπετσάστνιχ (70΄ Ποπόφ)

Ελλάδα: Ελευθερόπουλος - Λάκης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Κ. Κωνσταντινίδης (75΄ Π. Κωνσταντινίδης), Γ. Χ. Γεωργιάδης (66΄ Γιανακόπουλος), Ζαγοράκης (82΄ Κατσιαμπής), Μαχλάς (56΄ Χαριστέας), Καραγκούνης (82΄ Βρύζας), Λυμπερόπουλος (56΄ Ζήκος)

Σκόρερ: -.

Διαιτητής: Γιάτσεκ Γκράνας (Πολωνία)

ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ( ΦΙΛΙΚΟ ) / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ   ΦΑΣΗ
ΧΡΕΩΣΗ : ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΡΩΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ( ΦΙΛΙΚΟ ) / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΦΑΣΗ ΧΡΕΩΣΗ : ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ. ICON PHOTOPRESS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ