ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Μάλτα 3-1

Ελλάδα - Μάλτα 3-1
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Φετφατζίδη και το παρθενικό του Κυριάκου Παπαδόπουλου, η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 3-1 τη Μάλτα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και σκαρφάλωσε πάλι στην 1η θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012.

Η ελληνική ομάδα δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, κόντρα σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά με δύο γρήγορα γκολ, έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Φετφατζίδη, ενώ στο 26' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σημείωσε το 2-0, σκοράροντας στο ντεμπούτο του.

Οι Μαλτέζοι μείωσαν στο 54', αλλά δέκα λεπτά αργότερα, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ο Φετφατζίδης "έγραψε" το τελικό 3-1.

Πλέον, η ελληνική ομάδα είναι και πάλι στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, ένα βαθμό πάνω από την Κροατία και το Ισραήλ.

Βαθμολογία 6ου ομίλου (σε 6 αγώνες)

1. Ελλάδα 8-3 14

2. Κροατία 10-3 13

3. Ισραήλ 10-7 13

4. Γεωργία 5-5 9

5. Λετονία 5-9 4

6. Μάλτα 2-13 0

* Ισραήλ και Γεωργία έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Βοηθοί: Πιότρ Σάνττσουκ, Μάρτσιν Μπορκόβσκι

Κίτρινες κάρτες: Κ. Παπαδόπουλος

Γκολ: 6', 64' Φετφατζίδης, 26' Κ. Παπαδόπουλος / 54' Μίφσουντ

Ελλάδα (Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (79' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου)

Μάλτα (Μπούτιγκιεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σκιμπέρας, Άγκιους, Ρ. Φένεκ, Μπογκντάνοβιτς (59' Κοέν), Μπρίφα, Μίφσουντ, Χάτσινσον (87' Π. Φένεκ), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (80' Φάιλα)

Ο αγώνας

Τελικά μόνο μια αλλαγή επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος σε σχέση με την αναμενόμενη ενδεκάδα και αυτή ήταν στη θέση του τερματοφύλακα, όπου προτίμησε τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο αντί του Στέφανου Κοτσόλη.

Κατά τα λοιπά, την αμυντική γραμμή συνέθεσαν οι Βασίλης Τοροσίδης (δεξιά), Νίκος Σπυρόπουλος (αριστερά) και Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μόρας (κέντρο). Μπροστά τους ήταν ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που είχε το ρόλο του κόφτη, ενώ τον πλαισίωναν οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης.

Στα άκρα αγωνίστηκαν οι Σωτήρης Νίνης (δεξιά) και Γιάννης Φετφατζίδης (αριστερά), ενώ μόνος του μπροστά ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιεστικά τον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό είχε το πρώτο καλό σουτ με τον Νίνη έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ.

Στο 6' ήρθε και η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για την Εθνική Ελλάδος, με τον Τοροσίδη να βρίσκει με ωραία σέντρα από δεξιά τον Σαλπιγγίδη, αλλά η προβολή του επιθετικού του ΠΑΟΚ, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το γκολ προέκυψε τελικά δύο λεπτά αργότερα, όταν σε μία ωραία εκτελεσμένη επίθεση, ο Κατσουράνης έμεινε μόνος του από δεξιά και με ωραία παράλληλη πάσα βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Φετφατζίδη, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα με το εθνόσημο στο στήθος.

Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε, με τον Φετφατζίδη να επιχειρεί στο 13' να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά ο Χογκ απέκρουσε το μακρινό σουτ του νεαρού μέσου.

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική ευκαιρία. Αυτή ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε για τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με προβολή βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Το ίδιο δεν συνέβη ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ, σημαδεύοντας το κεφάλι του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που με σκαστή κεφαλιά, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χογκ για το 2-0, με τον 19χρονο αμυντικό της Σάλκε να σκοράρει στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 2-0 και μόνο στο φινάλε του πρώτου μέρους είχαμε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 45', ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μίφσουντ για οφσάιντ, μετά από κακή απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, ενώ στις καθυστερήσεις ο Νίνης δοκίμασε ένα καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα, αφού η χαλαρότητα με την οποία μπήκαν οι διεθνείς μας, μετουσιώθηκε σε γκολ των Μαλτέζων. Συγκεκριμένα, στο 54' ο Μπαγιάντα απέφυγε δύο αντιπάλους έξω από την περιοχή και πάσαρε ωραία στον Μίφσουντ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντόπουλο να πλασάρει για να μειώσει σε 2-1.

Μάλιστα, θα μπορούσε στο 60' το σκορ να γίνει 2-2, όταν ο ο νεοεισελθών Κόεν δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ευτυχώς για την ελληνική ομάδα η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Ελλάδα, στο 64', χάρη στο... δώρο του Χογκ, ο οποίος σε "τυφλό" γύρισμα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, έστρωσε την μπάλα στον Φετφατζίδη, που με κοντινό πλασέ πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του για το 3-1.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του ματς, δεν παρουσιάστηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία για καμία από τις δύο ομάδες, αφού το 3-1 είχε ουσιαστικά δώσει πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν το πίστεψαν από κει και πέρα, ενώ οι διεθνείς μας χαλάρωσαν και πάλι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ