ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Βέλγιο 1-1

Ελλάδα-Βέλγιο 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλη με 1-1 αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα με το Βέλγιο σε φιλική αναμέτρηση στο Παγκρήτιο Στάδιο, προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Το γκολ ο Σαλπιγγίδης, με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Βέλγοι (Videos)

Προβλημάτισε η Εθνικής μας ομάδα ποδοσφαίρου στο πολύ δυνατό φιλικό τεστ (τελευταίο επί ελληνικού εδάφους) που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης (29/2) στο Παγκρήτιο Στάδιο με αντίπαλο το Βέλγιο, το οποίο έληξε ισόπαλο με 1-1.

Αυτό ήταν και το πρώτο άτυχο αποτέλεσμα στην Κρήτη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (είχε μόνο νίκες στο Παγκρήτιο) το οποίο εκτός από το πρώτο εικοσάλεπτο στην συνέχεια έδειξε αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να βελτιώσει ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του EURO 2012.

Από την άλλη το Βέλγιο έδειξε πως έχει παίκτες με αρκετό ταλέντο, ωστόσο φάνηκε η απειρία τους σε δυνατά φιλικά όπως αυτό με την Ελλάδα. Το γκολ για την Εθνική μας σημείωσε ο Σαλπιγγίδης (9') και για τους Βέλγους ο Σαντλί (32').

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν καλό και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μανιάτη. Στην συνέχεια ο ρυθμός της έπεσε με το Βέλγιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων να ισοφαρίζει, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος έκανε πολλές αλλαγές θέλοντας να δοκιμάσει τους νέους παίκτες που πήρε στην αποστολή και να δώσει μια φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η Εθνική δεν ήταν απειλητική δείχνοντας αρνητικά στοιχεία κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει. Το Βέλγιο από την άλλη δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Καρνέζη δείχνοντας πως σκοπός ήταν να μην ηττηθεί.

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος παρέδωσε στον γιό του αείμνηστου Πέτρου Βουζουνεράκη, Γιάννη, ειδικό βραβείο, καθώς ο άλλοτε διεθνής επιθετικός ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής από σύλλογο της ελληνικής περιφέρειας που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής/Βοηθοί: Στάλχμαρ (Σουηδία)/ Φλινκ, Βάρνμαρκ

4ος Διαιτητής: Κουκουλάκης

Καιρός: Ασθενής βροχή

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Κυρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Φωτάκης (64' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Φορτούνης), Σαμαράς (77' Αθανασιάδης), Γκέκας (85' Φετφατζίδης).

Βέλγιο (Λίκενς): Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λόμπερτς, Ντεφούρ (82' Ναϊγκολάν), Αζάρ (46' Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64' Βερτόνγκεν), Βίτσελ (58' Ντεμπελέ), Σαντλί.

Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης (20', Ελλάδα)-Ντεμπελέ (59', Βέλγιο), Κομπανί (76', Βέλγιο), Μινιολέ (89', Βέλγιο)

Κόκκινη κάρτα: Λόμπερτς (62', Βέλγιο)

Σκόρερ: Σαλπιγγίδης (9', Ελλάδα)-Σαντλί (33', Βέλγιο)

Ξεκίνησε καλά η ομάδα του Σάντος

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν άλλαξε τα αγωνιστικά του πλάνα όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, πλην την χρησιμοποίηση του Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και του Μανιάτη στην μεσαία γραμμή σε σχήμα 4-3-3.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Κατσουράνης και Φωτάκης στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Γκέκας (κορυφή).

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν καλό και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε ένα γκολ με τον Σαλπιγγίδη και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μανιάτη.

Στο 9ο λεπτό λοιπόν, μετά από λάθος γύρισμα του Λομπάερτς στον Μινιολέ, ο Φάνης Γκέκας πίεσε τον τερματοφύλακα των Βέλγων, ο Βερμάελεν που έτρεξε να τον βοηθήσει έχασε την ισορροπία του η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για την Εθνική μας.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο (17') ο Μανιάτης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή των Βέλγων, αλλά από το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ.

Ανέβασαν την απόδοσή τους οι Βέλγοι

Από εκείνο το σημείο και μετά το Βέλγιο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε τον ρυθμό δείχνοντας παράλληλα αρκετά κενά κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Έτσι, οι Βέλγοι που ήταν καλύτεροι από το 30' και μετά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 32', όταν ο Ο Αζάρ εκτέλεσε κόρνερ ο Κομπανί πήρε την πρώτη κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, οι αμυντικοί της Εθνικής μας ολιγώρησαν και ο Σάντλι με κεφαλιά από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καρνέζη και να κάνει το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (36') οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Αζάρ έγινε κάτοχός της μπάλας στον χώρου του κέντρου, έκανε την κάθετη πάσα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας βγάζοντας τετ α τετ τον Βερμάελεν, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Βέλγοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με την Ελλάδα να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ.

Πολλές αλλαγές από τον Πορτογάλο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος έκανε αρκετές αλλαγές, με τον Καραγκούνη στην θέση του Μανιάτη, του Φορτούνη στην θέση του Σαλπιγγίδη και του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην θέση του Τοροσίδη.

Με την τελευταία αλλαγή, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήγε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Παπασταθόπουλος.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τα λάθη να είναι αρκετά στον χώρο του κέντρου.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (62') η Εθνική μας ομάδα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Λόμπερτς έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Παπασταθόπουλο και ο διαιτητής του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Άνοιξαν οι ουρανοί...

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου στην θέση του Φωτάκη η Εθνική ήταν και πάλι υποτονική χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ουρανοί άνοιξαν...ρίχνοντας χαλάζι στο Ηράκλειο δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε όλα αυτά στο 71', η Εθνική μας είχε μια καλή ευκαιρία που της απέφερε και το πρώτο κόρνερ στο ματς. Ο Φορτούνης έκανε την σέντρα ο Βερμάελεν προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα του Βελγίου με το Μινιολέ να διώχνει σε κόρνερ.

Προσπάθησαν αλλά...

Στην συνέχεια και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις τελευταίες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 78', ο Λουκάκου βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη.

Δύο λεπτά αργότερα (80'), οι Κατσουράνης, Γκέκας και Χολέμπας άλλαξαν την μπάλα, ο τελευταίος έστρωσε στον Κατσουράνη, που έπιασε δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Βερμάελεν πρόλαβε να τη στείλει κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν άλλαξε τίποτα, καθώς από την μια η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των Βέλγων οι οποίοι από την πλευρά τους έδειξαν πως τους βόλευε η ισοπαλία, καθώς σκοπός ήταν να μην ηττηθούν και να πάρουν εμπειρίες οι νέοι παίκτες.

Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τελευταίο σφύριγμά του διαιτητή, με τον Φερνάντο Σάντος να έχει αρκετά πράγματα να αλλάξει στα δύο επόμενα φιλικά (εκτός Ελλάδος) πριν την συμμετοχή της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας τον Ιούνιο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ