ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Βέλγιο: Κόντρα στο θηρίο θέλει πάση θυσία αποτέλεσμα!

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο γεμάτο Καραϊσκάκη (21:45), η "λαβωμένη" Εθνική μας χρειάζεται πάση θυσία ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο, αν θέλει να μείνει ζωντανή για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Τα πλάνα των Σκίμπε και Μαρτίνεθ.

Η λευκή ισοπαλία με την Εσθονία ήταν αποτέλεσμα-μαχαιριά για την Εθνική μας ομάδα. Μπορεί η Βοσνία να έχασε στην Κύπρο και η διαφορά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ανέβηκε στους δυο πόντους, όμως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή και συν τις άλλοις μπήκαν και οι Κύπριοι στη μάχη για τα μπαράζ. Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι "τελικοί" για όλες τις ομάδες και δεν χωράει γκέλα, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Πλέον, ο Μίχαελ Σκίμπε και οι ποδοσφαιριστές στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Βέλγιο, το οποίο έρχεται στο γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης" για ένα αποτέλεσμα που θα το στείλει και με τη... βούλα στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Ένα τρίποντο θα στείλει τους "κόκκινους διαβόλους" στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι διεθνείς μας θέλουν να χαλάσουν το.. πάρτι του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και των ποδοσφαιριστών του.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο Γερμανός κόουτς έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Δεν έφταναν οι δεδομένες απουσίες του Καπίνο και του Τοροσίδη, ήρθαν τρεις ακόμη να γιγαντώσουν τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Οι Μήτρογλου, Ρέτσος και Παπαδόπουλος έκαναν ατομικό πρόγραμμα χθες (2/9), επομένως δεν υπολογίζονται. Προστέθηκε βέβαια στα μετόπισθεν ο Γιώργος Κουτρουμπής, προσφέροντας μια λύση στην γαλανόλευκη, όμως και πάλι οι "πονοκέφαλοι" είναι αρκετοί για τον Σκίμπε.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ρέτσος και Παπαδόπουλος έχουν πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Μήτρογλου είχε έτσι και αλλιώς λίγες πιθανότητες λόγω του ότι έχει να προπονηθεί εδώ και καιρό και είναι αδύνατον να μπει να παίξει με το Βέλγιο τόσο ανέτοιμος. Αναγκαστικά θα πάει με τις άλλες λύσεις που έχει για την επίθεση ο Γερμανός κόουτς, αν και θα ήθελε πάση θυσία τον φορ της Μαρσέιγ, ξέροντας το τι μπορεί να κάνει. Στον πρώτο γύρο στις Βρυξέλλες, μια φορά βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε.

Αναφορικά με τα πλάνα του προπονητή, ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Τζαβέλλας και δεξιά πιθανότατα ο Μανιάτης όπως φάνηκε στις χθεσινές (2/9) δοκιμές στον Άγιο Κοσμά. Στη μεσαία γραμμή, πλάι στο Ζέκα μπορεί να δούμε τον Ταχτσίδη (διεκδικούν την θέση και οι Σάμαρης, Τζιόλης), ο οποίος δοκιμάστηκε από τον Σκίμπε, ο Σταφυλίδης αντί του Δώνη στα αριστερά, ο Μάνταλος δεξιά, ο Φορτούνης δεκάρι και μπροστά ο Διαμαντάκος αντί του Βέλλιου, με τον Δώνη να διεκδικεί την θέση ως "ψευτοεννιάρι".

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ "ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το Βέλγιο, με τελευταίο αυτό του Κομπανί, ο οποίος αντιμετωπίζει τραυματισμό από τον αγώνα με το Γιβραλτάρ και μπορεί να μην παίξει, ενώ θυμίζουμε ότι ο Βίτσελ είχε αποβληθεί και είναι εκτός. Όσο για τον Αζάρ, δεν είναι στο 100% και οι Βέλγοι υποστηρίζουν ότι θα έρθει από τον πάγκο, μιας και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει παίκτες να βάλει και να μην πέσει στο ελάχιστο η ποιότητα της ομάδας του. Το ρόστερ των "κόκκινων διαβόλων" είναι φοβερό και ξεχειλίζει από ποιότητα και ταλέντο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 3-4-3 των φιλοξενούμενων, ο Κουρτουά θα είναι στο τέρμα, στόπερ οι Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν (Ντεντόνκερ και Σιμάν οι άλλοι υποψήφιοι) και Βερτόνχεν, δεξί μπακ-χαφ ο Μενιέ, από την άλλη πλευρά ο Καράσκο, στη μεσαία γραμμή οι Ντεμπελέ και Φελαϊνί, ο Ντε Μπράινε δεξιά, ο Μέρτενς αριστερά και ο Λουκακού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βερμάλεν ή κάποιος εκ των άλλων δυο υποψηφίων θα παίξει αν μείνει οριστικά εκτός ο Κομπανί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1. Βέλγιο 19 (33-2) +31

2. Ελλάδα 13 (10-3) +7

3. Βοσνία 11 (15-8) +7

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-33) -30

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα-Βέλγιο

Γιβραλτάρ-Βοσνία

Εσθονία-Κύπρος

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Κύπρος-Ελλάδα

Βοσνία-Βέλγιο

Γιβραλτάρ-Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Γιβραλτάρ

Βέλγιο-Κύπρος

Βοσνία-Εσθονία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ