ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Λιθουανία 2-0

Ελλάδα-Λιθουανία 2-0
INTIME SPORTS

Ένα ημίχρονο έφτανε για την Εθνική μας ομάδα για να πάρει τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας και να κάνει το "δύο στα δύο". Άλλαξε το παιχνίδι της Εθνικής η είσοδος του Μήτρογλου που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι. Πολύ καλός και ο Νίνης με γκολ και ασίστ (video)

Με τον Κώστα Μήτρογλου να αλλάζει όλο το παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με το "δύο στα δύο" έφτασε στους έξι βαθμούς στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2014.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο με την είσοδο του Μήτρογλου δημιούργησε ευκαιρίες. Ο Έλληνας διεθνής είχε μάλιστα ένα γκολ και ένα δοκάρι, ενώ το άλλο γκολ το πέτυχε ο επίσης καλός στο ματς Νίνης που είχε μια ασίστ.

Η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας, είχε και τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη οι Λιθουανοί έπαιξαν με αντεπιθέσεις και με μακρινά σουτ προσπαθούσαν να απειλήσουν την ελληνική εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας παρουσιάστηκε ένα σκαλί πιο πάνω στην επίθεση και αυτό έγινε κυρίως με την είσοδο του Μήτρογλου στον αγώνα. Η Ελλάδα δημιούργησε ευκαιρίες δεν απειλήθηκε και έφτασε δίκαια στο δεύτερο συνεχόμενο "τρίποντο" με τα γκολ των Νίνη και Μήτρογλου.

Σε γενικές γραμμές η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από τους Λιθουανούς και παίζοντας όσο χρειαζόταν "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.

Επόμενο ματς για την Εθνική μας ομάδα είναι στις 12 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Φάληρο.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Κόρτνεϊ (Β. Ιρλανδία)/ Σάνκς (Β. Ιρλανδία), Ίκιν (Β/ Ιρλανδία)

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Νίνης, Φορτούνης (68' λ.τρ. Χολέμπας), Γκέκας (80' Μαυρίας).

Λιθουανία (Λάζλο): Καρτσεμάρσκας, Μποτόφσκι (46' Ντ. Τσεσνάουσκις), Ζαλιούκας, Κλιμαβίτσιους, Αντριουσκεβίτσιους, Σεμπέρας, Βίτσιους, Μικολιούνας, Βελίτσκα (76' Νονικόβας), Ε. Τσεσνάουσκις, Σέρνας (56' Ριμκεβίτσιους).

Κίτρινες κάρτες: Κ. Παπαδόπουλος (62', Ελλάδα) -Τσεσνάουσκις (20', Λιθουανία), Σέρνας (42', Λιθουανία), Ριμκεβίτσιους (59', Λιθουανία), Μικολιούνας (84', Λιθουανία)

Σκόρερ: Νίνης (55', Ελλάδα), Μήτρογλου (72', Ελλάδα)

Με Νίνη αντί Μήτρογλου

Σε σχέση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στην Λετονία, ο Φερνάντο Σάντος έκανε μια αλλαγή στην ενδεκάδα στο ματς με τη Λιθουανία.

Συγκεκριμένα, προτίμησε τον Σωτήρη Νίνη στην δεξιά πλευρά της επίθεσης αντί για τον Κώστα Μήτρογλου.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης. Στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Μανιάτης, Κατσουράνης και στην επίθεση οι Φορτούνης, Νίνης και Γκέκας.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Εθνική μα ομάδα έγινε στο 4ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης από δεξιά έκανε την σέντρα η μπάλα κόντραρε έφτασε στον Γκέκα ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε λίγο άουτ.

Η απάντηση των Λιθουανών ήρθε δύο λεπτά αργότερα (6'), όταν ο Μικολιούνας έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η Εθνική μας είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Σε μια από αυτές έφτασε κοντά στο γκολ στο 22', όταν ο Σπυρόπουλος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, αλλά ο αμαρκάριστος Γκέκας έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Η "γαλανόλευκη" πέντε λεπτά αργότερα (27') είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Φορτούνης κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίνης ο οποίος ανάγκασε τον γκολκίπερ της Λιθουανίας να διώξει την μπάλα σε κόρνερ πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο 41', όταν ο Νίνης έδωσε στον Φορτούνη αυτός ξεμαρκαρίστηκε ωραία έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα της Λιθουανίας να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Αυτή έφτασε στον Γκέκα ο οποίος την γύρισε στον Σπυρόπουλο με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να την στέλνει άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Τοροσίδης γύρισε τον Γκέκα αυτός έστρωσε την μπάλα στον Κατσουράνη ο οποίος με μια λόμπα την έστειλε στο πάνω μέρος των διχτύων των Λιθουανών.

Ανέβηκε η Εθνική με Μήτρογλου

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάντος έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου αντί του Μανιάτη ο οποίος έδειχνε πως είχε ένα πρόβλημα.

Μάλιστα στο 47' ο Μήτρογλου λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα και ο Έλληνας επιθετικός έκανε την κεφαλιά με τον Καρτσεμάρσκας να αποκρούει.

Στο 55' μετά από ωραία φάση διαρκείας στα καρέ των Λιθουανών η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά με τον Μήτρογλου να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των Λιθουανών.

Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε πάλι σε ελληνικά πόδια τελευταίος αποδέκτης ο Νίνης ο οποίος μέσα από την περιοχή με μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για να κάνει το 1-0.

Λίγο αργότερα η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά στο ματς την πόρτα της Εθνικής. Μετά το Μανιάτη που αποχώρησε τραυματίας το ίδιο έγινε και με τον Φορτούνη ο οποίος τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Χολέμπας.

Παρόλα αυτά η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 72' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος άλλαξε όλο το ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο δεύτερο μέρος.

Ο νεαρός επιθετικός έκανε το 1-2 με τον Νίνη, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα (77') η Εθνική είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Νίνη να μπαίνει από δεξιά να σουτάρει και τον γκολκίπερ της Λιθουανίας να διώχνει την μπάλα.

Από την στιγμή που η "γαλανόλευκη" πέτυχε αυτό που ήθελε τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη που στην περισσότερη ώρα ήταν απλός θεατής.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε του Έλληνες παίκτες και τους περίπου 15.000 φιλάθλους να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη νίκη με την οποία η Ελλάδα έφτασε στους έξι βαθμούς.

MVP της αναμέτρησης

Αν κάποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο από το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτός είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ο επιθετικός της Εθνικής με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος άλλαξε το παιχνίδι της Εθνικής, δημιούργησε ευκαιρίες είχε δοκάρι στο γκολ του Νίνη, ενώ με ωραίο πλασέ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της "γαλανόλευκης".

Ελλάδα - Λιθουανία 2-0 (goals)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ