ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κροατία 2-0

Ελλάδα - Κροατία 2-0

Βαλίτσες για Ουκρανία και Πολωνία ετοιμάζει η Ελλάδα η οποία με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα νίκησε με 2-0 την Κροατία και επανήλθε στην κορυφή του ομίλου (videos)

Δείτε ξανά την λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα στη νέα Live πλατφόρμα του Sport24.gr και στείλτε μας τα σχόλιά σας στο [email protected]. Διαβάστε την κριτική των Ελλήνων διεθνών και σχολιάστε το παιχνίδι της Εθνικής στην αρθρογραφία του Σάββα Λιβάνιου για την Ελλάδα που σκόρπισε χαμόγελα. Τέλος, δείτε τα σενάρια πρόκρισης τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη-μισή πρόκριση της γαλανόλευκης και το... μελανό γεγονός της βραδιάς με τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη και την επίθεση με γιαούρτια στον Βασσάρα.

Πανέτοιμη να δώσει το παρών σε μια ακόμη σημαντική διοργάνωση αυτή του EURO 2012, είναι η Ελλάδα, η οποία στο ματς "τελικό" κόντρα στην Κροατία έδειξε πόσο ήθελε τη νίκη και την πήρε.

Η αήττητη ομάδα του Φερνάντο Σάντος με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα, νίκησε με 2-0 την Κροατία και επανήλθε στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου έχοντας 21 βαθμούς, αφήνοντας τους Κροάτες στην δεύτερη θέση με 19 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, είχε αρκετά λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, ενώ σε γενικές γραμμές η Εθνική μας έδειξε ότι φοβήθηκε πιο πολύ από όσο έπρεπε τους Κροάτες, που δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε πολύ καλύτερα από ότι στο πρώτο, ανεβάζοντας την απόδοσή της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει δύο γκολ και να πάρει πανηγυρικά την νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα σε ένα ακόμη ματς με την πλάτη στον τοίχο ήταν αυτή που έπρεπε. Σημείωσε τα δύο γκολ σε καθοριστικό σημείο και πήρε αυτό που ήθελε, καθώς είναι μόλις έναν βαθμό μακριά από το EURO 2012.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Γουέμπ (Αγγλία)/ Κόλιν (Αγγλία), Κέρκαπ (Αγγλία)

4ος Διαιτητής: Ντιν (Αγγλία)

Καιρός: Αίθριος

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Τοροσίδης (43' λ.τρ. Βύντρα), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75' Βίντα), Βουκόεβιτς, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52' Πέρισιτς).

Κίτρινες κάρτες: Καραγούνης (40΄, Ελλάδα), Ζαραδούκας (45+', Ελλάδα), Τζόρβας (60', Ελλάδα), Σαμαράς (65', Ελλάδα), Αβρ. Παπαδόπουλος (82', Ελλάδα)-Εντουάρντο (45+', Κροατία), Γέλαβιτς (60', Κροατία), Κάλινιτς (77', Κροατία), Λόβρεν (91', Κροατία)

Σκόρερ: Σαμαράς (71', Ελλάδα), Γκέκας (78', Ελλάδα)

Με Γκέκα στην κορυφή

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με το γνωστό πλέον 4-3-3 και με την ενδεκάδα που δοκίμασε στις προπονήσεις πριν την αναμέτρηση.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, με τον Ζαραδούκα αριστερά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Η τριάδα στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης και στην επίθεση, ο Σαμαράς αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και ο Γκέκας στην κορυφή.

Από την άλλη ο Μπίλιτς παρέταξε την Κροατία με το 4-4-2, με τον Πλετίκοσα κάτω από τα δοκάρια, Τσόρλουκα δεξιά, Στρίνιτς αριστερά και τους Λόβρεν, Σίμουνιτς στο κέντρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Βουκόεβιτς, Κράνιτσαρ, Μόντριτς, Εντουάρντο και στην επίθεση οι Μάντζουκιτς και Γέλαβιτς.

Κακός ο ρυθμός στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός και σε αυτό συνέβαλε και η διακοπή λόγω των επεισοδίων.

Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή και έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να δούμε το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση και αυτό από την πλευρά της Κροατίας, όταν ο Κράνιτσαρ δοκίμασε από μακριά με τον Τζόρβα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 29', ένα σουτ του Μάντζουκιτς δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα και ότι άξιζε από εκεί και πέρα, ήταν τα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Ελληνική ομάδα άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει την απόδοσή της.

Στο 41', ο Καραγκούνης δοκίμασε το πρώτο σουτ για την Ελλάδα, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα (43') ο Σαλπιγγίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τον Πλετίκοσα να μπλοκάρει την μπάλα.

Μπήκε δυνατά η Εθνική

Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα για να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Στο 48', ο Ζαραδούκας από αριστερά έκανε μια ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Κροατών, εκεί ήταν ο Γκέκας ο οποίος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε την μπάλα.

Η δυναμική είσοδος της Εθνικής μας στο δεύτερο ημίχρονο, "ξύπνησε" και τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, ο οποίος με συνεχή συνθήματα προσπάθησε να σπρώξει την Ελλάδα στη νίκη.

Έτσι φτάσαμε στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, εκεί όπου η Ελλάδα κέρδισε δύο κόρνερ και ήταν αποτελεσματική.

Στο 71' λοιπόν, μετά το δεύτερο κόρνερ που εκτέλεσε ο Καραγκούνης, ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά απομάκρυναν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε πάλι στον Καραγκούνη που έκανε την σέντρα από δεξιά, οι Κροάτες δεν έδιωξαν καλά η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Πλετίκοσα για να κάνει το 1-0 για την Ελλάδα.

Η Εθνική μας έχοντας πάρει πλέον τον αέρα των Κροατών, συνέχισε να πιέζει και ζευγάρωσε τα τέρματά της επτά λεπτά αργότερα.

Στο 78', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Γκέκας με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για την Ελλάδα, στέλνοντας όλους τους Έλληνες φιλάθλους στον έβδομο ουρανό.

Από εκεί και πέρα, το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, η Ελλάδα δεν κινδύνεψε, οι Κροάτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γουέμπ, βρήκε τους Έλληνες παίκτες και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν αυτή τη μεγάλη νίκη.

Η αήττητη ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει πλέον έναν βαθμό την Τρίτη (11/10) κόντρα στην Γεωργία εκτός έδρας στο τελευταίο ματς για να πάρει την πρόκριση στο EURO 2012, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Τα γεγονότα του αγώνα

Δύο ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν το παιχνίδι της Εθνικής μας με την Κροατία. Το πρώτο είναι τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, μεταξύ των Ελλήνων και των Κροατών που είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει ο διαιτητής τον αγώνα για λίγα λεπτά.

Το δεύτερο ήταν η βράβευση των Ζαγοράκη, Μπασινά και Καραγκούνη από την UEFA, καθώς συμπλήρωσαν 100 συμμετοχές με την "γαλανόλευκη" φανέλα.

Η Συνέντευξη Τύπου

Στατιστικά Αγώνα



2

Γκολ

0

4

Σουτ προς την εστία

1

1

Σουτ εκτός εστίας

1

22

Φάουλ

15

3

Κόρνερ

3

5

Κίτρινες κάρτες

4

0

Κόκκινες κάρτες

0



Το φιλμ του αγώνα

21': Μακρινό σουτ από τον Κράνιτσαρ, ο Τζόρβας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

29': Σουτ από τον Μάντζουκιτς η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

41': Μακρινό σουτ από τον Καραγκούνη η μπάλα έφυγε άουτ.

43': Ωραία προσπάθεια για την Εθνική. Ο Σαλπιγγίδης από δεξιά έκανε την σέντρα στην περιοχή των Κροατών, ο επερχόμενος Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε την μπάλα.

45+': Μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή των Κροατών, ο Γκέκας επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και απομακρύνθηκε.

48': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Ζαραδούκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Γκέκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε την μπάλα.

71': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! Μετά από σέντρα του Καραγκούνη και σύγχυση στην άμυνα των Κροατών, η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα.

78': ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη, ο Γκέκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα.

Ελλάδα - Κροατία 2-0 (highlights)

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ