ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκτός από άστρο έχει και ικανότητες

Εκτός από άστρο έχει και ικανότητες

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους γράφει για την Εθνική Νέων U20 η οποία εκτός από άστρο έχει τις ικανότητες και δίκαια βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, με στόχο να βρεθεί ανάμεσα στις "8"

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 ολοκλήρωσε την Παρασκευή (28/6) την πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας, αήττητη και πρώτη στον όμιλο.

Η πρωτιά μπορεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ήρθε μες λίγη δόση τύχης (άλλωστε η τύχη βοηθά τους δυνατούς) μετά από κλήρωση, ωστόσο τα παιδιά του Κώστα Τσάνα έδειξαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου πως άξιζαν αυτή τη πρωτιά.

Στα τρία παιχνίδια που έδωσαν με Μεξικό ( 2-1), Μάλι ( 0-0) και Παραγουάη ( 1-1), οι μικροί απέδειξαν πως έχουν τις ικανότητες και τον χαρακτήρα σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση που λαμβάνουν για πρώτη φορά μέρος να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Υπολογίσιμη και αξιοσέβαστη φανέλα

Μιας φανέλας που είναι υπολογίσιμη και αξιοσέβαστη σε όλο τον κόσμο από το 2004 και μετά τα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Οι ικανότητες και ο χαρακτήρας που απέκτησαν οι μικροί της Εθνικής, δεν ήρθαν από την μια στιγμή στην άλλη. Ήρθαν μέσα από σκληρή δουλειά τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε Εθνικό επίπεδο και με το πρόγραμμα που διαθέτει η Ομοσπονδία.

Ο Κώστας Τσάνας ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο το οποίο χει καταρτιστεί από τον προπονητή της Εθνικής ανδρών Φερνάντο Σάντος και μαζί με την προσωπική του πινελιά στον τομέα του ηθικού, έχουν κάνει τους καρπούς να φαίνονται τον τελευταίο χρόνο.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2012, πήγε στα γήπεδα της Τουρκίας με ένα και μόνο στόχο. Να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να περάσει την φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μία από τις 16 καλύτερες ομάδες στον κόσμο!

Αυτό έγινε πράξη. Τόσο ο Κώστας Τσάνας, όσο και οι παίκτες έχοντας πίστη στις δυνατότητες τους, δικαιώθηκαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αν εξαιρέσουμε μάλιστα το παιχνίδι με το Μάλι, όπου η Εθνική δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε και μπορούσε, γιατί οι παίκτες έδειξαν πως μπορούν, τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και φυσικά χωρίς να χρειάζεται ο παράγοντας τύχη για την πρώτη θέση.

Η τύχη θα μπορεί (αν θέλει φυσικά) να μας χαμογελάσει στην επόμενη φάση, αυτή των "16", όπου σε αγώνες νοκ άουτ σίγουρα είναι απαραίτητη.

Μέχρι στιγμής μας έχει χαμογελάσει δύο φορές στο Μουντιάλ της Τουρκίας. Την πρώτη που μας έφερε στην κορυφή του 4ου ομίλου και την δεύτερη όταν έστειλε αντίπαλο στους "16" το Ουζμπεκιστάν.

Πρόκληση η πρόκριση στους "8"

Φυσικά η πρόκριση δεν εξασφαλίζεται στα χαρτιά, αλλά οι μικροί του Κώστα Τσάνα θα πρέπει να το δείξουν πως την θέλουν κόντρα στο Ουζμπεκιστάν, εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων λοιπόν τον αρχικό της σκοπό τον πέτυχε, πλέον έχει μπροστά της μια πρόκληση και αυτή είναι η πρόκριση στους "8".

Μια πρόκριση, η οποία αν έρθει θα είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο κάτω των 20 ετών και θα μπορεί να αποφέρει μόνο κέρδος.

Τόσο για τους παίκτες οι οποίοι θα ανεβάσουν την τιμή τους στο Παγκόσμιο χρηματιστήριο και θα δουν αρκετούς σκάουτερ να σημειώνουν το όνομά τους στο μπλοκάκι, όσο και στις ομάδες.

Οι ομάδες φυσικά επενδύοντας τη νέα αγωνιστική σεζόν πάνω στους μικρούς του Κώστα Τσάνα και μπορούν να βλέπουν και μελλοντικά, σε περίπτωση παραχώρησης ενός παίκτη.

Κέρδος για την Εθνική των ανδρών

Το μεγαλύτερο ωστόσο κέρδος θα το έχει η Εθνική μας ομάδα των ανδρών, καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως ακολουθεί μια φουρνιά παικτών η οποία αν συνεχίσει αυτή τη δουλειά που κάνει μέχρι σήμερα, θα κρατήσει την χώρα μας στην ελίτ του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης λοιπόν θα γνωρίζουμε εάν η "γαλανόλευκη" γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τα μέχρι τώρα δείγματα το αξίζει...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ