ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δώνης: "Δεν είναι ζήλια, αλλά θέλαμε κι εμείς Μουντιάλ"

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Δώνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Δώνης δήλωσε στο Sport24.gr ότι θέλει να αποδείξει πολλά πράγματα με την Εθνική, αναφέρθηκε στην αδυναμία πρόκρισης στο Μουντιάλ, αλλά και για τη θητεία του στη Μπουντεσλίγκα με τη Στουτγκάρδη.

Απέναντι στην Ελβετία ο Τάσος Δώνης κατέγραψε την πέμπτη του συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας. Έπαιξε για 63 λεπτά στη φιλική ήττα (0-1) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο Sport24.gr "έδειξε καλή εικόνα".

Ο επιθετικός της Στουτγάρδης εξέφρασε την άποψη ότι το υπάρχον υλικό της "γαλανόλευκης" μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα στο μέλλον, απάντησε σε ερώτηση για την αδυναμία πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ έκανε αναφορά στη θητεία του στη γερμανική ομάδα.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δώνης EUROKINISSI SPORTS

- Ποια είναι η άποψή σου για την εικόνα της Εθνικής κόντρα στην Ελβετία;

"Ήταν καλό φιλικό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άλλωστε θα αγωνιστούν το καλοκαίρι στο Μουντιάλ. Πιστεύω ότι δείξαμε πολύ καλή εικόνα, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε με τέτοιους αντιπάλους. Θα μπορούσαμε βέβαια να βάλουμε γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας".

- Υπάρχει "ζήλια" εκ μέρους σας για το γεγονός ότι η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ;

"Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ζήλια, αλλά σίγουρα θα το θέλαμε κι εμείς να βρισκόμαστε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, δεν τα καταφέραμε. Φτάσαμε ως τα μπαράζ , το οποίο θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα. Πρέπει να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και να κοιτάξουμε το Euro".

- Το υπάρχον υλικό της Εθνικής θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα στο μέλλον;

"Το πιστεύω. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έρχονται και νέοι παίκτες από πίσω, νέες κλήσεις και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να γίνουμε ακόμα πιο δεμένη ομάδα και να κάνουμε καλό ξεκίνημα στο νέο τουρνουά που ακολουθεί (σ. Nations League)".

- Πώς κυλά η καριέρα σου στη Μπουντεσλίγκα με τη Στουτγάρδη;

"Έκανα ένα εξάμηνο αρκετά καλό. Είχα όμως κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι με κράτησαν πίσω. Όταν ήμουν σε μια πολύ καλή περίοδο, έβγαλα τον ώμο μου και αυτό με άφησε πίσω. Πλέον έχουμε αλλάξει προπονητή, είναι λίγο δύσκολο για εμένα γιατί δεν παίζω αρκετά, αλλά μένω ήρεμος, έχω την απόλυτη στήριξη από την ομάδα και κοιτάω το μέλλον μου με αισιόδοξη ματιά".

- Το γερμανικό πρωτάθλημα πώς σου φαίνεται συγκριτικά με τα άλλα που έχεις αγωνιστεί;

"Πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το γαλλικό, όπου συμμετείχα πέρυσι. Υπάρχουν πολύ ποιοτικές ομάδες, ο ρυθμός είναι γρήγορος και πιστεύω ότι είναι πρωτάθλημα που μου ταιριάζει. Θα ήθελα να συνεχίσω και τη νέα σεζόν στη Μπουντεσλίγκα".

- Θεωρείς τον εαυτό σου μια πολύτιμη μονάδα σε αυτή την Εθνική ομάδα;

"Είναι νωρίς ακόμα. Είναι μόλις η 4η ή 5η φορά που έρχομαι στην Εθνική. Στόχος μου είναι βέβαια να καθιερωθώ. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, είναι μεγάλη τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Υπάρχει ακόμη καιρός για να πω ότι έχω καθιερωθεί. Θέλω να αποδείξω πολλά πράγματα στο μέλλον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Καλύτερη η Ελβετία, 1-0 την Ελλάδα με γκολάρα του Τζεμαϊλί
Η κριτική των παικτών της Εθνικής
Σκίμπε: "Είχαμε καλή απόδοση και ήμασταν ανταγωνιστικοί"
Μπακάκης: "Πολύ καλό το κλίμα, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά"
Πέτκοβιτς: "Παίκτες υψηλού επιπέδου η Ελλάδα"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ