ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δέλλας:"Ο Σκίμπε θέλει αποτέλεσμα και ψυχολογία"

Δέλλας:"Ο Σκίμπε θέλει αποτέλεσμα και ψυχολογία"
Δέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Τραϊανός Δέλλας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό» με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για την εθνική ομάδα και την προσπάθεια της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής, Τραϊνός Δέλλας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την Εθνική Ελλάδος και την προσπάθεια του Μίχαελ Σκίμπε ώστε να "δέσουν" οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Χαρακτηριστικά είπε:

Για το αν διακοπή κάνει καλό να πέφτουν οι τόνοι:
«Δεν πρέπει να μένεις για πολύ σε μια νίκη ή σε μία ήττα. Το ποδόσφαιρο προχωράει και το σημαντικό είναι να κοιτάζεις το επόμενο παιχνίδι. Αυτό πρέπει να συμβεί και με τους διεθνείς. Ν” αφήσουν στην άκρη τις έγινε και να κοιτάξουν τα επόμενα ματς, ώστε να κλείσουν τον πρώτο γύρο με νίκες. Πρώτα απόψε και μετά εκείνο που έρχεται στην έδρα μας με τη Βοσνία και στη συνέχεια να κοιτάξουμε το Βέλγιο».

Για όσα έχει προσπαθήσει να κάνει ο Μίχαελ Σκίμπε σε σχέση με Κλαούντιο Ρανιέρι και Σέρχιο Μαρκαριάν (σ.σ. προκάτοχοι του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού):
«Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι που ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και βλέποντας αυτό με την Κύπρο, το σημαντικό είναι κρατάει το μηδέν πίσω. Το κλίμα δεν ήταν καλό λόγω των αποτελεσμάτων. Μέσα από τ” αποτελέσματα προσπαθεί να φτιάξει την ψυχολογία και θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που δεν θ” αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα πρέπει να έχει παίκτες που θα δουλεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να περάσει την φιλοσοφία του και να μην τα επαναλαμβάνει αν προσθέτει δυο-τρεις παίκτες. Το αποτέλεσμα θα βοηθήσει και τους παίκτες να έρθουν πιο κοντά κάτι που έλειπε τα τελευταία δύο χρόνια».

Για το αν ταιριάζει το πλάνο του Σκίμπε με αυτό του Ρεχάγκελ:
«Είναι δύσκολη η δουλειά του Σκίμπε και του κάθε προπονητή. Ο Ρανιέρι πήγε ν” αλλάξει πολλά σε μικρό διάστημα, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να βρούμε ένα κορμό, έχουμε τους παίκτες και όσο καλεί τους ίδιους θα περνάει την φιλοσοφία του. Αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και αυτό έκανε με την Κύπρο. Να γεμίζει το σακούλι και να φτιάχνει την ψυχολογία για τις αναμετρήσεις με Βοσνία και Βέλγιο. Στη συνέχεια θα παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί μπορούμε να το κάνουμε».

Για την προσπάθεια… να χωρέσει κάποιους παίκτες στην ενδεκάδα:
«Η λέξη “χωρέσω” για μένα είναι λάθος. Προσπαθεί να βρει χημεία μεταξύ ζευγαριών. Αυτό είναι δύσκολο γιατί είναι λίγες οι μέρες και ακόμα και οι προπονητές στους συλλόγους δεν μπορούν να το κάνουν. Ο Ρεχάγκελ είχε βρει χημεία σε μένα και τον Καψή. Για τον Σκίμπε θεωρώ, πως προσπαθεί να βάλει ότι πιο ποιοτικό έχει μεσοεπιθετικά. Αυτό τον οποίο τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει το μηδέν πίσω και μπροστά να βάλει έστω ένα γκόλ».

Για το κατά πόσο είναι ρίσκο να βάζει παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ με τις ομάδες τους:
«Σίγουρα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Ο προπονητής αισθάνεται άνετα. Υπήρχαν και στο παρελθόν παίκτες που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους αλλά έπαιζαν στην Εθνική. Καλώς ή κακώς τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία κρίνουν τον προπονητή και ο Σκίμπε δικαιώνεται. Ο κάθε προπονητής θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Ας τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ας τον αφήσουμε, μακάρι να πετύχει και να βρεθούμε σε ακόμα μια τελική φάση».

Για το αν ο χάρτης των ομάδων έχει αλλάξει:
«Ο χάρτης έχει αλλάξει αλλά εμείς νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα και εύκολος παίκτης. Τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν το έχεις κερδίσει από πριν. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν κι επειδή έχουμε μια τάση να το κάνουμε, θα πρέπει να τους φοβόμαστε για να καταφέρουμε πράγματα. Βλέπετε πως αλλάζουν τα πράγματα και το θέμα είναι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο».

Για την παρέα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό το 2004:
«Βρισκόμαστε και θέλουμε να κάνουμε πράγματα ως ομάδα του 2004 για να επιστρέψουμε την αγάπη που έχουμε πάρει από τον κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε πράξεις και δράσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να επιστρέψουμε στην κοινωνία όσα έχουμε εισπράξει, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Για τις ανακοινώσεις των ομάδων:
«Όταν είσαι κινείσαι μέσα σε αυτό τον χώρο, τα παρακολουθείς. Από το ποδόσφαιρο κανείς δεν γλιτώνει…»

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ