ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δέλλας: "Γκολ και φύγαμε για τελικό"

epa000224673 Greek player Traianos Dellas celebrates with team-mates Angelos Charisteas (rear left) and Konstantinos Katsouranis (right) after scoring the Silver Goal during the EURO 2004 semi final match between Greece and the Czech Republic at the Dragao stadium in Porto on Thursday, 01 July 2004.  EPA/ANTONIO SIMOES NO MOBILE PHONE APPLICATIONS
Δέλλας EPA

Δύο μέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016, η L' Equipe έκανε αφιέρωμα στον Τραϊανό Δέλλα και στο "ασημένιο" του γκολ, που χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση στον τελικό του Euro 2004. Ο "Κολοσσός" χαρακτήρισε το ματς με τους Τσέχους ως το πιο δύσκολο του Ευρωπαϊκού της Πορτογαλίας.

Αφιέρωμα στο Euro 2004 της Πορτογαλίας έκανε η γαλλική εφημερίδα L' Equipe, φιλοξενώντας δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος είχε σκοράρει στον ημιτελικό με την Τσεχία. Ο "Κολοσσός" υποστήριξε ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο ματς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ περιέγραψε τη φάση του "ασημένιου" γκολ.

Ο προπονητής του Ατρόμητου ανέφερε ότι μετά τη νίκη (1-0) στον ημιτελικό, όλοι στην Εθνική αισθάνονταν βέβαιοι ότι θα κατακτηθεί το τρόπαιο. Αναλυτικά όσα δήλωσε: "Όταν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι είπαμε όλοι μας ότι αφού περάσαμε από τους Τσέχους, θα πάρουμε το Κύπελλο. Πραγματικά ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε στο Euro. Θα το χαρακτήριζα πιο δύσκολο και από τον τελικό. Όντως η Τσεχία ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει ως τότε.

Η κανονική διάρκεια έληξε στο 0-0, αλλά στην παράταση βγάλαμε απίστευτη θέληση και δημιουργήσαμε εμείς ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος της παράτασης. Ήταν η πρώτη πειραματική φάση του silver goal, που σου έδινε τη δυνατότητα να πάρεις το ματς αν ολοκληρωνόταν νικηφόρα για μια ομάδα το πρώτο μέρος της παράτασης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην τελευταία φάση κατεβαίνοντας για το κόρνερ, είχε ακόμα 50 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Είπα μέσα μου: «Θεέ μου αν είναι να μπει, ας μπει τώρα και να τελειώνουμε.

Πράγματι. Το χτύπημα του Βασίλη ήταν πάρα πολύ καλό, εγώ βρέθηκα στο πρώτο δοκάρι και η αίσθηση του να βλέπεις τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα είναι πάρα πολύ όμορφη. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι αυτό που έχει σλόγκαν στην Ελλάδα, το «γκολ και φύγαμε για τελικό»".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ