ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυτός είναι ο κορμός του Σκίμπε

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΖΙΟΛΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΖΙΟΛΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μίχαελ Σκίμπε φαίνεται πως για κάποιους Έλληνες παίκτες έχει κατασταλάξει και τους καλεί σταθερά, δείχνοντας ότι αποτελούν μέρος του κορμού της Εθνικής μας. Το Sport24.gr παρουσιάζει.

Όταν τον Νοέμβριο του 2015 ο Μίχαελ Σκίμπε ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής μας ομάδας επί διοίκησης Γιώργου Γκιρτζίκη, στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του είχε τονίσει πως θέλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει έναν σταθερό κορμό στη λογική… Ρεχάγκελ και από εκεί και πέρα να γίνονται οι όποιες προσθαφαιρέσεις ανάλογα με τους τραυματισμούς και τη φόρμα ορισμένων διεθνών.

Περίπου 2,5 χρόνια, ο Γερμανός εκλέκτορας έχει δείξει ότι εμπιστεύεται κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν τον κορμό της γαλανόλευκης. Ένα γκρουπ 17-18 ποδοσφαιριστών που είναι σταθερά στις κλήσεις του και δεν παίζουν μόνο όταν δεν μπορούν. Βέβαια, όπως είχε πει και ο ίδιος ο Σκίμπε προσφάτως, η νέα Εθνική θα έχει καινούργια πρόσωπα, θα δει ορισμένα εξ αυτών στα φιλικά, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα ενόψει Nations League και προκριματικά Euro 2020.

Μετά τις κλήσεις του για τα παιχνίδια με Ελβετία (23/3) και Αίγυπτο (27/3), φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι αποτελούν μέρος αυτού του κορμού της γαλανόλευκης. Ποιοι είναι οι παίκτες για τους οποίους έχει ολοκληρωμένη άποψη και τους εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Άλλωστε, με αυτούς παραλίγο να περάσει στο Μουντιάλ και τους θέλει μαζί του και στη νέα προσπάθεια που γίνεται για πρόκριση στα τελικά του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ορέστης Καρνέζης είναι η Νο1 επιλογή και αυτό δεν αλλάζει. Ο γκολκίπερ της Γουότφορντ παίζει στην Αγγλία, έχει αγωνιστικό ρυθμό και ο Σκίμπε τον εμπιστεύεται για την εμπειρία του, την ψυχραιμία του, τις παραστάσεις του. Είναι ο μόνος που δεν αλλάζει ό,τι και αν συμβεί. Ο Καπίνο, ο οποίος δεν παίζει εδώ και καιρό, δεν κλήθηκε στα φιλικά, ο Γλύκος είναι πάντα εναλλακτική επιλογή και είναι απών λόγω πολύμηνου τραυματισμού, ενώ ο Κυριακίδης ή ο Ανέστης καλούνται ανάλογα με την περίσταση. Ο Καρνέζης όμως είναι πάντα εκεί.

Αυτός είναι ο κορμός του Σκίμπε
Καρνέζης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην άμυνα και ξεκινώντας από τα δεξιά, μπορεί να κλήθηκε ο Μπακάκης, αλλά ο αρχηγός, Βασίλης Τοροσίδης, είναι σταθερή αξία και ο Γερμανός τον έχει πάντα στις επιλογές του. Δεν λείπει ο πολύπειρος άσος, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην Ιταλία. Το ίδιο ισχύει και με τους Σταφυλίδη και Τζαβέλλα, με τον πρώτο μάλιστα να καλείται και σε περίοδο που δεν έχει ματς στα πόδια του, όταν έπαιζε στην Άουγκσμπουργκ και προτού μετακομίσει στη Στόουκ. Το δίδυμο Μανωλάς και Παπασταθόπουλος δεν αλλάζει ούτε με αίτηση και είναι το απολύτως λογικό, ενώ μονιμοποιούνται τόσο ο Ρέτσος όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Αυτό φαίνεται από τις κλήσεις του Σκίμπε εδώ και αρκετό διάστημα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη μεσαία γραμμή, ο Σκίμπε έχει παίκτες που τους πιστεύει πολύ και τους καλεί σταθερά, δείχνοντας την προτίμησή του στην εμπειρία τους. Ο Ταχτσίδης μπορεί να μην παίζει πάντα στα παιχνίδια, αλλά είναι εκεί, ο Τζιόλης δεν βγαίνει για κανένα λόγο, ακόμα και σε περίοδο που είχε... μηδέν αγωνιστικά λεπτά, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια ο Σάμαρης είναι πάντα στις επιλογές του προπονητή, ακόμα και όταν δεν αγωνιζόταν πολύ στη Μπενφίκα. Έχει στοιχεία που ο προπονητής τα χρειάζεται στην ομάδα. Στην εξίσωση μπαίνει και ο Ζέκα, ο οποίος από τότε που πήρε ελληνικό διαβατήριο, όχι μόνο καλείται, αλλά πλέον είναι και από αυτούς που αποτελούν κομμάτι του βασικού σχήματος και δικαιώνει τον Γερμανό για την επιμονή του να παίξει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÊÑÏÁÔÉÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÊÑÏÁÔÉÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη μεσοεπιθετική γραμμή η άποψη του Σκίμπε για τον Φορτούνη είναι η καλύτερη και είτε είναι σε φόρμα είτε όχι, εκείνος δεν λείπει από την γαλανόλευκη, ενώ όταν γίνει καλά και ο Μάνταλος, θα ισχύει το ίδιο και με τον κάπτεν της ΑΕΚ. Τώρα λείπει γιατί είναι στο στάδιο της αποθεραπείας του για να επιστρέψει στη δράση. Ο Μπακασέτας έχει ακούσει πολλά, το ίδιο και ο Σκίμπε που τον έβαζε και βασικό ακόμα και όταν δεν ήταν καλός, όμως τώρα που είναι σε σούπερ φόρμα δεν θα έμενε εκτός για κανένα λόγο. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ είναι μέλος του κορμού της Εθνικής μας ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιαννιώτα, ο οποίος παίζει πάντα καλά και δίνουν και την ψυχή τους κάθε φορά που παίζουν.

Αυτός είναι ο κορμός του Σκίμπε
EUROKINISSI

Στην επίθεση, ο Μήτρογλου είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός, ο Σκίμπε δεν το κρύβει και το λέει σε κάθε ευκαιρία, επομένως παίζει χωρίς αντίπαλο στην κορυφή της επίθεσης. Είναι ο Νο1 και δεν χωράει καμία αμφιβολία. Όσο είναι υγιής, θα παίζει πάντα στην Εθνική, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ίδιο πλέον ισχύει και με τον Δώνη, ο οποίος είχε μπει για πρώτη φορά στη Ζένιτσα με τη Βοσνία, έπαιξε σούπερ και έκτοτε είναι από αυτούς που ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας έχει μονιμοποιήσει. Ο Δώνης έχει κερδίσει επάξια την θέση του στην ομάδα, ενώ κάτι τέτοιο θα δούμε ξανά και με τον Καρέλη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και πλέον είναι πίσω. Έλειψε πολύ, αλλά είναι ξανά στις επάλξεις και έτοιμος να προσφέρει.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μήτρογλου EUROKINISSI SPORTS

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ