ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αουτσάιντερ ναι, χαμένη όχι η Εθνική!

Αουτσάιντερ ναι, χαμένη όχι η Εθνική!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το πανίσχυρο Βέλγιο στις Βρυξέλλες (21:45) για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κυνηγάει το θαύμα για να μείνει αήττητη και συνάμα σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του 2018.

Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά με τον αντίπαλο και το γνωρίζει προκαταβολικά. Άλλωστε, το Βέλγιο θεωρείται -και δικαιολογημένα- μια από τις πληρέστερες και πιο ταλαντούχες εθνικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Με ρόστερ πλούσιο σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη και έχουν παραστάσεις στο υψηλότερο δυνατό αγωνιστικό επίπεδο. Αυτοί είναι οι "κόκκινοι διάβολοι" του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που μπορεί να είναι "λαβωμένοι" σε αυτό το ματς, χάνοντας Κομπανί, Μενιέ, Αζάρ, ίσως και Ντε Μπράινε, όμως διαθέτουν τέτοια πλειάδα αστέρων, που είναι ικανοί στην καλή τους βραδιά να "σκοτώσουν" κάθε αντίπαλο.

Μέσα στο "Κινγκ Μποντουέν" (αήττητο το Βέλγιο από το 2010 σε επίσημο ματς), λοιπόν, η γαλανόλευκη καλείται να σταθεί όρθια και να διεκδικήσει τις δικές της πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μια ήττα στο συγκεκριμένο γήπεδο και με αυτόν τον αντίπαλο είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν στερεί τίποτα για την συνέχεια, αλλά τα κέρδη ενός θετικού αποτελέσματος θα είναι πολλαπλά, όπως και τα μηνύματα που θα σταλθούν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Εθνική Ελλάδας έχει σταθεί και πάλι όρθια έπειτα από μια εφιαλτική διετία μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Ο Μίχαελ Σκίμπε έχει αποφασίσει για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο, με τον Καπίνο να παίρνει την θέση του τραυματία Καρνέζη και να θέλει μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο αιώνιο ντέρμπι, ενώ η τετράδα της άμυνας θα απαρτίζεται από τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη.

Στη μεσαία γραμμή ο Σάμαρης και ένας εκ των Μανιάτη και Ζέκα θα αποτελέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, με τον άσο του Ατρομήτου να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ η τριάδα στα χαφ αποτελείται από τους Σταφυλίδη (αριστερά), Μάνταλο (δεξιά) και Φορτούνη, ενώ μπροστά θα είναι ο Μήτρογλου. Διάταξη 4-2-3-1 για την Εθνική μας, όπως συνηθίζει να κατεβάζει την ομάδα ο Γερμανός προπονητής.

Εναλλακτικά, αν θέλει να "γεμίσει" το κέντρο του ο Σκίμπε, ίσως "θυσιάσει" τον Μάνταλο και βάλει τον Ζέκα, προκειμένου να πιέσει ακόμη περισσότερο τους Βέλγους, ξέροντας ότι εκείνοι θα έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και θα προσπαθούν να βρουν χώρους να απειλήσουν. Η Εθνική θα κυνηγήσει κυρίως να βρει κόντρες, ώστε να απειλήσει τον Κουρτουά, εκμεταλλευόμενη και την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μήτρογλου. Θα πρέπει βέβαια να τροφοδοτηθεί ο φορ της Μπενφίκα.

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΖΕΝΙΤΣΑ

Η γαλανόλευκη θέλει να απορροφήσει τους "κραδασμούς" του ξεκινήματος, να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να κάνουν από την αρχή το παιχνίδι τους και φυσικά να μην σκοράρουν κάποιο γρήγορο γκολ που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα και θα την αναγκάσει να διαφοροποιήσει το πλάνο της. Δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει ο έλεγχος του αγώνα, ειδικά με τους παίκτες κλάσης που διαθέτουν οι Βέλγοι και έχει την ευτυχία να κοουτσάρει ο Μαρτίνεθ.

Όλα αυτά βέβαια, θα φανούν στο χορτάρι, υπενθυμίζοντας ότι οι Βέλγοι με 4Χ4 στον όμιλο μετρούν 12 βαθμούς, ενώ έπεται με 10 η Ελλάδα και με 7 η Βοσνία, την οποία αντιμετωπίζουμε στην Ζένιτσα τον Ιούνιο σε έναν πρόωρο "τελικό" στον δρόμο για τα μπαράζ που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος. Προς το παρόν, το μυαλό στην αποψινή πρόκληση...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ