ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

Ο αμυντικός της εθνικής Πορτογαλίας, Ζόρζε Αντράντε θυμάται μετά από δέκα χρόνια στο Sport24.gr, την κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα μέσα στη χώρα του.

Ο Πορτογάλος αμυντικός Ζόρζε Αντράντε θυμάται την πιο λαμπρή στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, απέναντι στην ομάδα του, που ήταν και η οικοδέσποινα της διοργάνωσης.

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας με το "χρυσό" γκολ του Άγγελου Χαριστέα έπαιρνε τη νίκη με 1-0 επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στο "Εστάντιο ντα Λουζ" και γινόταν η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Ζόρζε Αντράντε μέλος εκείνης της εθνικής Πορτογαλίας που αντιμετώπισε εις διπλούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χάνοντας από αυτό σε αμφότερες των περιπτώσεων αποκαλύπτει μέσω του Sport24.gr ποια σημεία έκριναν την αναμέτρηση.

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

''Δεν το είχαμε ξανασυναντήσει"

"Η Ελλάδα έπαιζε με ένα σύστημα το οποίο δεν ήταν φυσιολογικό. Δεν ήταν φυσιολογικό, γιατί εμείς δεν το είχαμε βρει με τέτοιο τρόπο απέναντί μας, άλλη φορά. Ήταν μια μαζική άμυνα που συμμετείχαν όλοι, ακόμη και οι επιθετικοί. Μπλοκαριστήκαμε, ήταν κάτι πρωτόγνωρο."

Ο Πορτογάλος αμυντικός παρά το γεγονός ότι η εθνική ομάδα της χώρας του, όντας μεγάλο φαβορί, έχασε το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της δεν δίστασε να βγάλει μέσω του Sport24.gr το καπέλο στο Γερμανό, τότε, ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ.

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

"Το αποτέλεσμα του Ρεχάγκελ"

"Ο Γερμανός προπονητής έφερε χωρίς αμφιβολία αυτό το αποτέλεσμα. Θυμάμαι ήταν συνέχεια όρθιος και καθοδηγούσε μόνιμα τους ποδοσφαιριστές του. Έκανε κινήσεις με τα χέρια, φώναζε κάθε ποδοσφαιριστή κοντά του, και του έδινε προσωπικές οδηγίες ξεχωριστά. Μπορεί να μην μου αρέσει το σύστημα που έπαιξε, αλλά έφερε αποτέλεσμα και αυτό έχει σημασία τελικά."

Ο Ζόρζε Αντράντε που σε συλλογικό επίπεδο φόρεσε τη φανέλα των Πόρτο, Λα Κορούνια και Γιουβέντους, απαντά στο ερώτημα του Sport24.gr, εάν οι Πορτογάλοι περίμεναν ότι θα χάσουν από τους Έλληνες για δεύτερη φορά, στην ίδια διοργάνωση.

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

"Άλλο το πρώτο παιχνίδι, άλλο ο τελικός"

"Στο πρώτο παιχνίδι είναι γεγονός ότι μπήκαμε σαν φαβορί. Ίσως χάσαμε και γι' αυτό. Πληρώσαμε λιγάκι αυτή την αίσθηση υπεροψίας. Αλλά, ο τελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν φαβορί, και δεν μπήκαμε με αυτή την αίσθηση στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Εξάλλου η Εθνική Ελλάδας δεν ήταν μία ομάδα εντελώς άγνωστή στην Ευρώπη. Παίκτες σαν τον Καραγκούνη και τον Βρύζα, είχαν πολύ καλό ευρωπαϊκό όνομα."

Ο Ζόρζε Αντράντε ανατρέχει στο παρόν και σχολιάζει στο Sport24.gr τις πορείες των εθνικών Ελλάδας και Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δίνοντας το δικό του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

"Κρίμα για την ατυχία"

"Η Ελλάδα δεν πέρασε από ατυχία. Είδα το παιχνίδι και είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η ομάδα δεν βρίσκεται στα προημιτελικά. Είχα τον Φερνάντο Σάντος προπονητή και ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος που σχεδιάζει τα πάντα. Κατόρθωσε και δημιούργησε μία ομάδα με μέταλλο νικητή και είναι κρίμα γιατί αυτή η εθνική θα μπορούσε να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Η παρουσία της εθνικής Πορτογαλίας ήταν απογοητευτική. Το πρώτο παιχνίδι και η συντριβή από τη Γερμανία μας τσάκισε χωρίς να το καταλάβουμε. Κρίμα, γιατί είχαμε μια καλή ομάδα.

Αντράντε στο Sport24.gr: "Ο Ρεχάγκελ μας αιφνιδίασε"

"Θα το πάρει ο προφεσόρ"

Φαβορί για μένα είναι η Βραζιλία. Έχει έναν "προφεσόρ" στον πάγκο στον Λουίζ Φελίπε Σκολάρι. Τον είχα και εγώ προπονητή στη εθνική Πορτογαλίας. Είναι ένας νικητής. Η ατυχία είναι ότι Ολλανδία και Γερμανία δείχνουν πολύ επικίνδυνες. Πιστεύω ότι η έδρα σε συνδυασμό με το κλίμα θα ευνοήσει τη Βραζιλία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ