ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντεπίθεση ή... τίτλοι τέλους για την Εθνική

Αντεπίθεση ή... τίτλοι τέλους για την Εθνική
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας παίζει μια τελευταία "ζαριά" στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία και με νίκη μπαίνει εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης. Σε περίπτωση ήττας χάνει κάθε ελπίδα, ενώ με ισοπαλία διατηρεί μαθηματικές ελπίδες.

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει και η Εθνική ομάδα δίνει ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της με αντίπαλο την δυνατή Ουγγαρία (21:45) στην κατάμεστη "Groupama Arena" της Βουδαπέστης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2016.

Αποστολή στη Βουδαπέστη: Νίκος Συριώδης

Ένας πρόωρος αποκλεισμός σε αυτό τον όμιλο από τον πρώτο κιόλας γύρο, συνιστά πισωγύρισμα ετών που άπαντες στο "στρατόπεδο" της γαλανόλευκης θέλουν να αποτραπεί. Αυτό μπορεί να συμβεί μονάχα αν οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το χορτάρι. Ένα είναι το σενάριο και αυτό θα κυνηγήσουν.

Το μίνι διπλό, τα πέναλτι και η 11άδα

Μια ισοπαλία κρατάει μαθηματικά την Ελλάδα στο κόλπο της 3ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, ενώ με νέα ήττα ουσιαστικά αποχαιρετάει κάθε ελπίδα, έστω και αν θα απομένουν πέντε ματς. Αυτό είναι το φοβερό, ότι σε μια διοργάνωση που θα πάρουν μέρος 24 ομάδες και προκρίνονται απευθείας οι δυο πρώτοι, ο καλύτερος τρίτος και τέσσερις από μπαράζ, η Εθνική κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δούλεψε πολύ την τακτική όλες τις προηγούμενες ημέρες στην Αυστρία και θέλει να δει τα αποτελέσματα της δουλειάς που έγινε, να αποτυπωθούν στο χορτάρι. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν κατανοήσει σε ποιο σημείο βρίσκονται και όλοι περιμένουν το σύνθημα αντεπίθεσης. Μια νίκη δε λύνει κάτι, αλλά δίνει ανάσα ζωής και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Η πιθανή 11άδα της Εθνικής

Αναφορικά με τα πλάνα του Μαρκαριάν για το ματς, ο 72χρονος φαίνεται πως έχει καταλήξει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα της 11άδας. Ο Καρνέζης στο τέρμα, αμυντική τετράδα αποτελούμενη από Τοροσίδη (δεξιά), Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σταφυλίδη (αριστερά), τον Σάμαρη σε ρόλο "κόφτη", με τον Κονέ και έναν εκ των Ταχτσίδη και Κ. Παπαδόπουλου ως εσωτερικούς μέσους. Αριστερά στην τριάδα της επίθεσης τον Χριστοδουλόπουλο, δεξιά τον Φετφατζίδη και στην κορυφή τον Αθανασιάδη. Οι Φορτούνης, Κατσουράνης και Γιαννιώτας διεκδικούν επίσης θέση για το αρχικό σχήμα.

Με 4-2-3-1 κατεβαίνουν οι Ούγγροι

Στον αντίποδα, ο προπονητής των Ούγγρων, Παλ Ντάρνταϊ, έχει καταλήξει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, το οποίο θα είναι σε διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο γκολκίπερ της Φερεντσβάρος, Ντένες Ντίμπουζ, δεξιά στην άμυνα ο Ατίλα Φιόλα της Πούσκας Ακαντέμια, στόπερ ο Ρόλαντ Γιούχαζ της Βιντεότον και ο Ταμάς Κάνταρ της Λεχ Πόζναν, ενώ αριστερά ο Λεάντρο Ντε Αλμέιδα της Ομόνοιας. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικοί μέσοι οι Ζόλταν Γκέρα και Έλεκ Άκος των Φερεντσβάρος και Τζανγκζούν Γιατάι αντίστοιχα, ο Ρόλαντ Βάργκα δεξιά (Φερεντσβάρος), πίσω από τον επιθετικό ο Ζολτάν Στίμπερ (Αμβούργο), αριστερά ο Μπάλαζ Τζούτζακ (Ντιναμό Μόσχας) και στην κορυφή ο Άνταμ Ζαλάι (Χόφενχαϊμ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με κόσμο στο πλευρό της η "γαλανόλευκη"

Τέλος, η Εθνική για ένα ακόμη εκτός έδρας ματς δεν θα παίξει μόνη της, αφού ο κόσμος της θα βρίσκεται σε μια γωνιά του γηπέδου και θα φωνάζει για τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τους ποδοσφαιριστές του. Αν θα εξαντληθούν τα 1.000 εισιτήρια που έχουμε πάρει, είναι άγνωστο, αλλά τουλάχιστον 700 θεατές θα βρίσκονται στο πλάι των διεθνών.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ