ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναστόπουλος: "Ο Μήτρογλου μπορεί να με ξεπεράσει"

Αναστόπουλος: "Ο Μήτρογλου μπορεί να με ξεπεράσει"

Η συμβουλή του Νίκου Αναστόπουλου στον Κώστα Μήτρογλου μέσω του Sport24.gr και η πίστη ότι ο φορ της Μαρσέιγ θα σπάσει το ρεκόρ του. Ο "Αλενατόρε" για Εθνική που "έχει τύχη στα μπαράζ" και για Μάνταλο - Φορτούνη.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας. Με 29 τέρματα ο "αλενατόρε" παραμένει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα. Ο Κώστας Μήτρογλου με το γκολ εναντίον της Κύπρου έφτασε τα 14. Μπήκε στη δεκάδα της κατάταξης (άφησε πίσω Λυμπερόπουλο - Σαλπιγγίδη) και είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο στράικερ της Μαρσέιγ διαθέτει εκτελεστική ικανότητα, που όμοιά της δεν συγκεντρώνεται στα χαρακτηριστικά άλλου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Άλλη μια απόδειξη για το πόσο χαρισμαστικός είναι στο κομμάτι αυτό ο 29χρονος φορ, δόθηκε στο ΓΣΠ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορέσει ο "Μητρογκόλ" στο μέλλον να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον "Αναστό".

Αναστόπουλος: "Ο Μήτρογλου μπορεί να με ξεπεράσει"
Αναστόπουλος

Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο 59χρονος προπονητής, στον οποίο απευνθύνθηκε το Sport24.gr. Ο Αναστόπουλος συνέστησε στον Μήτρογλου να μην το 'χει αυτοσκοπό να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας, "γιατί τότε μπορεί να έρθουν τα αντίθετα αποτελέσματα". Δεν μίλησε, όμως, μόνο για αυτό. Έκανε αναφορά σε συγκεκριμένους Έλληνες παίκτες που πιστεύει.

Υποστήριξε ότι η νέα γενιά δεν μπορεί να συγκριθεί με τους ποοδοσφαιριστές της εποχής του, είπε ότι ο Μάνταλος δεν γίνεται να παίζει στα άκρα, απάντησε για το "κακό ποδόσφαιρο" που παίζει η Εθνική Ελλάδας, ενώ κατέληξε λέγοντας: "Δεν είμαι ζηλιάρης, ούτε κομπλεξικός. Να έχει επιτυχίες η χώρα μας...".

"ΜΗΝ ΤΟ 'ΧΕΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ"

- Είσαι μέχρι σήμερα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας; Ο Μήτρογλου έχει τη δυνατότητα να σε ξεπεράσει στο μέλλον;

"Για να έχουμε εξέλιξη και πρόοδο, τα ρεκόρ γίνονται, αλλά είναι για να σπάνε. Όταν το έκανα εγώ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαϊωάννου. Και παρεμπιπτόντως ήταν παιχνίδι με Κύπρο όταν έφτασα τα 22 γκολ, αυτός είχε 21. Να έχει η υγεία πάνω από όλα ο Μήτρογλου και μπορεί να το κάνει. Εφικτό είναι να μπορέσει να φτάσει τα γκολ μου. Αν κυνηγάς όμως κάτι με μανία, ίσως αυτό να μην έρθει. Οπότε να μην το 'χει στο μυαλό του ως αυτοσκοπό και θα τα καταφέρει. Τώρα είναι βέβαια πιο εύκολο να σπάσει το ρεκόρ αυτό. Τότε δεν είχαμε επιτυχίες ως Εθνική και δεν δίναμε πολά παιχνίδια. Άσε που υπήρχαν ομαδάρες. Γιουγκοσλαβία, Ανατολική Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία. Τότε μάλιστα έμπαιναν πιο δύσκολα τα γκολ".

Αναστόπουλος: "Ο Μήτρογλου μπορεί να με ξεπεράσει"
Μήτρογλου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Ποιους άλλους επιθετικούς θαύμαζες και οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερο με την Ελλάδα;

"Η Ελλάδα είχε παικταράδες. Μαύρο, Γαλάκο, Αρδίζογλου, Κωστίκο, Σαραβάκο, Μητρόπουλο. Ή πιο παλιά όταν ξεκίνησαν στην Εθνική, όπως ο Κούδας".

"ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΟΥΒΙΚΑΣ - ΛΑΜΠΡΟΥ"

- Η νέα φουρνιά των Ελλήνων παικτών πώς σου φαίνεται;

"Αν εξαιρέσεις Καρνέζη και Καπίνο, ποιος άλλος τερματοφύλακας μπορεί να έχει εξέλιξη; Ίσως ο Γιαννιώτης. Υπάρχει ο Κυριακίδης. Πάμε στους γκολτζήδες. Για πες μου έναν Έλληνα γκολτζή; Εμένα μου αρέσει ο Δουβίκας του Αστέρα Τρίπολης. Τον βλέπω για καλό παίκτη και χρειάζεται προσοχή. Έχει καλά στοιχεία. Όπως και ο Λάμπρου που παίζει στον Πανιώνιο. Στο χέρι τους είναι να παίξουν στην Εθνική ανδρών. Αν δεν έχεις μυαλό και έχεις μόνο προσόντα δεν μπορείς να παίξεις. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης με εκτελεστική ικανότητα, πλην του Μήτρογλου.

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι σε καλή κατάσταση τελευταία. Είναι ντριμπλέρ, διεισδυτικός. Δεν είναι μόνο ο Μήτρογλου που πρέπει να βάζει τα γκολ, αλλά και τα εξτρέμ. Αν αφήσουμε έξω τον Μήτρογλου, οι άλλοι δεν πρέπει να σκοράρουν; Ο Φορτούνης, ο Μάνταλος έχουν στοιχεία να είναι κοντά στο γκολ. Αν όμως πάει στις πτέρυγες ο Μάνταλος, δύσκολα σκοράρει. Φυσική του θέση είναι δεκάρι. Εκεί αναδείχθηκε. Αν για παράδειγμα κάνει μια σέντρα από αριστερά ο Σταφυλίδης, θα προλάβει ο Μάνταλος να πάει δεύτερο σέντερ φορ από θέση έξω δεξιά; Δεν θα προλάβει".

-Χωρούν να παίζουν μαζί στην Εθνική Φορτούνης - Μάνταλος;

"Βέβαια. Να παίξουμε με τρία χαφ, ένας κόφτης, δεξιά και αριστερά Μάνταλος - Φορτούνης, σε παιχνίδια όπως το Γιβραλτάρ, που δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Και στην Κύπρο δεν θα μπορούσε να παίξει δεκάρι ο Μάνταλος; Δεν κάνουμε υποδείξεις, τη γνώμη μας λέμε".

Αναστόπουλος: "Ο Μήτρογλου μπορεί να με ξεπεράσει"
Μάνταλος, Φορτούνης, Τζέκο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Η Εθνική δείχνει ότι άλλαξε σε σχέση με την εποχή Ρανιέρι. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

"Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα. Δεν είσαι στην Αγγλία. Ο Βενγκέρ είναι τόσο καιρό στην Άρσεναλ, αλλά έχει να πάει 15 χρόνια πρωτάθλημα. Κάπου όμως είναι καλός. Βρίσκει παίκτες, τους αναδεικνύει και τους πουλάει. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να λες «βγάζω παίκτες, αλλά δεν πάω σε μεγάλες διοργανώσις». Δεν στέκεσαι ούτε εβδομάδα στην Ελλάδα".

"ΟΥΤΕ ΖΗΛΙΑΡΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ"

- Σε αυτούς που λένε ότι η Ελλάδα παίζει καταστροφικό και όχι καλό ποδόσφαιρο, τι απαντάς;

"Το καλό ποδόσφαιρο υποκειμενικό είναι. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο και να μην εκπληρώνω το στόχο; Να μην είμαι σε τελικές φάσεις; Εδώ ολόκληρη Ολλανδία έμεινε έξω. Έχουμε τύχη στα μπαράζ. Έχουμε αποδείξει ότι και με δύσκολες ομάδες τα καταφέρνουμε...".

-Αν ήσουν ομοσπονδιακός προπονητής, τι άλλους παίκτες θα καλούσες στην Εθνική;

"Με το αν δεν γίνεται συζητήση. Δε θα βγει τίποτα αν μπω σε αυτό το τρυπάκι. Ως Έλληνας που έχω παίξει στην Εθνική και την έχω τιμήσει, εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά. Δεν είμαι ζηλιάρης, ούτε κομπλεξικός. Να έχει επιτυχίες η Εθνική μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ