ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Άμεσα προπονητής αξίας και αλλαγές παντού

Άμεσα προπονητής αξίας και αλλαγές παντού
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα έδειξε... σφυγμό στο Βουκουρέστι, αλλά αυτό δε λέει τίποτα για το μέλλον της. Απαιτείται να έρθει άμεσα προπονητής εγνωσμένης αξίας, να πάρει τα κλειδιά και να τα αλλάξει όλα.

Ό,τι πείραμα επιχειρήθηκε στη μετά-Σάντος εποχή, απέτυχε παταγωδώς. Όποιος και αν κάθισε στον ελληνικό πάγκο, δεν κατάφερε να αλλάξει το "τσιπάκι" και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το να παίρνουμε μια ισοπαλία στο Βουκουρέστι και να... χαιρόμαστε, φαντάζει προσβλητικό ακόμα και για τη τωρινή Εθνική ομάδα, ένα παραπάνω γι' αυτή της προηγούμενης δεκαετίας που μοιάζει να αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση, λες και δεν πέρασαν μόλις από 15 μήνες από τότε. Έχει φανεί αιώνας...

Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, οφείλουν να είναι γενναίες και ριζικές. Το έχουν ομολογήσει όλοι άλλωστε, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα για να... θυμίσει Εθνική. Πολλά και σε πολλούς τομείς, διότι με μερεμέτια δουλειά δεν γίνεται και απλά θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και πορείες όπως η τωρινή θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αρκετή ζημιά έγινε αυτό το διάστημα, με την γαλανόλευκη να έχει πέσει στην 44η θέση της βαθμολογίας της FIFA, όταν κάποτε ήταν και στην 10άδα. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό που πρέπει να γίνει... χθες, είναι να έρθει ένας καινούργιος προπονητής που να μην τον ξέρουμε, να μη μας ξέρει, να πάρει τα κλειδιά της ομάδας και να τον αφήσουν να κάνει δουλειά. Όταν λέμε να μην τον ξέρουμε, όχι από πλευράς ονόματος, διότι δεν γίνεται να έρθει κάποιος από τα αζήτητα, ούτε να "βαφτιστεί" άξιος και ικανός, απλά να μην έχει πάρει-δώσε με κανέναν και να μην αφήνει κανέναν να παρέμβει στο έργο του. Όσοι περισσότεροι μπλέκουν, τόσο χειρότερα γίνεται. Ας ρωτήσουν πως γινόταν επί Ρεχάγκελ και θα καταλάβουν.

Η επιλογή του προπονητή πρέπει να είναι το "Α και το Ω". Ναι, θέλεις προπονητή να κερδίσεις και τα Νησιά Φερόε, δεν έρχεται τίποτα μόνο του, ούτε κατά τύχη. Αλλιώς, κάνεις μια τρύπα στο νερό, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω και έρχεται το ίδιο το άθλημα να σε τιμωρήσει για την αυθάδειά σου. Αυτά τα προκριματικά καλό είναι να αποτελέσουν οδηγό για το τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει. Χορτάσαμε από λάθη και μάλιστα απανωτά και επαναλαμβανόμενα, ώρα πλέον για να παρθεί και κάποια σωστή απόφαση. Η έλευση ενός ικανού προπονητή, που θα αναλάβει το νέο πρότζεκτ, είναι βασικότατο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο νέος προπονητής οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη όλων, να είναι κάποιος που θα πάρει τα κλειδιά των αποδυτηρίων και θα είναι ο απόλυτος άρχων και αν χρειαστεί να υπάρξουν... Γεωργάτοι, όπως τότε με την Φινλανδία στις 5/9/2001, όπου μετά την πεντάρα στο Ελσίνκι και το σκηνικό του ίδιου με τον Χερ-Ότο, μπήκαν τίτλοι τέλους στις εμφανίσεις του με την Εθνική, ας γίνει. Αν μπόρεσε να συμβεί με έναν παίκτη της κλάσης και της ποδοσφαιρικής προσωπικότητας του Γεωργάτου στο βωμό του συνόλου, τότε χαλάλι. Κανείς παίκτης δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα και το υγιές κλίμα που πρέπει να υπάρχει στα αποδυτήρια.

Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις, να κάνει την ουσιαστική αυτοκριτική της, να παραδεχτεί ότι όντως έκανε λάθη αυτούς τους 15 μήνες, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην τα επαναλάβει, να μην επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει στην καθημερινότητα της Εθνικής, αν δεν έχει λόγο να το κάνει και τότε ίσως δούμε και πάλι άσπρη μέρα. Αλλιώς, θα παίρνουμε ισοπαλία με τη Ρουμανία και ας κάνουμε μια ευκαιρία με τον Κονέ σε 95 λεπτά αγώνα και θα πανηγυρίζουμε. Συγγνώμη, αλλά κανείς μας δεν θέλει μια τέτοια Εθνική. Αυτή την είχαμε... θαμμένη χρόνια τώρα και της δίνουμε εκ νέου υπόσταση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από 'κει και πέρα, οι παίκτες οφείλουν να κοιτάξουν το τι θα κάνουν από τη δική τους μεριά για να διορθωθεί αυτό το χάλι. που βλέπουμε σε όλη την προκριματική φάση. Ναι μεν το πρόβλημα δεν είναι... επιδερμικό και δεν περιχαρακώνεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά έχουν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους και δεν είναι λίγες. Έχουν δώσει αρκετές αφορμές και θα πρέπει να προστατεύσουν την Εθνική και να την αγαπήσουν πραγματικά. Η μεταβατική περίοδος αποδεικνύεται δύσκολη για την ομάδα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Άλλωστε, στον αθλητισμό συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Το θέμα είναι να βλέπεις το πρόβλημα και να προσπαθείς να το φτιάξεις, όχι να κάνεις τα πάντα για να το μεγαλώσεις. Ώρα για πράξεις, από λόγια έχουν όλοι χορτάσει...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ