ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ακόμα και δεύτερη, η Εθνική δεν έχει στο χέρι της τα μπαράζ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Sport
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Sport EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ελπίζει σε δώρο από το Βέλγιο για να περάσει στη δεύτερη θέση αλλά και πάλι δεν κρατά στο χέρι της τα μπαράζ για το Μουντιάλ. Ποιος ο ορατός κίνδυνος.

Αρχικά η Εθνική χρειάζεται ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει τη Βοσνία και να τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου ( δείτε αναλυτικά όλα τα σενάρια). Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν της εξασφαλίζει αυτόματα την παρουσία της στα μπαράζ!

Από τις εννέα ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες, η τελευταία στη σχετική κατάταξη πάει... σπίτι της και οι υπόλοιπες οκτώ θα διεκδικήσουν τα 4 τελευταία εισιτήρια της Ευρώπης (θα χωριστούν σε σε ισχυρούς και αδύναμους, με βάση την κατάταξη της FIFA για το μήνα Οκτώβριο).

Για να βγει αυτή η βαθμολογία, αφαιρούνται τα ματς με τον τελευταίο κάθε ομίλου. Δηλαδή στον δικό μας όμιλο δεν υπολογίζονται οι αγώνες με το Γιβραλτάρ, έτσι η Εθνική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 10 βαθμούς και στο +3. Το μέγιστο που μπορεί να φτάσει είναι το 13, με διπλό στην Κύπρο, μία συγκομιδή που όλες οι δεύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή μπορούν να την ξεπεράσουν.

Προφανώς και η παρακάτω κατάταξη είναι προσωρινή καθώς για παράδειγμα η Ουκρανία μπορεί να ξεπεράσει την Κροατία ή Ολλανδία τη Σουηδία. Ωστόσο η συγκομιδή της Εθνικής δεν παύει να είναι χαμηλή (δεν έχει νικήσει Βοσνία, Βέλγιο, ισοπαλία με Εσθονία), γι' αυτό και η δεύτερη θέση δεν της εξασφαλίζει σίγουρα τα μπαράζ.

Μακάρι φυσικά να την πάρει και... τότε βλέπουμε.

Η ειδική βαθμολογία των δεύτερων

1. Πορτογαλία 15 (21-3) +18 (6 αγώνες)

2. Ιταλία 14 (11-8) +3 (7 αγώνες)

3. Δανία 13 (12-5) +7 (7 αγώνες)

4. Βόρειος Ιρλανδία 13 (10-5) +5 (7 αγώνες)

5. Ουαλία 11 (7-5) +2 (7 αγώνες)

6. Κροατία 11 (6-4) +2 (7 αγώνες)

7. Σκωτία 11 (8-9) -1 (7 αγώνες)

8. Σουηδία 10 (10-7) +3 (6 αγώνες)

------------------------------------------------------------

- Ελλάδα 10 (7-4) +3 (7 αγώνες)

------------------------------------------------------------

9. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 8 (10-8) +2 (6 αγώνες)

------------------------------------------------------------

Υπόλοιπο πρόγραμμα δεύτερων

Σουηδία-Λουξεμβούργο, Ολλανδία-Σουηδία

Ανδόρα-Πορτογαλία, Πορτογαλία-Ελβετία

Νορβηγία-Β. Ιρλανδία

Ουαλία-Ιρλανδία

Δανία-Ρουμανία

Σλοβενία-Σκωτία

Αλβανία-Ιταλία

Βοσνία-Βέλγιο, Εσθονία-Βοσνία

Ουκρανία-Κροατία

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ