ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Τετάρτη στην Ελλάδα ο Κουτσοκούμνης

Έρχεται Τετάρτη στην Ελλάδα ο Κουτσοκούμνης
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έρχεται την Τετάρτη (6/7) στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει επαφές με την ΕΠΟ για τον Κώδικα Δεοντολογίας, έπειτα από το τελεσίγραφο της FIFA.

Την Παρασκευή (8/7) ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην Ελλάδα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αλλά η άφιξή του θα γίνει νωρίτερα. Ο εκπρόσωπος της FIFA θα έρθει την Τετάρτη (6/7) στην χώρα μας και θα έχει επαφές με την Ελληνική Ομοσπονδία έπειτα από την άρνηση της τελευταίας να εναρμονίσει τον κώδικα δεοντολογίας με το τελικό σχέδιο που έχει σταλεί από την Ελβετία, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα η FIFA να στείλει τελεσίγραφο 10 ημερών με την απειλή κυρώσεων.

Η εισηγήση που υπάρχει από υψηλόβαθμα στελέχη είναι πρώτα να περάσουν οι αλλαγές στους αθλητικούς νόμους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο και στη συνέχεια να αλλάξει ο Κώδικας Ηθικής. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα την ακολουθήσει ο Γιώργος Γκιρτζίκης ή αν θα αλλάξει στάση. Η Ομοσπονδία πάντως, μετά το τελεσίγραφο των 10 ημερών από την FIFA είναι με την πλάτη στον τοίχο πλέον και δεν έχει άλλη επιλογή από το να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και να εναρμονίσει άμεσα τον Κώδικα Ηθικής προς αποφυγή του Grexit ή τον ορισμό προσωρινής διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη.

Με αυτό τον τρόπο θα λυθούν τα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας για να μπορέσει να εξετάσει την υπόθεση των εφτά κατηγορούμενων της “εγκληματικής οργάνωσης” που προέρχονται από την Ομοσπονδία (Παπανικολάου, Υφαντής, Προύτζος, Παπακωνσταντίνου, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος). Από την ΕΠΟ πάντως, τόνιζαν ότι δεν υπάρχει άλλη Ομοσπονδία με Κώδικα Ηθικής και ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο στην Γαλλία, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο περιθώριο του τελικού του Euro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιστολή FIFA στην ΕΠΟ
Περιμένοντας την FIFA
Καμία κουβέντα για τον Κανονισμό Δεοντολογίας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ
ΕΠΟ: "Δεν συζητάμε για τον Κανονισμό Δεοντολογίας"

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ