ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για ψευδορκία στη δίκη των... στημένων

Έρευνα για ψευδορκία στη δίκη των... στημένων
Στημένα παιχνίδια

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διενεργεί έρευνα προκειμένου να δει αν υπήρξαν... ψευδομάρτυρες στην δίκη των στημένων. Κλήθηκαν για καταθέσεις τα μέλη των Δ.Σ της ΕΠΟ για την "κάρτα φιλάθλου".

Προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξαν περιπτώσεις ψευδορκίας στην πρώτη δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, διενεργεί η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν η εισαγγελέας της έδρας στη συγκεκριμένη δίκη.

Στο δικαστήριο που είχε γίνει για τα στημένα ματς κρίθηκαν ως χειραγωγημένα έξι παιχνίδια της περιόδου 2009-2011 και καταδικάστηκαν πέντε πρόσωπα από το χώρο του ποδοσφαίρου σε μια δίκη όμως που είχε εξελιχθεί σε παρωδία καθώς όλοι έλεγαν δεν γνωρίζω δεν ξέρω. Αυτό μάλιστα είχε αναγκάσει την εισαγγελέας να χαρακτηρίσει το ποδόσφαιρο ως "σκοτεινό χώρο" στον οποίο "επικρατεί ο νόμος της σιωπής".

Τώρα η εισαγγελέας θα εξετάσει κατά πόσο οι μάρτυρες κατά την διάρκεια των καταθέσεων τους απέκρυψαν στοιχεία που γνώριζαν από το δικαστήριο.

Νέα προβλήματα για ΕΠΟ

Παράλληλα τα προβλήματα της ΕΠΟ με την δικαιοσύνη συνεχίζονται καθώς όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το 2009 έως το 2012 μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής κλήθηκαν με την ιδιότητα του ύποπτου από την εισαγγελία προκειμένου να καταθέσουν για την περίφημη υπόθεση της "κάρτας υγείας".

Η 29η Πταισματοδίκης Αθηνών κάλεσε όλους τους συμβούλους της ομοσπονδίας να δώσουν καταθέσεις για μια υπόθεση που έχει την οσμή σκανδάλου. Και έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΕΠΟ συνεβλήθη με εταιρεία το 2005 και αγόρασε μηχανήματα για να κάνει ιατρικές εξετάσεις σε ποδοσφαιριστές. Το σύστημα ποτέ δεν λειτούργησε ενώ η ομοσπονδία μέχρι το 2013 (οπότε κατήγγειλε τη σύμβαση) πλήρωνε κανονικά.

Με την υπόθεση ασχολήθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς, ενώ καταθέσεις έχουν δώσει οι δύο πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Γκαγκάτσης και Πιλάβιος, επί των ημερών των οποίων υπογράφηκαν οι συμβάσεις.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ