ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Ο... Αραούχο της ΑΕΚ Κω, την έκανε πρωταθλήτρια

Ο... Αραούχο της ΑΕΚ Κω, την έκανε πρωταθλήτρια

Η ομάδα που έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους και στέφθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλο νήσων Β’ κατηγορίας, η ΑΕΚ Κως, επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια.

Γνωστή στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Δ’ Εθνικής από το 1986. Η ΑΕΚ Κως εξακολουθεί να είναι αφεντικό στο νησί της. Κυρίαρχη στο εφετινό πρωτάθλημα στον όμιλο νήσων Β’ κατηγορίας, όπου κατέκτησε την άνοδο. Οι “βυσσινί” έχουν ως έδρα τους το νέο στάδιο Ανταγόρα, ένα γήπεδο που έχει δώσει τις περισσότερες χαρές στην τοπική αθλητική κοινωνία.

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έχει ο ο Λεωνίδας Κούτσικας: "Η ΑΕΚ Κως δεν είναι το μαγαζάκι της γειτονιάς. Είναι από τις ιστορικότερες ομάδες στη Δ’ Εθνική. Και εκεί χτυπάμε στόχο να την φέρουμε και πάλι. Οι παίχτες έχουν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν υπέρβαση. Μαζί τους και εγώ. Η ομαδάρα μου είχε έναν στόχο εξ’αρχής, να σηκώσει την κούπα. Η αποστολή ήταν δύσκολη, αλλά εμείς είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Οι μάγκες μου έκαναν τα απίστευτα σε όλους τους αγώνες. Χίλια μπράβο".

Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον σταρ της ομάδας, Γιώργο Κεφαλιανό. Ο κόουτς που κατάφερε να μπολιάσει το ταλέντο των παιδιών αυτών και να κέρδισει τις εντυπώσεις, τον ξεχωρίζει και τονίζει ότι χωρίς την παρουσία του, η ΑΕΚ Κως δε θα είχε τόσο εύκολα απογεύματα και την κούπα στην τροπαιοθήκη της: "Είναι ευλογία να έχω τέτοιο ρόστερ. Όλοι μου οι παίκτες έχουν στοιχεία και ταλέντο που ταβρίσκεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες για αυτό και θεωρώ ότι δεν ανήκουν εδώ αλλά πολύ ψηλότερα. Τους αξίζουν χίλια μπράβο,όσα δεν τους είπα όλοι την χρονιά για να πεισμώσουν και να παίζουν ψυχωτικά κάθε αναμέτρηση. Τους τα λέω τώρα. Και ένα μεγαλύτερο στον Γιώργο που τον ξεχωρίζω σαν χαρακτήρα,σαν ποδοσφαιριστή".

Ο... Αραούχο της ΑΕΚ Κω, την έκανε πρωταθλήτρια

Πέραν όμως της ΑΕΚ Κω μίλησε και για το πρωτάθλημα της Super League: " Δικαιωματικά οι δυο ομάδες που έπαιξαν μπαλάρα ήταν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχασε τα πάντα από το ματς με τον Ολυμπιακό. Έχει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί σε όλα αυτή η ομάδα. Θα επικεντρωθώ στην ΑΕΚ: είχε την ποιότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ και στην Ευρώπη αποκλείστηκε αήττητη. Της αξίζει. Και επιτέλους, όχι μια, αλλά είδαμε δυο ομάδες να βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό".

Το λαχείο της ομάδας, ο Γιώργος Κεφαλιανός, αποθέωσε συμπαίκτες και τεχνικό τιμ: " Αυτή η ομάδα έδωσε ότι ψυχικά αποθέματα είχε για να κατακτήσει δικαιώτατα το πρωτάθλημα. Το θέλαμε περισσότερο, υπερβάλαμε εαυτό και μάγκικα ήρθε στην κατοχή μας. Το μπράβο του κόσμου ήταν το μεγαλύτερο κύπελλο για εμάς. Κανένας στην ομάδα δεν χρίστηκε ποτέ βεντέτα για αυτό και υπάρχει αυτό που βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο. 11 παίκτες όλοι μια γροθιά. Όλοι στο ίδιο χέρι. Όλοι πιστωνόμαστε την νίκη και την ήττα. Βάζουμε κατά μέρος εγωισμούς. Είμαστε 11 αδέρφια. Για μένα όλοι στην ομάδα είναι αίμα μου, κυριολεκτικά".

Μιλώντας για δεσμούς αίματος, ο μπροστάρης της ΑΕΚ Κω δεν παρέλειψε να εξυμνήσει και τον αδερφό του, Μανώλη Κεφαλιανό: "Πράγματι λίγες ομάδες έχουν δυο αδερφούς στο δυναμικό τους. Ξέρουμε τόσο καλά ο ένας την τεχνική του άλλου που είμαστε ένα σώμα. Μιλάμε με τα μάτια. Φυσικά προπονούμαστε και μαζί εκτός. Οπότε έχουμε ένα αβαντάζ. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Μεγάλη ευλογία να έχεις τον αδερφό σου, την μισή καρδιά σου σε όλες τις χαρέςπου σου δίνει η μπάλα. Να πανηγυρίζεις και να ψάχνουν τα μάτια σου το αγαπημένο σου πρόσωπο αξία ανεκτίμητη".

Τον 21χρονο επιθετικό, σύσσωμα τα μέσα του νησιού τον συγκρίνουν με τον Αργεντίνο, Σέρχιο Αραούχο και ότι παίζει σε λάθος ομάδα. Ο ίδιος χαμογελάει στα κολακευτικά κοπλιμέντα αλλά τι λέει για όλα αυτά; "Ο κόσμος με συγκρίνει με έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή.Τιμή μου και καμάρι μου. Έχω όμως το δικό μου ποδοσφαιρικό αποτύπωμα και αποφεύγω τις συγκρίσεις. Θα προτιμήσω το Γιώργος".

TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ