ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Η μοναδική εμπειρία να βλέπεις αγώνα Β’ τοπικού

Η μοναδική εμπειρία να βλέπεις αγώνα Β’ τοπικού

Το Sport24.gr βρέθηκε σε αγώνα Β’ τοπικού, όπου η Δόξα Χίου επιβλήθηκε με 7-0 του Πανοινούσσιου για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Οι ατάκες, η εικόνα στις εξέδρες και ο πρόεδρος... ballboy (βίντεο και φωτογραφίες).

Η παρακολούθηση ενός αγώνα χαμηλής κατηγορίας αποτελεί εμπειρία ζωής. Βλέπεις και ακούς πράγματα που δεν τα συναντάς σε παιχνίδια επαγγελματικών ομάδων, όπου όλα έχουν μια επισημότητα και μια οργάνωση, όσο και αν απέχουμε παρασάγγας από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί βιώνεις στιγμές που νομίζεις ότι δεν τις έζησες ποτέ, ότι δεν έγιναν, ότι συνέβη κάτι άλλο και απλά δεν ήθελες να το πιστέψεις.

Το γήπεδο της Καλλιμασιάς στη Χίο φιλοξενούσε την Δόξα Χίου και τον Πανοινούσσιο για την 3η αγωνιστική του δεύτερου γύρου του Β’ τοπικού στο νησί της μαστίχας. Οι εκλογές έδωσαν την ευκαιρία στον υπογράφοντα να ταξιδέψει στο νησί του και να δει από κοντά το παιχνίδι που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (24/1). Και δεν το μετάνιωσε...

Το 7-0 της Δόξας ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε, διότι όλο το νόημα ήταν το γύρω-γύρω. Κατ’ αρχάς, οι εννέα θεατές στις εξέδρες που κάποια στιγμή έγιναν έντεκα, μας έδιναν την δυνατότητα να κάνουμε μέχρι και... κύμα. Όχι, δεν το επιχειρήσαμε.

Η μοναδική εμπειρία να βλέπεις αγώνα Β’ τοπικού

Εντούτοις, οι ατάκες στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, όπου άκουγες τα πάντα, οι προσπάθειες των παικτών να "σημαδέψουν" κάθετι που πετούσε σε ακτίνα λίγων μέτρων με τα... γιοματάρια σε κάθε επίθεση και ο πρόεδρος των γηπεδούχων που εκτελούσε και χρέη ballboy είχαν φτιάξει το απόλυτο, το ιδανικό σκηνικό. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο για να περάσει ευχάριστα το δίωρο 11:00-13:00.

Στο αμιγές αγωνιστικό σκέλος, η διαφορά ήταν χαώδης και το τελικό 7-0 φαίνεται αρκετά... πειστικό. Η μια ομάδα παλεύει για άνοδο στο Α' τοπικό και η άλλη βρίσκεται στα χαμηλά κλιμάκια του πίνακα, ως εκ τούτου η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Τρία γκολ στο πρώτο μέρος με φουλ κόντρα άνεμο και άλλα τέσσερα στο δεύτερο διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, το οποίο όμως μικρή σημασία έχει, όταν έχεις περάσει τόσο καλά με αυτά που έχεις δει...

Η μοναδική εμπειρία να βλέπεις αγώνα Β’ τοπικού

Οι... κοφτερές ατάκες στο γήπεδο

Οι... 11 θεατές, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου των τυπικά γηπεδούχων (τιμωρία έδρας λόγω επεισοδίων), είδαμε τον βοηθό να σηκώνει οφσάιντ, τον διαιτητή να μην τον βλέπει και να δείχνει κόρνερ και τον βοηθό να παίρνει την πρωτοβουλία και να φωνάζει "ρέφερι, οφσάιντ...". Για να ακολουθήσει η ατάκα από την εξέδρα "Σκ@τ@ στα μούτρα σου ήταν οφσάιντ. Αφού τόνε... κάλυβε (κάλυπτε) ο '5' μωρέ". Όχι, δεν ήταν ατάκα του προέδρου!

Όταν, δε, σημειώθηκε γκολ με το χέρι, το οποίο σωστά ακυρώθηκε και το οποίο άργησαν να το καταλάβουν όλοι, παίκτης αναρωτήθηκε "ήντα έγινε, δε μέτρησε;;", για να λάβει απάντηση από συμπαίκτη του "με τίλος θα μετρήσει, αφού ήμπε με το χέρι"!

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Δόξας επιτέθηκαν από τα αριστερά, βγήκε κάθετη μπαλιά για τον επιθετικό, ήταν όμως δυνατή και δεν προλάβαινε. Ο ποδοσφαιριστής που πάσαρε, έκανε παρατήρηση στον συμπαίκτη του για να κυνηγούσε την φάση, παίρνοντας αφοπλιστική απάντηση "νέφτι στον κ__ο έχω για να προλάβω ρε;".

Η μοναδική εμπειρία να βλέπεις αγώνα Β’ τοπικού

Ο δικηγόρος-πρόεδρος έγινε... ballboy

Από 'κει και πέρα, ματς τοπικού ήταν, μην περιμένετε να υπήρχε παιδί για τις μπάλες. Και επειδή κάποια στιγμή το πράγμα είχε παραγίνει και 6-7 είχαν φύγει δεξιά και αριστερά εκτός γηπέδου, ανέλαβε δράση ο πρόεδρος των γηπεδούχων και δικηγόρος στο νησί, ο 30χρονος, Μάνος Πάχος. Κατέβηκε από την θέση του και άρχισε να τρέχει δεξιά και αριστερά να μαζεύει μπάλες. Όταν, δε, τελείωνε και ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην θέση του, του ζητούσαν να πάει σε νέο σημείο και να μαζέψει νέες μπάλες, κάνοντας... σπριντ. Πρέπει να έγινε καμιά 10άρια φορές στο παιχνίδι.

Το Fair Play και η διαπίστωση

Η στιγμή που μας έμεινε χαραγμένη, ήταν στο β' μέρος και όταν το σκορ ήταν 5-0 ή 6-0. Παίκτης των φιλοξενούμενων έκανε ένα αρκετά σκληρό φάουλ σε αντίπαλό του και πετάχτηκε άμεσα συμπαίκτης του και του είπε "βοήθα τον... ζήτα συγγνώμη" και αφού έγινε, τον επιβράβευσε με ένα κοφτό "μπράβο". Αυτό ειπώθηκε ως απάντηση σε όσους νομίζουν πως στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πέφτει μόνο ξύλο και είναι βρώμικο το παιχνίδι. Συμβαίνει και αυτό, αλλά δεν είναι όλοι οι παίκτες έτσι. Όπως και να 'χει, οι ποδοσφαιριστές έφυγαν χαμογελαστοί από το γήπεδο, τα πειράγματα περίσσευαν και απόλαυσαν το ματς τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι. Ακόμα περισσότεροι εμείς που το είδαμε από κοντά...

*Για την ιστορία, ο Ρίκα άνοιξε το σκορ, ο Καρατάκης πέτυχε τα δυο επόμενα γκολ και στην επανάληψη σκόραραν οι Ντεμάι, Ρίκα, Χατζηνικολάκης και Καρίβαλης.

Δεν το λες και τίκι-τάκα

TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ