ΕΠΟ

Υπέρ του Αλεξάντερ Τσέφεριν η ΕΠΟ

Υπέρ του Αλεξάντερ Τσέφεριν η ΕΠΟ

Την υποψηφιότητα του Αλεξάντερ Τσέφεριν για την προεδρία της UEFA θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας η ΕΠΟ, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική της Επιτροπή.

Την υποψηφιότητα του Αλεξάντερ Τσέφεριν για την προεδρία της UEFA θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, που ως γνωστό θα διενεργηθούν στην Ελλάδα εντός του Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπως αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική της Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Π.Ο. Σλοβενίας, που είναι β' αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της UEFA και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, ως εκπρόσωπος των δύο διεθνών Ομοσπονδιών προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι όλες οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια.

Διεκδικώντας την προεδρία της UEFA ο κ. Τσέφεριν υποστηρίζει και επισημαίνει πως απαιτείται η δημιουργία της τέλειας ισορροπίας, αυτό είναι και το σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας, ώστε να παραμείνει το ποδόσφαιρο στην κορυφή. Και εξηγεί το γιατί:

"Το ποδόσφαιρο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διακρατικό πολιτισμό. Ο κρίσιμος ρόλος της UEFA είναι να ενθαρρύνει την ισορροπημένη ανάπτυξη του αθλήματος, από το επίπεδο των grassroots αυτό του κορυφαίου επιπέδου και να συμβάλει στο καθορισμό του τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη που βασίζεται στην ευρωπαϊκή ενότητα και αξίες. Φανταστείτε, αν θέλετε, το ποδόσφαιρο να παίζεται σε όλα τα επίπεδά του βασισμένο στο πνεύμα της συντροφικότητας, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Πιστεύω σε αυτό το μέλλον, με το ποδόσφαιρο να βρίσκεται πάντα στην καρδιά όλων των δραστηριοτήτων μας. Πιστεύω ότι η UEFA μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί νέους ορίζοντες και να αναπτύσσει το άθλημα, να επεκτείνει το ρόλο της στην κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο διοικείται, στηριζόμενη στο υπερήφανο παρελθόν της.

Πιστεύω ότι διαθέτουμε τα μέσα για να αναβαθμίσουμε το επίπεδό μας και να το ανεβάσουμε σε υψηλότερα, να διευρύνουμε την απήχησή μας και τον αντίκτυπο των ενεργειών μας, ενέργειες που είμαστε σε θέση να πράξουμε

Πιστεύω ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε την απαιτούμενη και τέλεια ισορροπία για την περαιτέρω ενότητα, σταθερότητα και ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μέσα από μια διαδικασία εξέλιξης και όχι… επανάστασης, είναι μέσα μου εδραιωμένη η πεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε την UEFA στα χρόνια που έρχονται τον κορυφαίο αθλητική οργανισμό στον κόσμο".

Υπέρ του Αλεξάντερ Τσέφεριν η ΕΠΟ

WHO is WHO

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1967 στη Λιουμπλιάνα. Είναι άποφοιτος της Νομικής Σχολής της Λιουμπλιάνα με ειδίκευση σε θέματα ποινικού και εμπορικού δικαίου και έχει ισχυρό ιστορικό της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πριν αναμιχθεί με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου στην Ομοσπονδία της Σλοβενία επί σειρά ετών παρείχε νομική εκπροσώπηση σε πολλούς επαγγελματίες αθλητές και συλλόγους της χώρας του ενώ διατέλεσε μέλος της διοίκησης της Ολύμπια Λιουμπλιάνα.

Το 2011 ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξελέγη πρόεδρο της Π.Ο. Σλοβενίας για πρώτη φορά ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 η θητεία του ανανεώθηκε για άλλα τέσσερα χρόνια. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών. Παραμένει παθιασμένος ποδοσφαιριστής και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε. Εκτός της μητρικής του γλώσσας μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ