ΕΠΟ

Βαγγέλης Γραμμένος: Η δικηγορία, η αγάπη για τη μπάλα και τα κοινά

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και το Sport24.gr παρουσιάζει το who is who του νέου ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η δικηγορία, η αγάπη για τη μπάλα και για τα κοινά.

Το όνομα αυτού, Βαγγέλης Γραμμένος. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα και νίκησε κατά κράτος τον Γιώργο Καλαντζή στις εκλογές που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής (18/8). Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας έλαβε 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του, ενώ 2 ήταν τα λευκά.

Πλέον, έχοντας την εποπτεία των FIFA και UEFA για τουλάχιστον ένα χρόνο, θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν χρειάζεται το άγρυπνο βλέμμα των διεθνών συνομοσπονδιών. Ο ίδιος λέει ότι θα τα καταφέρει και νωρίτερα και απ΄ό,τι νομίζουν οι ξένοι...

Ποιος είναι όμως ο Βαγγέλης Γραμμένος;

Θα πρέπει να ειπωθεί πως είχε την ανοιχτή υποστήριξη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην εκλογική διαδικασία, με τους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Αρχικά είχε την στήριξη και του Παναθηναϊκού, αλλά μετά τους περσινούς ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ και έπειτα, η στάση του "τριφυλλιού" άλλαξε άρδην.

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικηγόρος και ο ίδιος έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Ως φοιτητής της Νομικής, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της παράταξης "Ενωτική Κίνηση", όταν αυτή ιδρύθηκε το 1983. Αρχικά, είχε συσταθεί με το όνομα "Ανανεωτική Κίνηση".

Η παράταξη που έχει τα ηνία της ΕΠΣ Μακεδονίας μέχρι σήμερα εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1984 και ο Βαγγέλης Γραμμένος κλήθηκε να στηρίξει την Ένωση γραμματειακά, κάτι που έκανε μέχρι το 1992. Ακολούθως έγινε μέλος του Δ.Σ., περνώντας απ' όλα τα πόστα, διατελώντας πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλήματος, επιτροπής κανονισμών και αναπληρωτής πρόεδρος.

Την περίοδο 1984-1985, με πρόεδρο τον Γιώργο Λυσαρίδη, οι Διονύσης Ψωμιάδης και Βαγγέλης Γραμμένος είχαν την ευθύνη των παιδικών πρωταθλημάτων ενώ μετέπειτα ο Βαγγέλης Γραμμένος στις θητείες του Διονύση Ψωμιάδη στην προεδρία της ΕΠΣΜ ήταν μέλος του Δ.Σ., πριν τον διαδεχτεί στην προεδρία.

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΕΠΟ, Γιώργος Καλαντζής, στη συνέντευξή του στο Sport24.gr είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γραμμένο ως δεξί χέρι του κ. Ψωμιάδη για αρκετά χρόνια στην ΕΠΣ Μακεδονίας, θέλοντας να πει με αυτό τον τρόπο ότι δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να εκφράσει το καινούργιο στο ποδόσφαιρο.

Λόγω υποχρεώσεων του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε παραιτηθεί από την ΕΠΣΜ και η παράταξη ανέδειξε πρόεδρο ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο τον Δεκέμβριο του 2002, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του λίγες μέρες αργότερα με απόφαση του Δ.Σ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2005, η παράταξη του κ. Γραμμένου επικράτησε της παράταξης Σχιζοδήμου με 121 - 97, ενώ είχαν βρεθεί και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Στις 23 Νοεμβρίου του 2009, η παράταξη του Γραμμένου έλαβε 119 ψηφοδέλτια, ενώ η παράταξη του Βασίλη Σχιζοδήμου είχε 116.

Έπειτα από αγωγή, οι εκλογές ακυρώθηκαν και στις 14 Μαρτίου 2010 συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΣΜ όπου τη θέση του προέδρου πήρε ο Διονύσης Ψωμιάδης διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δεν θέλησε να είναι πρόεδρος σε προσωρινή διοίκηση. Στις 7/6 2011, ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ο νικητής των εκλογών της ΕΠΣΜ για μια ακόμη φορά.

ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÐÏ / ÅÊËÏÃÅÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2015, ο Βαγγέλης Γραμμένος νίκησε χωρίς αντίπαλο. Ψήφισαν 169 σωματεία σε σύνολο 219, με την "Ενωτική Κίνηση" του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να παίρνει 162 ψήφους, με 6 λευκά και 1 άκυρο.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος διαδέχεται τον πρόεδρο της ΠΔΕ, Ιωάννη Δρόσο, ο οποίος είχε αναλάβει μετά την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη λόγω της υπόθεσης με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι ο Ξανθιώτης παράγοντας και επί χρόνια ταμίας της ΕΠΟ, είχε πάρει την θέση του παραιτηθέντος, Γιώργου Σαρρή.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ