ΕΠΟ

UEFA: "Επιτυχημένη η ΠΔΕ αν οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές"

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Λάκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, μιλώντας στην Γ.Σ. της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που επίκεινται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως η ΠΔΕ έκανε καλή δουλειά, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές την Ομοσπονδία, ώστε να επανέλθει στην ομαλότητα και στην κανονικότητα.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς πήρε το λόγο στη Γ.Σ. της ΕΠΟ και αναφέρθηκε στις αλλαγές του καταστατικού της Ομοσπονδίας, τονίζοντας παράλληλα πως η ΠΔΕ έκανε καλή δουλειά στο διάστημα που ανέλαβε, όμως για να είναι επιτυχημένη η θητεία της μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι εφόσον οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές, ούτως ώστε να επιστρέψει στην ομαλότητα και την κανονικότητα.

“Όλοι γνωρίζετε ότι η FIFA με την επιτροπή εξομάλυνσης έχει παρουσία εδώ και επτά μήνες. Έκανε καλή δουλειά, παρόλο που από την αρχή δούλευαν υπό συνεχή πίεση. Η αποστολή τους θα είναι πετυχημένη μόνο αν το Ιούλιο καταφέρετε να εκλέξετε νέο πρόεδρο και διοίκηση. Εμείς τους τελευταίους μήνες έχουμε ενεργό ρόλο, ώστε να βρεθούν οι σωστές λύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε όλοι μαζί για μια επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανησυχούμε ειλικρινά για το μέλλον των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων σας, που θα πρέπει να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αρχίζουν τις επόμενες μέρες.

Η πρώτη φάση είναι ότι θα έχουμε αλλαγές στους κανονισμούς, στο καταστατικό και στο νομοσχέδιο. Αν αποδεχθούμε τις αλλαγές τότε προχωράμε στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Τρίτο στάδιο είναι ο έλεγχος και η παρακολούθηση. Θα υπάρχει επιτροπή της UEFA στην Ελλάδα που θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. Το νέο καταστατικό δεν μπορεί να προβλέψει και να λύσει όλα τα προβλήματα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και σε κάθε ΓΣ θα πρέπει να ανανεώνεται, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τις τάσεις στο ποδόσφαιρο. Οι καταστατικές αλλαγές έγιναν αποκλειστικά από την FIFA και την UEFA, δεν ανήκουν πουθενά αλλού. Είναι ένα ελάχιστο αλλαγών έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλή μετάβαση.

Οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

Προτείναμε να μειωθεί ο αριθμός εκπροσώπων στη ΓΣ., προκειμένου αυτή να είναι πιο αποτελεσματική. Επίσης, αυξήσαμε τον αριθμό επαγγελματικών ομάδων. Κάθε όργανο της ΕΠΟ θα έχει εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη ευθύνη για την ανάπτυξή του. Για την διαιτησία θα υπάρχει και εκεί έλεγχος.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις. Η βασική αλλαγή που δεχόμαστε από μέρους σας είναι η πιο σημαντική να καταργήσουμε το παράρτημα του καταστατικού (κωλύματα παραγόντων-ποινικές ευθύνες). Εάν σήμερα τελειώσει η πρώτη φάση και περάσουμε στις δύο επόμενες, τότε πρέπει ν' αρχίσουμε να μιλάμε για τα σοβαρά θέματα. Διαιτησία, χουλιγκανισμό και, στημένοι αγώνες. Επίσης, θέλουμε να σας στείλουμε τους καλύτερους εμπειρογνώμονες για το video assistant referee.

Στη διάρκεια των συνεδριάσεων εδώ στην Αθήνα είδα πολλούς ικανούς ανθρώπους να αλλάξουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να αναλάβουμε όλη μας τις ευθύνες που μας αναλογούν”.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ