ΕΠΟ

Το σεμινάριο των διαιτητών και η παραδοχή των λαθών

Το σεμινάριο των διαιτητών και η παραδοχή των λαθών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση διαιτητών Super League για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με τη συμμετοχή όλων όσοι συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Πραγματοποιήθηκε χθες (26/9) η πρώτη συγκέντρωση διαιτητών Super League για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με τη συμμετοχή όλων όσοι συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα και οι συνεργάτες του κύριοι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας και Τσαχειλίδης είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν στους διαιτητές τους πρώτους 40 αγώνες για το πρωτάθλημα, να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις για διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκειά τους και να τους προετοιμάσουν για τα παιχνίδια που ακολουθούν, δίνοντάς τους συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς θα επιτύχουν ακόμη περισσότερο στο έργο τους.

Eπιπλέον, οι υποψήφιοι διαιτητές FIFA, οι διαιτητές FIFA 2017 και οι βοηθοί διαιτητές FIFA υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα αλλά και στους Κανόνες Παιχνιδιού (FIFA Laws of the Game).

Αργότερα, μάλιστα, άπαντες, τόσο οι νυν διαιτητές FIFA, όσο οι υποψήφιοι διαιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει κανονισμού (Τζήλος, Ζαχαριάδης, Βάτσιος, Καραντώνης, Παπαδόπουλος) πέρασαν με επιτυχία τα FIFA fitness tests.

Οι βοηθοί διαιτητές FIFA θα υποβληθούν στα αντίστοιχα FIFA fitness tests την Παρασκευή (29/9), στο πλαίσιο των αγωνιστικών δοκιμασιών για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και νέους υποψήφιους διαιτητές & βοηθούς διαιτητές 3ης κατηγορίας.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα επέλεξε να δείξει συγκεκριμένες φάσεις από αγώνες του πρωταθλήματος, τις προέβαλλε στο προτζέκτορα και στη συνέχεια ζητούσε από τον αντίστοιχο διαιτητή του εκάστοτε αγώνα να μιλήσει για την απόφαση που πήρε.

Μια από τις φάσεις που προβλήθηκαν στον προτζέκτορα, ήταν το πέναλτι που καταλόγισε ο Βάτσιος υπέρ της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λαμία, το οποίο ήταν φάουλ εκτός περιοχής. O Βάτσιος είπε ότι από το γήπεδο είδε ότι ήταν πέναλτι και ότι ήταν σίγουρος για την απόφασή του. Βέβαια, όταν είδε στην τηλεόραση την φάση, κατάλαβε ότι έκανε λάθος.

Επιπροσθέτως, προβλήθηκε το χέρι του Λισγάρα εντός μεγάλης περιοχής στο Ξάνθη - Ολυμπιακός. Ο Περέιρα είπε πως ήταν δύσκολη φάση, ενώ ο Καλογερόπουλος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και ότι δεν κατάλαβε εκείνη την στιγμή το τι είχε συμβεί.

Προβλήθηκε φάση από το Πλατανιάς - Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ένα μαρκάρισμα παίκτη των γηπεδούχων, στον οποίο δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής Παπαπέτρου απουσίαζε στο εξωτερικό για διεθνή αγώνα, επομένως δεν ήταν εκεί για να τοποθετηθεί και να πει την άποψή του.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ζήτησε από τους διαιτητές να είναι συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στις φάσεις που γίνονται μέσα στην περιοχή.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ