ΕΠΟ

Το παρελθόν του Τσαχειλίδη, οι αντιδράσεις και ο ρόλος του Βασάρα

Το παρελθόν του Τσαχειλίδη, οι αντιδράσεις και ο ρόλος του Βασάρα
INTIME SPORTS

Άρωμα από τα παλιά στη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι. Το παρελθόν του Τσαχειλίδη, οι αντιδράσεις και ο ρόλος του Βασάρα.

Υπεύθυνος για τους ορισμούς θα είναι ο Γιάννης Τσαχειλίδης ενώ τις υπόλοιπες κατηγορίες θα έχουν ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και ο Χρήστος Γενναί0ς. Οι δύο πρώτοι έχουν θητεύσει ξανά στην επιτροπή κατά το παρελθόν και έχουν αντικατασταθεί. Αντί όμως, η ΕΠΟ να επιλέξει νέα, άφθαρτα πρόσωπα, επιστρέφει στο παρελθόν και ήδη οι διαμαρτυρίες έχουν αρχίσει για τον Γιάννη Τσαχειλίδη.

Ο γεννημένος το 1968, γιος του αείμνηστου προέδρου του Ιωνικού Μανώλη Τσαχειλίδη, ήταν στην ΚΕΔ την διετία 2012-14 και είχε την ευθύνη για τον ορισμό των διαιτητών στην Γ' εθνική (νότιο όμιλο) και Β' εθνική (νότιο όμιλο)

Στις 25/01/2014 είχε δεχθεί επίθεση κοντά στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε σταμάτησε σε φανάρι, άγνωστος κατέβηκε από μηχανή, στην οποία ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα και του έριξε σπρέι. Ο Τσαχειλίδης κατάφερε να ξεφύγει.

Οι καταγγελίες Μαρινάκη

"Πέρσι η ΑΕΚ ήταν στη Γ' Εθνική. Τότε για ένα μεγάλο διάστημα όριζε τους διαιτητές ο κύριος Τσαχειλίδης. Ξανά, ο κύριος Μελισσανίδης, τον πήρε, τον απείλησε και την επόμενη μέρα ο κύριος Τσαχειλίδης έφαγε ξύλο. Μετά από λίγο καιρό αποχώρησε", είχε αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε διοικητικό συμβούλιο της Super League, την επομένη της δολοφονικής επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο, τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης, είχε αντικατασταθεί από την ΚΕΔ στις 30/7/2014. Στον πίνακα της α' εθνικής ήταν από το 2002 μέχρι το 2008 και είχε σφυρίξει σε 51 αγώνες.

Όσον αφορά τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, ούτε αυτός είναι νέος στην ΚΕΔ. Είχε προσληφθεί στην Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2012 για "δουλειά γραφείου άνευ αποδοχών" όπως είχε πει ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαρρής.

Στις 30/7/2014 έγινε κανονικό μέλος της ΚΕΔ με διετή θητεία αλλά στις 3/10/2014 είχε αντικατασταθεί (όπως και το άλλο μέλος της Επιτροπής Δημήτρης Γκρούτσης) από τους Αμυγδαλή και Μπέγκο και τώρα επιστρέφει ξανά στο πόστο του.

Ο Βασάρας και το τσεκούρι στον Ντάλας

Ο Κύρος Βασάρας και ο Χιου Ντάλας είναι τα δύο πρόσωπα που δεν άλλαξαν στην επιτροπή. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης έχει άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Τσαχειλίδη ενώ ο Χρήστος Γενναίος ήταν τρίτος στην ομάδα του (μετά τους Μποζατζίδη και Σαραϊδάρη) για το Euro 2008.

Ο 49χρονος διαιτητοπαράγοντας που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τους ορισμούς των διαιτητών με τους οποίους είχε ασχοληθεί το 2012, παρά την πρόταση που του έχει γίνει, θα ασχολείται με τα τεστ των διαιτητών και θα κάνει εισηγήσεις για την οργάνωση της διαιτησίας, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της.

Σε ό,τι αφορά τον Χιου Ντάλας, παραμένει στην ΚΕΔ σαν απλό μέλος. Θα έχει υπό την ευθύνη του την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμοιβή του θα μειωθεί κατά 50%.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ