ΕΠΟ

Συμφωνία ΕΠΟ - FIFA

Συμφωνία ΕΠΟ - FIFA
Κουτσοκούμνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελληνική Ομοσπονδία αλλάζει στάση υπό την απειλή του τελεσίγραφου και δέχθηκε να εναρμονίσει τον κώδικα δεοντολογίας

Λευκός καπνός βγήκε από την δίωρη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Γκιρτζίκης με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδί, σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσαν τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και ο εκπρόσωπος της FIFA για το "ελληνικό πρόβλημα" την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας που θα επιτρέψουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας να καλέσει τους εφτά κατηγορούμενους που προέρχονται από την ΕΠΟ, στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" (Παπανικολάου, Υφαντής, Προύντζος, Παπακωνσταντίνου, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος).

Κουτσοκούμνης: “Είμαστε στον σωστό δρόμο”

«Είμαστε σίγουρα στον σωστό δρόμο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την τελευταία επιστολή της FIFA, όπου ουσιαστικά καθορίζει ότι ο κώδικας δεοντολογίας είναι μονόδρομος για την ΕΠΟ, κάτι το οποίο ήταν από καιρό γνωστό και από την ίδια την ΕΠΟ. Έχω τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται ότι μέχρι την ημερομηνία που τέθηκε ως τελική από τη FIFA ο κώδικας θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ” τόνισε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης

“Έρχεται η uefa για τους νόμους”

“Από εκεί και πέρα αναμένω και σύντομα θα έχουμε κάθοδο ομάδας τεχνοκρατών από την UEFA σε ό,τι αφορά στα θέματα της νομοθεσίας. Δεν το έχουμε ξεχάσει, παρ’ όλο που δεν αναφέρεται τον τελευταίο καιρό. Αλλά και αυτό το θέμα μας απασχολεί για να ολοκληρώσουμε ουσιαστικά τον φάκελο της FIFA που ονομάζεται που «Ελλάδα»” συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν είναι αισιόδοξος απάντησε: «Έχω πάρει επαρκείς διαβεβαιώσεις. Ο Κώδικας Δεοντολογίας ήταν ο πρώτος κανονισμός που υποσχεθήκαμε να εξετάσουμε, όμως υπάρχουν και άλλα θέματα, που ακροθιγώς τα θίξαμε με τον Πρόεδρο. Αυτά χρειάζεται να τα δούμε πιο επισταμένα αργότερα. Αυτό που υποσχεθήκαμε στο Υπουργείο τότε, ήταν να ξεκινήσουμε με τον Κώδικά Δεοντολογίας και νομίζω υπήρξε ταυτόχρονη απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να εναρμονιστούμε με τις εντολές της FIFA. Και με μικρές αλλαγές που απαιτούνται αυτή η εναρμόνιση πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Γκιρτζίκης: “Έχετε ξεχάσει τη νομοθεσία”

Ο κ. Γκιρτζίκης δήλωσε τα εξής: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τη FIFA και την UEFA υπηρετούν το ποδόσφαιρο και προσπαθούμε πάντα να δίνουμε λύσεις. Ευχαριστώ τον κ. Κουτσοκούμνη για τη συνεργασία που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπου χρειαστεί. Αυτό που έπρεπε να ακουστεί, διότι το έχετε ξεχάσει τελευταία είναι για τη νομοθεσία. Μιλάτε μόνο για τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν μιλάτε για τους Νόμους, ενώ υπάρχουν θέματα και στους Νόμους. Εμείς ότι πρέπει να επιλύσουμε ως Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα το κάνουμε. Θα υπάρχει στενότατη συνεργασία για όλα τα θέματα με τη FIFA και την UEFA».
Ο Κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται να έχει συνάντηση εντός της ημέρας και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε προτού αναχωρήσει για την Ελβετία.

Η FIFA πριν από μία εβδομάδα είχε στείλει το τελικό σχέδιο με τις αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας αλλά η ΕΠΟ στο διοικητικό συμβούλιο της δεν τις είχε συζητήσει καν αφού στο Πάρκο Γουδή θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στους νόμους στα σημεία που υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Το τελεσίγραφο όμως, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή που ζητούσε εντός 10 ημερών την εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας υπό την απειλή τιμωρίας, υποχρέωσε τον Γιώργο Γκιρτζίκη να αλλάξει στάση αν και εντός της ΕΠΟ υπήρχε η άποψη η Ομοσπονδία να μην αλλάξει γραμμή.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ