ΕΠΟ

Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης: Πράξη πρώτη!

ΕΠΟ / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Η 1η περιφερειακή συνάντηση Ενώσεων για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. Ποιοι είναι οι τέσσερις πυλώνες του σχεδιασμού.

Η 1η περιφερειακή συνάντηση Ενώσεων για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, όπου προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των ΕΠΣ Ηπείρου, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας και παρέστησαν πάνω από 200 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από στελέχη της Ομοσπονδίας οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΠΟ που στοχεύει στην έμπρακτη αξιοποίηση και ενίσχυση του μη επαγγελματικού και προβεβλημένου ποδοσφαίρου.

Οι πυλώνες στους οποίους εδράζεται ο σχεδιασμός είναι οι εξής:

  • Grassroots / Ακαδημίες / Άνοιγμα στην κοινωνία

  • Γυναικείο ποδόσφαιρο

  • Ανάπτυξη Εθνικών Ομάδων / Αναπτυξιακές Διοργανώσεις

  • Εκπαίδευση / Νέες τεχνολογίες

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, Κ. Βρακάς, καλωσόρισετους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην 1η περιφερειακή συνάντηση και υπογράμμισε: "Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία της ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων του αθλήματος για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξής του αθλήματος στη χώρα μας, καθώς θα ακολουθήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα παρόμοιες σε περιφερειακό επίπεδο, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις περιοχές της χώρας.

Διότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, όπως δεσμεύτηκε στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια, θα δώσει το βήμα σε κάθε Ένωση, σωματείο, φορέα προκειμένου να συνδράμουν στο όραμά μας για ριζική αναδιαμόρφωση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ έθεσε ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της την εκπόνηση για πρώτη φορά ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου, προς όφελος όχι μόνο του αθλήματος, αλλά όλης της κοινωνίας. Επιθυμία μας είναι να τοποθετήσουμε το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης και της διασκέδασης των νέων παιδιών".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και μέλος της επιτροπής Grassroots της UEFA, Τ. Παπαχρήστος, τόνισε: "Παίρνοντας την σκυτάλη από τον φίλο και συνεργάτη Κώστα θέλω να μιλήσω εν συντομία για αυτόν τον κομβικό τομέα όσον αφορά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και για ποιο λόγο FIFA και UEFA δίνουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν, ενθαρρύνοντας τις εθνικές Ομοσπονδίες για διαρκείς δράσεις. Πριν από τρεις μήνες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αξιολογήθηκε από κλιμάκιο της UEFA πάνω στο Grassroots Charter και αυτή η αξιολόγηση έκλεισε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για την Ομοσπονδία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το άθλημα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία στο σύνολό της, καθώς δεν αφορά μόνο στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά και στην ενδυνάμωση αξιών όπως η ομαδική συνεργασία, η κοινωνική ανάπτυξη, η υγεία και η προσωπική ολοκλήρωση. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρωτοβουλίεςμε στόχονα αποκτήσει το ποδόσφαιρο και πάλι ελκυστικό πρόσωπο, κυρίως στη νέα γενιά. Γιατί όραμά μας είναι να γεμίσουν τα γήπεδα με παιδιά. Με τους αυριανούς πρωταγωνιστές".

Οαντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Α. Αντωνίου, επισήμανε: "Η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου είναι προτεραιότητα για την ομοσπονδία. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα και τα Ελληνόπουλα να παίζουν μπάλα. Η Τεχνική Επιτροπή έχει σχέδιο, αλλά και μεράκι. Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας ότι θα αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο με τη συνεργασία όλων των φορέων. Θα τα καταφέρουμε και η επιτυχία θα είναι προς όφελος όλων".

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι ομιλητές της εκδήλωσης ανά πυλώνα, που εξήγησαν αναλυτικά το σημείο εκκίνησης, τη διαδρομή και τον προορισμό του στρατηγικού σχεδιασμού, σκοπός του οποίου είναι η προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με ίσες ευκαιρίες συμμετοχής, η προβολή και διάδοση των αξιών του ποδοσφαίρου μέσα από εξωστρεφείς καιποικίλεςδράσεις και, εν τέλει, η αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ