ΕΠΟ

Στήριξη σε ΕΠΟ από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες

Στήριξη σε ΕΠΟ από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες

Τη στήριξη από 12 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες στην άμεση αναίρεση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας έλαβε η ΕΠΟ κατά την περιφερειακή συνάντηση, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των Αλβανίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, Τουρκίας και Σλοβενίας, οι οποίες μετείχαν στην περιφερειακή συνάντηση, στην Κωνσταντινούπολη, συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο στηρίζουν την ΕΠΟ, για την την άμεση αναίρεση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης, περί ματαίωσης του Κυπέλλου.

"Όλες οι Ομοσπονδίες που συμμετέχουν αποφάσισαν πως πρέπει να λειτουργήσουν μαζί για το κοινό καλό. Να στηρίζουν η μία την άλλη και να έχουν μία κοινή γραμμή. Επίσης σε σχέση με την ακύρωση του Κυπέλλου στην Ελλάδα συμφωνούν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Έκτακτων θεμάτων της FIFA και με την θέση της ΕΠΟ πως πρέπει να αρχίσει ξανά ο θεσμός. Είναι της άποψης πως το Κύπελλο Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσει και πάλι", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Στήριξη σε ΕΠΟ από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Στήριξη σε ΕΠΟ από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες

Το μενού είχε και ποδόσφαιρο...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σας ενημερώνουμε ότι στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε περιφερειακή συνάντηση Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Στη συνάντηση πήραν οι ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κύπρου της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο προέδρων, και γενικών γραμματέων, καθώς και αξιωματούχοι της UEFA, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνάντησης ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Απριλίου, που φιλοξενήθηκε από την Π.Ο. Τουρκίας, οι συμμετέχουσες Ομοσπονδίες Αλβανίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας και Σλοβενίας, ομόφωνα συμφώνησαν στις εξής αποφάσεις:

-Να θεσμοθετηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία θα σχεδιάσει τις αρχές συνεργασίας ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομοσπονδίες. Η ομάδα αποτελείται από τους Ραζβάν Μπουρλεάνου (Ρουμανία), Καντίρ Καρντάς (Τουρκία), Άλες Ζαβρλ (Σλοβενία), Φίλιπ Ποπόφσκι (ΠΓΔΜ) και Γιασμίν Μπάκοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

-Οι 13 ομοσπονδίες θα συναντιούνται και θα συζητούν με σκοπό να έχουν κοινές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

-Επίσης, οι 13 ομοσπονδίες συμφωνούν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA στις 5 Απριλίου σχετικά με την ακύρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και υποστηρίζουν την άμεση αναίρεση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ