ΕΠΟ

Στην Ελλάδα η UEFA για τα "στημένα"

Στην Ελλάδα η UEFA για τα "στημένα"
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μυστική" επίσκεψη του επικεφαλής της επιτροπής ακεραιότητας και δεοντολογίας της UEFA, Ουρς Κλούζερ, στην Ελλάδα. Διάψευση ότι έχει σχέση με το Grexit και τους κανονισμούς.

Επίσκεψη - αστραπή πραγματοποίησε την προηγούμενη Τρίτη 5/4 στην Ελλάδα ο επικεφαλής της επιτροπής ακεραιότητας και δεοντολογίας της UEFA Ουρς Κλούζερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, Στέφανο - Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη και τους ενημέρωσε για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα "στημένα" ματς από τις Επιτροπές.

Οι φάκελοι άλλωστε, με τους χειραγωγημένους αγώνες που έρχονται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καταλήγουν στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς που ασκούν τις πειθαρχικές διώξεις και στην συνέχεια επιλαμβάνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία αθωώνει τις ομάδες, αφού δεν προκύπτει πουθενά, σύμφωνα με τα στοιχεία των φακέλων, εμπλοκή αξιωματούχου ή περισσότερου από ένα ποδοσφαιριστή, όπως απαιτεί ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ.

Πηγές της Ομοσπονδίας υποστήριζαν ότι η επίσκεψη Κλούζερ ήταν στο πλαίσιο της β' φάσης ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής. Η πρώτη ήταν πριν από λίγους μήνες όταν είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο, στην έδρα της Sportradar, της εταιρίας που συνεργάζεται με την UEFA, για να τους εξηγήσουν λεπτομέρειες αναφορικά με τα στοιχεία των φακέλων για τα ύποπτα παιχνίδια.

Η διάψευση

"Ήρθε την Τρίτη μετά από αίτημα της ΕΠΟ και με συμφωνία με τον integrity officer της Ομοσπονδίας κ. Δαβάκη και έφυγε την επομένη. Η επίσκεψη έχει φιξαριστεί εδώ και 1.5 μήνα. Δεν έχει καμία σχέση με κανονισμούς" έλεγαν από την ΕΠΟ και διέψευδαν κατηγορηματικά ότι η επίσκεψη Κλούζερ μπορεί να σχετίζονταν με την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της FIFA και την απειλή για Grexit.

Το γεγονός ωστόσο, ότι ενώ η επίσκεψη των τακτικών δικαστών της Επιτροπής Δεοντολογίας στο Λονδίνο είχε ανακοινωθεί επίσημα, αυτή του Ουρς Κλούζερ στην Ελλάδα, αν και έγινε για τον ίδιο ουσιαστικά λόγο, κρατήθηκε μυστική, προκάλεσε εντύπωση και έδωσε το δικαίωμα για σχόλια.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ