ΕΠΟ

Σαρρής: "Ήταν ενήμερος ο Βασσάρας"

Σαρρής: "Ήταν ενήμερος ο Βασσάρας"

Ο Κύρος Βασσάρας ήταν ενήμερος για τις αλλαγές στην ΚΕΔ σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γιώργο Σαρρή, ο οποίος τόνισε πως αντικαταστάθηκε λόγω έλλειψης χρόνου

Ο Κύρος Βασσάρας ήταν ενήμερος για τις αλλαγές στην ΚΕΔ σύμφωνα με τον πρόεδρό της Γιώργο Σαρρή, ο οποίος τόνισε πως αντικαταστάθηκε λόγω έλλειψης χρόνου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αναφέρθηκε στον Γιώργο Δούρο, αλλά και το αν θα πειστεί ο κόσμος από τις αλλαγές που έγιναν.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, στον "Sentra 103,3":

Για τα προβλήματα που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Κύρου Βασσάρα: " Εδώ και αρκετές ημέρες συζητούσαμε το ενδεχόμενο αλλαγής αρμοδιοτήτων στην ΚΕΔ, γιατί είναι προκύψει κάποια προβλήματα στη λειτουργία της ΚΕΔ. Αποφασίσαμε λοιπόν, ο κύριος Βασσάρας να αναλάβει αποκλειστικά τον τομέα της εκπαίδευσης και την εκπροσώπησή μας στην UEFA.

Έτσι το θέμα του ορισμού στις μεγάλες κατηγορίες θα το αναλάβουν οι άλλοι δύο. Υπήρχαν κάποια προβλήματα στους ορισμούς, δηλαδή την συνεργασία με τους παρατηρητές Αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό. Σκεφτόμαστε εδώ και ένα μήνα ότι έπρεπε να λύσουμε το θέμα οριστικά. Και το θέμα λύνεται οριστικά μόνο αν πούμε ότι ένας είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση και άλλοι υπεύθυνοι για τους ορισμούς".

Για το αν έχει παίξει ρόλο η φασαρία που δημιούργησαν οι μεγάλες ομάδες με τις ανακοινώσεις εναντίων του Βασσάρα. " Όλα παίζουν το ρόλο τους. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είδαμε ότι υπήρχαν προβλήματα και προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε από που πηγάζουν τα προβλήματα.

Και τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και καιρό, δεν προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες. Τις ομάδες ενδιαφέρει το τι σφυρίζουν οι διαιτητές, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει και η λειτουργία. Ένα πρόβλημα για να το λύσεις πρέπει αν δεις πώς λειτουργεί η Επιτροπή. Η σημερινή απόφαση την είχα προτείνει από τότε που είχε προκύψει το πρόβλημα".

Για το αν η απόδοση του Κωνσταντινέα στο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός έπαιξε ρόλο στην αλλαγή στην ΚΕΔ: " Καμία σχέση. Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και δέκα μέρες και είχε καθυστερήσει εξαιτίας της απουσίας κάποιων ανθρώπων στο εξωτερικό".

Για το αν ο Κύρος Βασσάρας ήταν ενήμερος: " Ήταν ενήμερος εδώ και αρκετές ημέρες, άσχετα να συμφωνούσε ή διαφωνούσε".

Για το αν οι παρουσία των Δούρου και Μπριάκου εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία: " Δεν μπορώ να σας πω τα εσωτερικά της ΚΕΔ. Θεωρούμε ότι αυτό το σχήμα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα".

Για το αν θα λυθεί το πρόβλημα με τον Δούρο υπεύθυνο ορισμού: " Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Η πορεία θα το δείξει. Δεν μπορώ να πω αν αύριο γίνουν περισσότερα ή λιγότερα λάθη. Προσπαθούμε να βρούμε ένα σχήμα για να υπάρξει καλύτερη απόδοση".

Για το αν πειστεί ο κόσμος μετά τις αλλαγές στην ΚΕΔ: " Πριν γίνουν τα χθεσινά, η ΚΕΔ έστειλε στην πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, επτά ομάδες. Εμείς θέλουμε στην πράξη να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Αν φανεί θα το δείξει ο καιρός".

Για το αν υπάρξει νέα αλλαγή σε λίγους μήνες: " Ενδέχεται. Κανείς δεν είναι μόνιμος, ούτε εγώ".

Για το αν η επιλογή του Κύρου Βασδάρα δεν ήταν η ενδεδειγμένη: " Έκανε ό,τι μπορούσε σύμφωνα με το χρόνο που είχε και τις πολλές υποχρεώσεις του. Όμως πρέπει κάποιος να ασχολείται μόνο με αυτό. Ο κύριος Βασσάρας που κάνει πολύ καλό έργο στην εκπαίδευση θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με αυτό".

Για το αν ο Δούρος θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του: " Θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο γιατί ο κύριος Βασάρας για μεγάλο διάστημα λείπει στο εξωτερικό. Αυτό είναι γνωστό".

Για το αν το μοναδικό παράπονο σχετικά με την απόδοση του Κύρου Βασσάρα ήταν ο λιγοστός χρόνος του: " Ακριβώς. Τίποτα άλλο. Αυτό το θέμα το έχω θέσει εδώ και δύο μήνες".

Για το αν είναι λογικό τις επιλογές για την προσεχή αγωνιστική να τις έχει κάνει κάποιος που είναι "τελειωμένος": " Τους ορισμούς για τα ματς της Τετάρτης τους έχει κάνει ο κύριος Βασσάρας. Ο κύριος Δούρος θα "πιάσει δουλειά" από την επόμενη αγωνιστική".

Για το αν τελικά η επιλογή Βασάρα δεν ήταν επιτυχημένη: " Αποχωρεί από τη θέση του υπεύθυνου ορισμού. Θεωρούμε ότι φέτος, λόγω των καταστάσεων, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, το οποίο δεν διέθετε ο κύριος Βασσάρας".

Για το αν η επιλογή ενός διαιτητή από κάποιον με περισσότερο χρόνο θα είναι ασφαλέστερη: " Οι αρμόδιοι και αυτοί που έχουν ασχοληθεί παλαιότερα με τη διαιτησία λένε ότι αυτός που έχει τη συγκεκριμένη θέση πρέπει να έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ