ΕΠΟ

Προσωρινό "μπλόκο" στην αφαίρεση βαθμών

Προσωρινό "μπλόκο" στην αφαίρεση βαθμών
INTIME SPORTS

Μετά από αντιδράσεις μπήκε προσωρινά στο "ψυγείο" η τροποποίηση στον Πειθαρχικό Κώδικα που αφορά την αφαίρεση βαθμών για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου και θα επανεξεταστεί το θέμα. Διαβάστε τι έγινε στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Περίπου έξι ώρες κράτησε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΟΕ την Παρασκευή (28/6).

Το παρών έδωσαν 54 από της 56 Ενώσεις της ΕΠΟ (ΕΠΣ Δωδεκανήσου και ΕΠΣ Ηλείας δεν είχαν δικαίωμα ψήφου λόγω ασφαλιστικών μέτρων) και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν, με 54 "ναι".

Σε ότι αφορά τον διοικητικό απολογισμό αυτός εγκρίθηκε με 48 "ναι" και 6 "όχι". Οι έξι Ενώσεις που καταψήφισαν τα πεπραγμένα της διοίκησης, ήταν οι Ηρακλείου, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας και Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν "πάγωσε" προσωρινά η τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, στο κομμάτι που αφορά τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και τη δυσφήμιση μέσω δηλώσεων, όπου και θα προβλεπόταν αφαίρεση τριών βαθμών για μη ανάκληση της δήλωσης και έξι στην υποτροπή.

Οι αντιδράσεις ήταν αρκετές και έτσι αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ να επανεξετάσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης εγκρίθηκαν οι κανονισμοί Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ συστάθηκε και επιτροπή η οποία θα μελετήσει το καταστατικό και θα προτείνει τροποποιήσεις.

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, την FIFA εκπροσώπησε η κα. Εύα Πασκέ, ενώ ως εκπρόσωπος της UEFA έδωσε το παρών ο πρόεδρος της Ρουμανικής ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου.

Σαρρής: "Οργανωμένο σχέδιο"

Από εκεί και πέρα, κατά την ομιλία του και κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής είπε μεταξύ άλλων:

" Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ιωαννίδη για την βοήθεια και τη συνεργασία που είχαμε. Είμαι βέβαιος ότι στο ίδιο επίπεδο θα είναι και οι σχέσεις μας με τον κ. Ανδριανό. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση μαζί του.

Για την κάρτα υγείας δαπανήθηκαν 13 εκατομμύρια και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση. Μπλοκάραμε την υλοποίησή της. Την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα.

Για το μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ, η επιλογή μας δικαιώνεται, ενώ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναβαθμίζει το άθλημα.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν.

Για τις επιχορηγήσεις οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, γιατί ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει η ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή αγνοούμε το πότε θα επανέλθει η χρηματοδότηση.

Σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο, γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Ως διοίκηση, είμαστε σε εισαγγελικό έλεγχο. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Όλοι τους ξέρετε και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους".

"Βολές" από Χατζηαποστόλου και Τζώρτζογλου

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τον λόγο πήραν ο κ. Χατζηαποστόλου (ΕΠΣ Κιλκίς) και ο κ. Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου), οι οποίοι έχουν προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηαποστόλου είπε " Ήμουν αισιόδοξος ότι θα αλλάζατε τα πράγματα κ. Σαρρή. Οι ενέργειες σας, όμως, κάθε άλλο παρά νέα εποχή θυμίζουν. Προχωρήσατε σε στελέχωση με ανθρώπους χωρίς εμπειρία, μόνο όσοι σας ψήφισαν πήραν πόστα, εξαπολύσατε ανελέητο κυνηγητό σε υπαλλήλους που δεν σας ήταν αρεστοί, προχωρήσατε σε προσλήψεις συγγενών και φίλων.

Δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα. Έχετε χωρίσει τις Ενώσεις σε δικές μας και δικές σας. Πουλήσατε εκδούλευση στις Ενώσεις με την κρατική επιχορήγηση, λες και τρώμε χόρτο. Κατά τ’ άλλα, ο Χατζηαποστόλου και ο Τζώρτζογλου φταίνε που προσφύγανε στα πολιτικά δικαστήρια.

Το νέο σας αστέρι, ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο Παπακωνσταντίνου Γιάννης, αυτός ο μεγάλος παράγοντας, τον έχετε βάλει και παρεμβαίνει στις εκλογές των Ενώσεων. Γυρίζει στις Ενώσεις με έξοδα της ΕΠΟ. Επικαλείστε το αυτοδιοίκητο όποτε θέλετε και κάνατε αναδιάρθρωση κατά παράβαση του καταστατικού.

Μιλάτε για αμαρτωλό παρελθόν για κάποιους. Εσείς τι είστε; Από παρθενογένεση ήρθατε; Εσείς είστε αυτός που θυμίζετε αυτό το αμαρτωλό παρελθόν. Οι Παπανικολάου, Κουρίδης και Υφαντής που διοικούν την ΕΠΟ, δεν είναι ποδοσφαιρικό παρελθόν;".

Από την πλευρά του ο κ. Τζώρτζογλου είπε: " Εγώ δεν ψήφισα Σαρρή, ψήφισα Γκαγκάτση, αλλά είπα στον Σαρρή ότι θα τον στηρίξω. Μου υποσχέθηκε ισότητα. Έχω όμως στοιχεία ότι αντιμετωπίστηκα με ρεβανσισμό, με εκδίκηση και αδικία. Έχω ντοκουμέντα γι' αυτά.

Για την ΕΠΣ Ηρακλείου δεν υπάρχουν ποτέ χρήματα. Γίνονται εκλογές στο Ρέθυμνο και ξαφνικά φεύγουν χρήματα. Βγαίνει η νέα διοίκηση στο Ρέθυμνο, ξανά χρήματα! 5.000 ευρώ και 300 μπάλες! Και μου λέτε εμένα πώς δημιουργείται η βία! Βάζετε δύο φίλους, δύο γείτονες να σκοτωθούν! Εμείς τι είμαστε; Γιατί δεν πήραμε και εμείς λεφτά και μπάλες;

Εδώ μέσα είναι η βία! Εμείς την παράγουμε. Όπως με τη διαιτησία στον τελικό του κυπέλλου, για να πουλήσετε εκδούλευση. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία; Έξι διαιτητές βάλατε. Είδαμε τι έκαναν ο κ. Γιάχος, η παρέα του και η ΚΕΔ.

Κύριοι, είστε παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας! Μεταφέρατε την τροπαιοθήκη από την Τρίπολη αλλού. Εγώ θα σας έκανα μήνυση για απώλεια εσόδων.

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων δεν πρέπει να καυχιέστε. Έχουμε γίνει ανέκδοτο. Ένας φίλος μου, σουβλατζής στο Ηράκλειο, δεν μπορεί να ανοίξει το σουβλατζίδικο γιατί δεν του δίνει άδεια ο Δήμος. Και ξέρετε τι μου είπε; "Έχεις καμιά άκρη στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, μπας και πάρουμε καμιά άδεια";

Τώρα την ΕΠΟ τη διοικεί η γνωστή τρόικα. Εγώ από τον Γκαγκάτση δεν πήρα τίποτα, ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά έκανε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσωπικά, θα αποσύρω την προσφυγή που έχω κάνει κατά της ΕΠΟ, με δύο όρους: Η εκπρόσωπος της FIFA, κ. Πασκέ, να μας δώσει την επιστολή που στείλατε στη FIFA. Τι την ρωτήσατε και απάντησε να φύγει το Ηράκλειο και το Κιλκίς; Αν το κάνει, αποσύρομαι.

Αν δεν γίνουν αυτά, εγώ δεν κάνω πίσω. Ο Τζώρτζογλου φοράει παντελόνια. Είμαι περίεργο κράμα, Κρητικού με Πόντιο, Μικρασιάτη. Ο Τζώρτζογλου δεν μασάει, να το ξέρουν κάποιοι στην Κρήτη που απειλούν και εκβιάζουν. Αν δεν σας ξαναδώ, καλό καλοκαίρι και να έχετε υγεία".

Κατά τη δευτερολογία του και απαντώντας στις Ενώσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, είπε μεταξύ άλλων: " Δεν έχει περάσει εβδομάδα ή μήνας που δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία εναντίον μας ή κάποια φαντασίωση που να μην έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Και οι εισαγγελείς μας καλούν συνέχεια. Αυτό δεν μας αφήνει να παράγουμε έργο.

Εκλεχτήκαμε και θα έπρεπε να έχουμε ένα περιθώριο να δείξουμε πράγματα. Μας πάνε στα δικαστήρια για γελοίους λόγους. Αν συνεχιστεί αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μεταξύ μας βγάζουμε τα μάτια μας. Δεν έχουμε, όμως, να φοβηθούμε τίποτα. Αλλά αν όλο το ποδόσφαιρο δεν είναι μονιασμένο, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουμε".

Τέλος ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης είπε για το θέμα των ποινών: " Όσον αφορά το πνεύμα δηλαδή την αυστηροποίηση των ποινών, είμαστε υπέρ. Αλλά για την αφαίρεση βαθμών και το πλήθος των προσώπων που καλύπτει, έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Λέω να το ξαναδούμε. Μπορεί να προκύψουν χειρότερα προβλήματα".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ