ΕΠΟ

Πέρασε το -6 και ο περιορισμός στις μεταγραφές από την Εκτελεστική της ΕΠΟ

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΕΠΟ EUROKINISSI SPORTS

Με ψήφους 14-2, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ και έτσι καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μετεγγραφές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με ψήφους 14-2 ενέκρινε τελικά την αλλαγή της ποινής για τις ΠΑΕ που δεν παίρνουν άδεια και ως εκ τούτου καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίσταται από αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μετεγγραφές. Αυτή θα είναι και η ποινή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν αδειοδοτείται ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, ήταν οι δυο της Επιτροπής που καταψήφισαν για την αλλαγή.

Η κατάργηση του υποβιβασμού δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Χέρμπερτ Χούμπελ (επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA), ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε κάνει την εισήγηση για το Grexit και στον Εντουάρντο Ντερβισάι (μέλος της Επιτροπής), που δίνουν το παρών στην συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Το παρών έδωσε και ο Μάριος Γεωργίου.

Οι ξένοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, όμως άφησαν τις αιχμές τους, διότι δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Ο λόγος που αποχώρησαν, ήταν για να αποφασίσει μόνη της η Εκτελεστική Επιτροπή. Πάντως, η απόφαση αυτή δεν τους άρεσε ιδιαίτερα.

Τι αναφέρουν οι περιορισμοί στις μεταγραφές:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (παίκτες που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα).

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό ( απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών ( κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ' αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια των νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ