ΕΠΟ

"Πάσα στα θρανία" της Θεσσαλίας

"Πάσα στα θρανία" της Θεσσαλίας

Σε πέντε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας έκανε πρεμιέρα το πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας "Πάσα στα θρανία" για το σχολικό έτος 2017-2018.

Σε πέντε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας έκανε πρεμιέρα το -εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ενταγμένο στο πρόγραμμα Grassroots της UEFA- πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία» για το σχολικό έτος 2017-2018.

Ειδικότερα, οι Μπάμπης Ζελενίτσας, Κώστας Τσάνας, Γιάννης Γκούμας, Σάκης Τσιώλης μίλησαν σε περισσότερους από 250 μικρούς μαθητές του Ειδικού Δημ. Σχ. Καρδίτσας, του 6ου Δημ. Σχ. Καρδίτσας, του 16ου Δημ. Σχ. Τρικάλων, του 1ου Δημ. Σχ. Φαλάνης Λάρισας και του 1ου Δημ. Σχ. Μηλεών Μαγνησίας για τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου, αναπτύσσοντας, επίσης, θέματα διατροφής, ασκησεολογίας και ψυχολογίας.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν σχολικά εγχειρίδια και μπλούζες με το λογότυπο του προγράμματος, ενώ στις σχολικές μονάδες προσφέρθηκαν μπάλες για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών τους δράσεων και συμβολικά από μια φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδιάζει να αποστείλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, που διαμένουν σε ακριτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» θα απευθυνθεί συνολικά σε περισσότερους από 6.500 μαθητές Δημοτικού έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της έναρξης των δράσεων, η Ε.Π.Ο. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως για άλλη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο για την έγκριση του εν λόγω προγράμματος και την εποικοδομητική συνεργασία.

Πηγή: epo.gr

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ