ΕΠΟ

Πάλι "ανοιχτή" η έδρα του τελικού Κυπέλλου

Πάλι "ανοιχτή" η έδρα του τελικού Κυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημοσιεύτηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη για τη διεξαγωγή Κυπέλλου της σεζόν 2017-18 όπου γίνεται λόγος ναι μεν για τελικό στο ΟΑΚΑ αλλά και δυνατότητα αλλαγής της έδρας μετά από πρόταση της επιτροπής.

Στην διάρκεια της Δευτέρας (31/7) η ΕΠΟ δημοσίευσε και τη προκήρυξη για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου της επόμενης σεζόν και αυτό που μπορεί να καταλάβει κανείς είναι πως και πάλι τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος διεξαγωγής του είναι ανοιχτός.

Καθώς ναι μεν η ΕΠΟ σημειώνει ότι ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Απριλίου στο ΟΑΚΑ αλλά σημειώνει πως αν υπάρξουν λόγοι ανωτέρας βίας τότε η επιτροπή Κυπέλλου μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του τελικού σε γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς και από τη στιγμή που δεν υπάρχει σαφή διατύπωση για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου πάμε για ΟΑΚΑ και... βλέπουμε.

Το σχετικό άρθρο 5 στην προκήρυξη αναφέρει:

"Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται το Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας, που αποκλείουν την διεξαγωγή του κατά την ημέρα αυτή, τότε η Επιτροπή Κυπέλλου θα ορίσει νέα ημερομηνία.

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο του Ο.Α.Κ.Α. Η Ε.Π.Ο., μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του Αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού ( Laws of the Game)".

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής θα ισχύσει ότι και πέρυσι με το Κύπελλο να ξεκινάει με τις ομάδες της Football League και εν συνεχεία να μπαίνουν στον θεσμό και οι ομάδες της Super League ενώ και πάλι θα υπάρχουν όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με τους δυο πρωτοπόρους να παίρνουν τη πρόκριση.

Επίσης σε σχέση με τους νέους παίκτες που θα πρέπει να έχει η κάθε ομάδα στη σύνθεση της αυτοί θα πρέπει να είναι γεννημένοι μετά την 1/01/1998.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ