ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος "Πάσα στα θρανία"

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος "Πάσα στα θρανία"

Ολοκληρώθηκε, με τις επισκέψεις στο 9ο Ειδικό Δημoτικό Σχολείο Αθηνών και στο 65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ο πρώτος κύκλος του πρωτοποριακού προγράμματος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ "Πάσα στα θρανία".

Ολοκληρώθηκε, με τις επισκέψεις στο 9ο Ειδικό Δημoτικό Σχολείο Αθηνών και στο 65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ο πρώτος κύκλος του πρωτοποριακού προγράμματος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ "Πάσα στα θρανία", που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στα παιδιά των σχολικών μονάδων μίλησαν για τα ιδανικά που πηγάζουν από το ποδόσφαιρο οι πρωταθλητές Ευρώπης Στέλιος Γιαννακόπουλος, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σκίμπε στην Εθνική Ανδρών, Κώστας Τσάνας και ο τεχνικός διευθυντής της ΕΠΟ, Μπάμπης Ζελενίτσας. Για την εμπειρία τους, ως συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οι δύο πρώην διεθνείς, δήλωσαν σχετικά:

Τάκης Φύσσας

"Κλήθηκα μαζί με τον φίλο μου τον Στέλιο να παρευρεθούμε σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση. Το έκανα με μεγάλη μου ευχαρίστηση και σε τέτοιες πρωτοβουλίες θα είμαι πάντα παρών. Βλέποντας τα πρόσωπα των παιδιών στο σχολείο που επισκέφθηκα, συναισθάνθηκα τη χαρά τους και αντιλήφθηκα ότι τέτοιες στιγμές έχουν ανεκτίμητη αξία".

Στέλιος Γιαννακόπουλος

"Με χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας. Είναι υποχρέωσή μας να μοιραστούμε με τα παιδιά τις ποδοσφαιρικές εμπειρίες μας και να αναδείξουμε, μέσα από αυτές, τις πραγματικές αξίες του αθλήματος. Πρόκειται για μια προσπάθεια με μεγάλη απήχηση, όπως την έζησα, η οποία αξίζει να συνεχιστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία".

Πριν από τις επισκέψεις στα σχολεία της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες ανάλογες δράσεις κατά κύριο λόγο στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, παρουσία του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Φάνη Κατεργιαννάκη, της εκπαιδεύτριας ΕΠΟ και σχολικής συμβούλου φυσικής αγωγής Θράκης Ξανθής Κωνσταντινίδου, του εκπαιδευτή ΕΠΟ και αναπληρωτή καθηγητή προπονητικής ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ Σερρών Γιάννη Γκίση και του εκπαιδευτή ΕΠΟ και πρώην ποδοσφαιριστή Γιάννη Βονόρτα.

Οι επισκέψεις έγιναν στο Δημ. Σχ. Παλαιοκώμης Σερρών, στο 1o Μειονοτικό Δημ. Σχ. Κομοτηνής, στο Διαπολιτισμικό Δημ. Σχ. Σαπών, στο 7ο Δημ. Σχ. Ξάνθης, στο Μειονοτικό Δημ. Σχ. Ιάσμου, στο 13ο Δημ. Σχ. Κομοτηνής, στο Δημ. Σχ. Κάτω Νευροκοπίου, στο Δημ. Σχ. Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης, στο 2ο Δημ. Σχ. Φερών Έβρου και στο Ειδικό Δημ. Σχ. Αγρινίου.

Κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος "Πάσα στα θρανία", η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απευθύνθηκε σε περισσότερους από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, με τελικό στόχο τις 6.500 έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς!

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ