ΕΠΟ

Ο χάρτης των εκλογών της ΕΠΟ

Ο χάρτης των εκλογών της ΕΠΟ
ΕΠΟ INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο για την... πρόωρη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας και όσα ακούγονται για τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν σε 10 μήνες!

Οκτώβριος 2016 (6 του μήνα):η ημέρα που έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές της ΕΠΟ στις οποίες δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να δουν την μεγάλη ανατροπή. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Γιώργος Γκιρτζίκης κατά την επίσκεψη του στην Ρόδο, ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν σε 10 μήνες από τώρα.

Η απόφασή του ξάφνιασε πολλούς στο Πάρκο Γουδή, αφού είθισται ο εκάστοτε πρόεδρος της Ομοσπονδίας να είναι ο τελευταίος που ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τις επερχόμενες εκλογές αφού πρώτα έχει δει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του και θα έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

Ποιος όμως, είναι ο λόγος που ο Γιώργος Γκιρτζίκης έσπευσε να κάνει γνωστές τόσο πρόωρα, τις προθέσεις του; Το sport24.grέχει το παρασκήνιο.

Ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τι συμβαίνει στην ομοσπονδία στην οποία είχε αναλάβει αναπληρωτής γενικός γραμματέας για πρώτη φορά το 1997. Πριν από 18 χρόνια δηλαδή. Γνωρίζει ότι υπάρχουν παράγοντες ακόμη και μέσα στο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο ηγείται, που θέλουν τον προεδρικό θώκο. Ο Γιώργος Βούρβαχης από τα Χανιά είναι ο ένας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Καραμελίδης έχει ακουστεί επίσης ότι θέλει την θέση του προέδρου. Έχοντας την στήριξη λοιπόν, τόσο εντός αλλά και εκτός ΕΠΟ (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου), θέλησε να τους κόψει τον... αέρα και να κάνει γνωστές τις προθέσεις τουαπόνωρίς.

Αν θα το πετύχει, ο χρόνος θα το δείξει. Ακούγεται πάντως, ότι 1-2 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ γέρνουν ήδη προς την αντιπολίτευση.

Το αντίπαλον δέος

Η αντίπαλη παράταξη για τον Γιώργο Γκιρτζίκη προέρχεται από το μπλοκ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τη στήριξη του Παναθηναϊκού. "Ραντεβού σε δέκα μήνες προκειμένου το ποδόσφαιρό μας να σταματήσει να αηδιάζει όσους το αγαπούν και συνειδητά απέχουν ολοένα και περισσότερο από ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα φύγει από τα χέρια τους και από τη σπείρα που το διαφεντεύει και θα επιστρέψει στον Έλληνα φίλαθλο" ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η "Ένωση". Πιο “φωτογραφική” ενόψει των εκλογών δεν γινόταν...

Το μπλοκ των "δικεφάλων" ψάχνει να βρει Ενώσεις για να "ρίξει" τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε τον προηγούμενο Οκτώβριο συνάντηση με εκπροσώπους από14 ΕΠΣ, οι οποίες ακούγεται ότι έχουν αυξηθεί σε 20-22 αλλά δεν αρκούν καθώς πρέπει να φτάσουν τις 30. Και ο Βασίλης Γκαγκάτσης φερόταν ως αντίπαλον δέος του νυν προέδρου της ΕΠΟ αλλά τελικά δεν έθεσε καν υποψηφιότητα αφού τα κουκιά δεν έβγαιναν στις εκλογές του Γενάρη όπου ο Γιώργος Γκιρτζίκης τελικά, ψηφίστηκε από 51 Ενώσεις σε σύνολο 55 ΕΠΣ.

Παρόμοιο... κάζο είχε πάθει και η "Κίνηση Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου" του Πάρη Γεωργακόπουλου η οποία στις εκλογές του 2008, είχε αποσύρει την υποψηφιότητα του παραμονές των εκλογών, όταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε κάνει περίπατο.

Αναζητείται ο... αρχηγός

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο άνθρωπος που θα ηγηθεί του σχήματος που ακόμη δεν έχει βρεθεί.Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά. Του νυν προέδρου της FootballLeague Σπύρου Καλογιάννη που προωθείται από την ΑΕΚ αλλά δεν κάνει “κλικ” στον Ιβάν Σαββίδη, του αντιπρόεδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση, του πρώην γγΑ Γιώργου Λυσσαρίδη αλλά και του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένου που πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι είναι "ο συντονιστής της προσπάθειας για αλλαγή στην ΕΠΟ".

Τελευταίο όνομα που προστέθηκε στην λίστα ήταν του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Παπαχρήστου,o oποίοςμάλιστα, κατέθεσε πρόσφατα υπέρ της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ανακοίνωση της "Ένωσης" πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Πλατανιά (!). Το όνομα του όμως, μάλλον "κάηκε" καθώς υπήρξαν αντιδράσεις στην Ένωσή του και ακούγεται ότι προορίζεται πλέον για αντιπρόεδρος.

Με το νέο... σύστημα

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι οι εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα γίνουν με νέο καθεστώς. Κάθε Ένωση από τις 55 έχει τρεις ψήφους (και όχι μία) ενώ οι 16 ομάδες της Super League θα έχουν από μία (σημαντική παράμετρος). Σύνολο: 181. Για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50%+1, εκτός αν υπάρχει θέμα με κάποια ΕΠΣ (διαθέτει δηλαδή διοίκηση πρωτοδικείου και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ), οπότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ