ΕΠΟ

Ο Τσαχειλίδης στην θέση του Ζωγράφου

Ο Τσαχειλίδης στην θέση του Ζωγράφου
INTIME SPORTS

H τοποθέτηση νέων μελών στην ΚΕΔ (Τσαχειλίδης αντί Ζωγράφου) και άλλα θέματα τέθηκαν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει τις αποφάσεις της.

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης από τον Πειραιά θα είναι ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, αντικαθιστώντας τον Χριστόφορο Ζωγράφο, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από τις αποκαλύψεις της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΪ"σχετικά με το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών του. Οι άλλες δύο θέσεις της ΚΕΔ καταλαμβάνονται από τους Φραγκίσκο Σωμαρακάκη και Χρήστο Γενναίο.

Κατά της διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν αρκετές αποφάσεις και εγκρίθηκαν αρκετοί κανονισμοί, όπως αυτός της Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ο Κώδικας Δεοντολογίας και άλλοι.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η Προκήρυξη Κυπέλλου. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός της πρόβλεψης ότι στη 2η φάση (φάση ομίλων) οι δύο ομάδες της Super League σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν στην έδρα τους, ενώ οι δύο ομάδες της Football League το αντίστροφο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1.α. Εγκρίθηκαν οι εξής Κανονισμοί:

Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου

Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Ομάδων

Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων

Κανονισμός Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών

Κώδικας Δεοντολογίας

1.β. Επαναβεβαιώθηκε η έγκριση των παρακάτω Κανονισμών:

Προμηθειών

Διαμεσολαβητών

Παρατηρητών αγώνων ερασιτεχνικών ομάδων και Κυπέλλου

Προπονητών

Σχολών Προπονητών

ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων

Διαιτησίας

Πειθαρχικός Κώδικας

Ασφάλειας και Γηπέδων

2. Έγινε δεκτή η εισήγηση του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Καραμελίδη, για την τοποθέτηση νέων μελών στην Επιτροπή. Χρέη αναπληρωτή Προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Τσαχειλίδης, ενώ ως μέλη θα συμμετέχουν οι Φραγκίσκος Σωμαράκακης και Χρήστος Γενναίος, οι οποίοι αντικαθιστούν τους κυρίους Μπέγκο και Αμυγδαλή. Ο κ. Χιού Ντάλας παραμένει ως μέλος στην Επιτροπή.

3.Εγκρίθηκε η Προκήρυξη Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015/2016. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός της πρόβλεψης ότι στη 2η φάση (φάση ομίλων) οι δύο ομάδες της Super League σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν στην έδρα τους, ενώ οι δύο ομάδες της Football League το αντίστροφο.

4. Έκανε δεκτή την εισήγηση του κ. Μ. Τζανόπουλου για την αύξηση σε 28 (από 14) των ομάδων που θα προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία από τη νέα αγωνιστική περίοδο, μέσω του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών ΕΠΣ.

5. Τέλος, η Ε.Ε. αποφάσισε την κατάργηση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και την υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων των ΕΠΣ. Ο Κυπελλούχος θα προβιβάζεται στο Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ