ΕΠΟ

Ο "πόλεμος" εντός της ΕΠΟ και ο Τζώρτζογλου

Ο "πόλεμος" εντός της ΕΠΟ και ο Τζώρτζογλου

Το ρευστό 88-82 με το οποίο ψηφίστηκε οριακά ο διοικητικός απολογισμός στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, φέρεται να έχει... χωρίσει στα δύο την Ομοσπονδία εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Από τη μία είναι η πλευρά του Γιώργου Γκιρτζίκη, που εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα έχει 110 ψήφους όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, αφού όπως ισχυρίζεται υπήρξαν πολλές Ενώσεις που δέχθηκαν πιέσεις και τον Οκτώβρη, όταν η ψηφοφορία θα είναι μυστική, θα επιστρέψουν στη... βάση τους. Την ίδια ώρα, το περιβάλλον του νυν προέδρου της ΕΠΟ θεωρεί ότι δεν είχε την υποστήριξη που θα έπρεπε τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στον προεκλογικό αγώνα.

Στην άλλη πλευρά είναι υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας και παράγοντες Ενώσεων που θεωρούν ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι «καμένο χαρτί», ότι δεν... τραβάει και του χρεώνουν λάθος ενέργειες, όπως για παράδειγμα την απώλεια της ΕΠΣΑΝΑ. Θεωρούν δε ότι πρέπει να βρεθεί άλλος «εκλεκτός» για να κατέβει στις εκλογές απέναντι στον υποψήφιο της συμμαχίας, που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Η τελευταία ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τον εκλεκτό της. Ο Νίκος Τζώρτζογλου στην πρόσφατη γενική συνέλευση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για μία λύση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ. Όσο λοιπόν η συμμαχία δεν ανακοινώνει τον υποψήφιο πρόεδρο και εφόσον ο Γιώργος Γκιρτζίκης... κατέβει από το τρένο, η περίπτωση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου ως προέδρου κοινής αποδοχής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Οι σχέσεις του, άλλωστε, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας από την τιμωρία της ΕΠΣΗ τον Ιούλιο του 2013 όταν είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια μαζί με την ΕΠΣ Κιλκίς, φέρεται να έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το ενδεχόμενο πάντως, ορισμού από τηνFIFAπροσωρινής διοικούσας Επιτροπής για να οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές τον Οκτώβριο, θα πρέπει να αποκλειστεί.

Διοικητικό συμβούλιο για τους κανονισμούς

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει αύριο Πέμπτη 30/6 είναι προγραμματισμένο να ψηφιστούνοι αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Εφόσον τελικά περάσουν οι αλλαγές τις οποίες «επιμελήθηκε» η πρόεδρος της Επιτροπής Λουίζα - Γλυκερία Ιωαννίδου σε συνεννόηση με τη FIFA, η Επιτροπή θα μπορεί, σε πρώτη φάση, να καλέσει τους επτά κατηγορούμενους της «εγκληματικής οργάνωσης» που προέρχονται από την ΕΠΟ (Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Παπανικολάου, Υφαντή, Γιάχο, Σπάθα, Δημητρόπουλο). Στη συνάντηση πολιτείας - ΕΠΟ - FIFA τον Απρίλιο είχε ειπωθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στις αρχές Μαΐου. Τελικά θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Δύο μήνες μετά.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ