ΕΠΟ

Ο Μπίκας αρχιδιαιτητής, το πάνω χέρι ο Κοντονής

Ο Μπίκας αρχιδιαιτητής, το πάνω χέρι ο Κοντονής

Η ώρα για τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ πλησιάζει και το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ. Οι κινήσεις Κοντονή, τα νέα ονόματα, ο αρχιδιαιτητής και η διαφοροποίηση της ΑΕΚ σε σχέση με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ.

Ο Σταύρος Κοντονής είναι αυτός που θα έχει το πάνω χέρι στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. Αρχιδιαιτητής θα είναι ο Γιώργος Μπίκας, στο ΔΣ ο Άγγελος Χαριστέας. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και η διαφοροποίηση της ΑΕΚ και οι πιθανές αντιδράσεις από ΠΑΟ - Παναθηναϊκό.

Ισχυρά ερείσματα θα έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ διατηρεί δυνάμεις ο Ολυμπιακός. Αντίθετα εκτός κόλπου φαίνεται ότι μένει πρωτίστως ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Παναθηναικός.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Το όνειρο του Σταύρου Κοντονη να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικότητα, παίρνει σάρκα και οστά. Ο ίδιος ο Υφυπουργός ήταν άλλωστε αυτός που από τον Αύγουστο είχε ζητήσει με επιστολή του σε FIFA και UEFA τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Κάτι που κατάφερε τελικά, μέσω της προσφυγής του Βίκτωρα Μητρόπουλου στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Για να ακολουθήσει δεύτερη επιστολή με το ίδιο αίτημα (που τελικά έγινε δεκτό) την περασμένη Τετάρτη.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ-ΚΟΝΤΟΝΗ

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική λίστα είχε ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τις σχετικές διεργασίες, να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Οι διεθνείς Ομοσπονδίες, προκειμένου να μην εμπλακούν σε διαδικασία τριβής ανάμεσα στα μπλοκ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, επέλεξαν φαινομενικά ουδέτερα πρόσωπα, της επιλογής του Σταύρου Κοντονη.

Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης άλλωστε, μετά το μπαράζ επιθέσεων που δέχεται από Παναθηναικό-ΠΑΟΚ από το βράδυ της Πέμπτης, θέλησε να ρίξει γέφυρες στη πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Εκεί ακριβώς οφείλονται και τα ισχυρά ερείσματα της ΑΕΚ: η Ένωση επέλεξε να διαφοροποιηθεί και δεν ακολούθησε τους άλλους δύο στη σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα Γενικού Γραμματέα της ΟΥΕΦΑ. Έτσι, εκτός του Ολυμπιακού, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης έχει και τη στήριξη της ΑΕΚ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Είναι άγνωστο κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη πορεία της “συμμαχίας”. Ειδικότερα όταν γίνουν γνωστά τα ονόματα της προσωρινής διοίκησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεωθεί η θητεία του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Παυσανία Παπανικολάου, μέχρι το τέλος Μαΐου, όταν και είναι προγραμματισμένες οι εκλογές. Ανανέωση που θεωρείται casus belli για Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ, όχι όμως και για την ΑΕΚ, που είναι διαφοροποιημένη και σ' αυτό το θέμα.

ΜΠΙΚΑΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Όσον αφορά τη διαιτησία, παρά τα θρυλούμενα για ξένο αρχιδιαιτητή, επιλέχθηκε ο Γιώργος Μπίκας. Επιστροφή στην προηγούμενη δεκαετία δηλαδή, αφού ο Μπίκας είχε επιτυχημένη θητεία για τρία χρόνια (2001-04) στο ίδιο πόστο, επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση. Στη συνέχεια είχε την ευθύνη για τον ορισμό των παρατηρητών στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Μπίκας αρχιδιαιτητής, το πάνω χέρι ο Κοντονής

Παρατηρητής διαιτησίας της UEFA ο Μπικας, μπορεί να θεωρηθεί μία από τις ασφαλείς επιλογές για να πάρει στα χέρια του τη διαιτησία, σ' αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Αναφορικά με τον Πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης και τα μέλη του ΔΣ, δεν έχουν διαρρεύσει άλλες λεπτομέρειες. Εκτός δηλαδή του Άγγελου Χαριστέα, που ήταν πρόταση του Κώστα Κατσουράνη στον Σταύρο Κοντονή, κι ενός ακόμα της φουρνιάς του 2004, με πλέον πιθανό τον Φάνη Κατεργιαννάκη.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Σε κάθε περίπτωση, επιστρέφουμε στην αρχή του κειμένου: Ο δίαυλος που έχει ανοίξει ο Σταύρος Κοντονης με FIFA-UEFA και η ιδιαίτερη χρονική συγκυρία για τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός το όνειρό του και μέσω των ανθρώπων του στη προσωρινή διοίκηση να είναι αυτός που θα έχει το πρώτο λόγο στο ποδόσφαιρο. Η συνέχεια από Δευτέρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι ειδικότερα για τις (αναμενόμενες) αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ