ΕΠΟ

Νέα ΚΕΔ, αλλάζει ο πίνακας

Νέα ΚΕΔ, αλλάζει ο πίνακας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ισπανικό μοντέλο, ο Γιώργος Μπίκας, και το παρελθόν των Δημήτρη Καλύβα και Γιάννη Τσαχειλίδη που αναλαμβάνουν μέλη της ΚΕΔ.

"Μετά από υπόδειξη της FIFA και της UEFA ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει πλήρως την αναθεώρηση πινάκων, τον ορισμό των παρατηρητών και των διαιτητών σε όλες τις κατηγορίες. Δεν θα ισχύσει πλέον το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο".

Με τον τρόπο αυτό ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε τη νέα σελίδα και για την ελληνική διαιτησία αλλά και το τέλος για την ελληνική εκδοχή του ισπανικού μοντέλου.

Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έπιασε ήδη δουλειά καθώς είχε ήδη συνάντηση με τους Δημήτρη Καλύβα και Γιάννη Τσαχειλίδη που προορίζονται για μέλη της ΚΕΔ. Οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Δημήτρης Νταμπώσης και Χρήστος Γενναίος, μέλη της ΚΕΔ, θα αποτελέσουν παρελθόν, το ίδιο και οι Δημήτρης Σαραϊδάρης, Δημήτρης Γκρούτσης που έκαναν τους ορισμούς το τελευταίο διάστημα, ως εκπρόσωπος της Super League ο πρώτος, ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ο δεύτερος.

ΤΟ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΤΣΑΧΕΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΑ

Ο Δημήτρης Καλύβας και ο Γιάννης Τσαχειλίδη είναι γνωστοί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας καθώς ήταν παλιότερα στην επιτροπή μαζί με τον Γιώργο Δούρο και τον Θανάση Μπριάκο .

Ο Καλύβας είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους τον Αύγουστο του 2013 στην Φυλή μετά από τεστ διαιτητών. Τον Οκτώβρη του 2014 είχε αντικατασταθεί από την Επιτροπή. Μετά την λήξη της σύντομης θητείας Βασάρα ως επιδιαιτητή στην επιτροπή ορισμού, είχε δεχθεί και αποδεχθεί πρόταση να αναλάβει αυτός το συγκεκριμένο πόστο αλλά ο Δημήτρης Σαραϊδάρης εκπρόσωπος της Super League, την τελευταία στιγμή, είχε κάνει πίσω. Νωρίτερα, τον είχε προτείνει ο Παναθηναϊκός για πρόεδρο της ΚΕΔ.

Ο Γιάννης Τσαχειλίδης, είχε την ευθύνη του ορισμού των διαιτητών στην μεγάλη κατηγορία από τις 25 Ιουλίου 2015 - διαδεχόμενος τον Χριστόφορο Ζωγράφο - μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ενώ παράλληλα ήταν και αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Γιός του αείμνηστου παράγοντα του Ιωνικού Μανόλη Τσαχειλίδη, όταν είχε παραιτηθεί, είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν να καρατομείται επειδή δεν είχε ορίσει τον Βοσκάκη στον αγώνα Πανιωνίου - Παναθηναϊκού (13/9/2015) αλλά τον Ανδρέα Παππά.

"Αν υπήρχε παρέμβαση στο έργο μου θα είχα φύγει την ίδια στιγμή και δεν θα περίμενα να με καρατομήσουν", είχε δηλώσει τότε. Τον Γενάρη του 2014 είχε δεχθεί επίθεση από άγνωστο κοντά στο σπίτι του όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό του και σταμάτησε σε φανάρι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ο δράστης κατέβηκε από μηχανή που ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και του έριξε σπρέι! Ο Τσαχειλίδης αντέδρασε και κατάφερε να διαφύγει από την πόρτα του συνοδηγού ενώ ο δράστης προσπαθούσε να τον κρατούσε εντός του οχήματος.

ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Ο νέος πίνακας διαιτητών αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη και θα είναι από "μηδενική βάση" όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Μπίκας. Οι Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" και υπάρχει εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη (ενώ δεν έχουν οριστεί ακόμη σε αγώνα), εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα μείνουν εκτός πινάκων όπως και ο Ανδρέας Παππάς και ορισμένοι άλλοι ρέφερι και θα ανέβουν 5-6 διαιτητές από τον πίνακα της Football League.

Το 2001 όταν ο πρώην διεθνής ρέφερι από την Χαλκιδική και νυν διεθνής παρατηρητής διαιτησίας είχε αναλάβει την ΚΕΔ μαζί με τον Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Μάλαμα Τεβεκέλη, με νωπές τις μνήμες της παράγκας, σταδιακά είχε αλλάξει τον πίνακα των διαιτητών και είχε διώξει τους 23 από τους 26 ρέφερι! Το 2008 είχε αναλάβει εκπρόσωπος της Super League στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Την Πέμπτη 3/11 ο Γιώργος Μπίκας θα κάνει ντεμπούτο στους ορισμούς με τους διαιτητές της 10ης αγωνιστικής στην οποία υπάρχει και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ

Στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας λοιπόν, θα γίνουν σημαντικές αλλαγές ενώ ορισμένες από τις υπόλοιπες επιτροπές θα καταργηθούν ή θα τις αναλάβουν τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Από τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας, ο Ζήσης Βρύζας θα αναλάβει την εποπτεία των εθνικών ομάδων ενώ ο Αλέξης Δέδες θα "τρέχει" καθημερινά την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος Ιωάννης Δρόσος, ο αναπληρωτής Νικόλαος Μπάρτζης, και το μέλος Απόστολος Γέροντας, όλοι τους δικηγόροι, θα αναλάβουν τα νομικά θέματα. Αλλαγές στο καταστατικό ("ενδεχόμενη αναθεώρηση" όπως υποστήριξε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης), η αθλητική νομοθεσία, η αναθεώρηση των κανονισμών και φυσικά το εκλογικό σύστημα το οποίο είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει τελικά το ίδιο αφού εναρμονιστεί με τους νόμους.

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης έπιασε ήδη δουλειά καθώς ζητήθηκε η χρήση της ΕΠΟ να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/10 για να γίνει έλεγχος από λογιστές ώστε να φανεί σε ποια κατάσταση είναι οικονομικά η Ομοσπονδία.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιάννης Δρόσος, ο πρόεδρος της Επιτροπής
Το μήνυμα στους παράγοντες και το... μωράκι!
Το βιογραφικό του Γιάννη Δρόσου
"Ο εκπρόσωπος της FIFA δεν με άφησε να αρθρώσω λέξη"
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ