ΕΠΟ

Νέα δεδομένα στην προσφυγή Μαλάτου κατά ΕΠΟ

Νέα δεδομένα στην προσφυγή Μαλάτου κατά ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε πως ο Ανδρέας Μαλάτος δεν είναι μέλος της ομάδας απ' τις 1/9/2015, το οποίο σημαίνει πως η προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια βρίσκεται στον αέρα!

Στον… αέρα είναι η προσφυγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου Ανδρέα Μαλάτου στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, με την οποία με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή ζητάει (ουσιαστικά) την ακύρωση της Επιτροπής και διορισμό προσωρινής διοίκησης για εκλογές στην Ομοσπονδία, με βάση το νόμο σε δύο μήνες. Προσφυγή που εφόσον γίνει δεκτή αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της FIFA.

Ο κ. Μαλάτος έχει προσφύγει ως μέλος του σωματείου ΑΕ Ηρακλείου Αττικής (για να προσφύγει κανείς στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ πρέπει να είναι μέλος σε σωματείο ή να υποστηρίζεται από Ένωση για να θεωρηθεί ότι έχει έννομο συμφέρον). Η Επιτροπή Εξομάλυνσης στην συνεδρίαση της Πέμπτης (01/12) αποφάσισε την αποβολή του σωματείου (αγωνίζεται στην ΕΠΣ Αθηνών) εκτός αν διαγράψει τον Ανδρέα Μαλατο από μέλος του (σ.σ. με αυτό τον τρόπο θα μπλοκάρει την προσφυγή καθώς δεν θα έχει έννομο συμφέρον).

Τα μέλη του σωματείου έκαναν παράσταση το μεσημέρι της Παρασκευής 2/12 στην Ομοσπονδία και ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος του διεθνούς και ελληνικού αθλητικού δικαίου με απόφαση που πήρε η Γ.Σ. του Ηρακλείου στις 3/6/2015 και το Δ.Σ. στις 18/8/2015, έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών του από 1/9/2015. Φαίνεται μάλιστα να έπεισαν την Ομοσπονδία καθώς πήραν την διαβεβαίωση ότι η αποβολή θα ανακληθεί.

Το ίδιο αναφέρει και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής στην οποία αναφέρεται ότι:

"1. Δηλώνουμε προς την Ε.Π.Ο. και κάθε Ποδοσφαιρική Αρχή ότι σεβόμαστε απόλυτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της FIFA, της UEFA και της Ε.Π.Ο. και φυσικά δεν εγκρίνουμε και δεν αποδεχόμαστε την προσφυγή στα Τακτικά Πολιτικά Δικαστήρια για την επίλυση αθλητικών διαφορών.

2. Ο Ανδρέας Μαλάτος, ο οποίος «χρησιμοποίησε» το Σωματείο μας προκειμένου να καταθέσει προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη εναντίον της διοίκησης της ΕΠΟ, κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε. της 03/06/2015 και της απόφαση του Δ.Σ. (18ο Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. στις 18/08/2015) έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών από την 01/09/2015.

Για το λόγο αυτό έχουμε προσκομίσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα στις αρμόδιες αρχές.

3. Το Σωματείο μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές της ΕΠΣΑ και της ΕΠΟ και θα συνδράμει με κάθε νόμιμη ενέργεια του ζητηθεί, στην αποκατάσταση της θέσης που κατέχει στο χώρο του ποδοσφαίρου από την ίδρυσή του το έτος 1929 έως σήμερα. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του έναντι οποιουδήποτε τρίτου, που στερείται το έννομο συμφέρον να χρησιμοποιεί το σωματείο μας για να θίξει τα συμφέροντα της ομάδας μας".

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΑΛΑΤΟΥ

Ο Ανδρέας Μαλάτος πάντως, δηλώνει ότι θα επιμείνει στην προσφυγή και μάλιστα υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του έγγραφο από την διοίκηση της ΑΕ Ηρακλείου ότι είναι κανονικά μέλος της! Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 6/12 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΠΟ και στο βάθος Grexit
TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ