ΕΠΟ

Μητρόπουλος σε Κοντονή: "Ματαιώστε τις εκλογες της ΕΠΟ"

Μητρόπουλος σε Κοντονή: "Ματαιώστε τις εκλογες της ΕΠΟ"
Μητρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρ Μητρόπουλος, εξηγεί τους λόγους της κίνησής του και ζητάει τη ματαίωση των εκλογών της ΕΠΟ.

Την παρέμβαση του Γ.Γ.Α. σχετικά με το νόμο 4326/2015 που ψηφίστηκε με εισήγηση του Σταύρου Κοντονή, ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα κατ αρχήν να σας ενημερώσω για τους λόγους που άσκησα την από 5-10-2016 προσφυγή μου προς το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ζητώντας πρώτον την ματαίωση της όλης εκλογικής διαδικασίας, επειδή αυτή έχει σχεδιασθεί να διενεργηθεί κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας με βάση ένα διάτρητο και πλήρως παράνομο καταστατικό της ΕΠΟ και δεύτερον τον ορισμό προσωρινού διοικητικού συμβουλίου λόγω λήξης της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Με βάση τις διατάξεις που ψήφισε η Βουλή, αποδεχόμενη την νομοθετική πρωτοβουλία που ασκήσατε εσείς ο ίδιος, ως αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υφυπουργός, καταργήθηκε το περίφημο “αυτοδιοίκητο” της ΕΠΟ, το οποίο κατά κοινή αναγνώριση των πάντων, είχε λειτουργήσει ως θερμοκήπιο σκανδάλων και πλείστων όσων παρανομιών. Συνέπεια όλων αυτών των καταστάσεων είναι το γεγονός ότι αρκετά μέλη τόσο της απερχόμενης διοίκησης όσο και προηγουμένων διοικήσεων να παραπέμπονται ήδη στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών παραβάσεων. Αν δε κάποιος δεχθεί ως έγκυρο το δικαστικό ρεπορτάζ τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραπομπές.

Άμεση συνέπεια των νομοθετικών ρυθμίσεων, που συντελέστηκαν τον Μάιο 2015, ήταν να “αναβιώσει”, ειδικά ως προς τις εκλογές της ΕΠΟ, νομοθετική διάταξη του Σεπτεμβρίου 2004, που είχε ψηφιστεί από την Βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία του τότε αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γ. Ορφανού, που προέβλεπε ότι το εκλεκτορικό σώμα πρέπει να αναδεικνύεται αναλογικά με βάση τον αριθμό των σωματείων - μελών της κάθε ένωσης.

Παρά τις ρητές διατάξεις του νόμου σχετικά με τον τρόπο εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία, και τονίζω το όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, από τον Μάιο 2015 μέχρι και σήμερα δηλ. για διάστημα 16 μηνών ουδέν έπραξαν για την νομιμότητα, αδιαφορώντας προκλητικά να εναρμονίσουν το καταστατικό. Αντίθετα κάνουν προεκλογικό αγώνα, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την υπάρχουσα παρανομία, αφού αποδέχονται ότι κάθε ένωση πρέπει να εκπροσωπείται από 3 εκλέκτορες, οι οποίοι μάλιστα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ιδιότητα.

Έτσι με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο μοναδικός μου σκοπός που άσκησα την προσφυγή ήταν η εφαρμογή της νομιμότητας και τίποτα άλλο. Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή διαδίδεται στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο είναι απλώς ανυπόστατο και συνεπώς ανάξιο διάψευσης. Διαδόσεις δε σχετικά με συνεννόηση με εσάς είναι επίσης αναληθείς, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας και μάλιστα με τη μορφή επιστολής.

Η υπό κρίση προσφυγή μου σας ενημερώνω ότι πρόκειται να συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2016, στα γραφεία της ΕΠΟ και σας καλώ μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να προβείτε παρεμβαίνοντας με κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της νομιμότητας στο άθλημα του ποδοσφαίρου το οποίο έχει πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα από όλες τις προαναφερόμενες παράνομες συμπεριφορές των μέχρι σήμερα διοικούντων την ΕΠΟ, και βεβαίως να υποστηρίξετε την εφαρμογή του άρθρου 15 του Ν. 4326/2015, που εσείς ψηφίσατε.

Η οποιαδήποτε δε ενέργεια σας που θα βοηθά στην αποκατάσταση της νομιμότητας, θα “σβήσει” την εντύπωση” που έχει δημιουργηθεί ότι για την ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει το ποδόσφαιρο, συνυπεύθυνη είναι και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία “ παρέλειψε” να ασκήσει τα καθήκοντα της σχετικά με την εποπτεία της στην ΕΠΟ, ιδιαίτερα όσον αφορά την υποχρέωση της τελευταίας να εναρμονίσει το καταστατικό της σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4326/2015. Το διαδραμόν χρονικό διάστημα απραγίας των 16 μηνών είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβάλλει την οποιαδήποτε δικαιολογία".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ