ΕΠΟ

Μητρόπουλος: "Όχι στα δώρα και τα… γραμμάτια"

Μητρόπουλος

Μητρόπουλος: "Όχι στα δώρα και τα… γραμμάτια"

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και το Μαγκαζίνο του σταθμού με τον Αντρέα Παλομπαρίνι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν επιδιώκω να γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ. Έχω επί σειρά ετών αρνηθεί να εμπλακώ στο ποδόσφαιρο και κοιτούσα μόνο τις δουλειές μου. Επειδή η εφημερίδα μου, «Η Άποψη», έχει κάνει αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με την ΕΠΟ, όπως με την κάρτα υγείας, είδα ότι πηγαίνουμε στις εκλογές της ΕΠΟ με την κάθε Ένωση να έχει τρεις ψήφους. Επειδή, λοιπόν, ξέρω τους κανονισμούς, αφού έχω υπάρξει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μέλος της UEFA, αυτό το πράγματα δε στέκει. Μελέτησα και τα χαρτιά μου και σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει η ανάδειξη προέδρου να γίνει από εκλέκτορες. Ανά δέκα σωματεία πρέπει να υπάρχει ένας εκλέκτορας, άρα στα 5000 υπάρχουν 500. Αντιθέτως, τώρα ο κάθε πρόεδρος ορίζει δύο μέλη και έτσι υπάρχει χειραγώγηση. Τα ξέρουμε όλοι. Κάποιοι κάθε τέσσερα χρόνια κάνουν πάρτυ και το χρήμα ρέει. Έτσι γίνεται και παίρνουν τις ψήφους με τα χρήματα.

Όταν είδα τις παραλείψεις στην εκλογική διαδικασία, το στοιχειοθέτησα και είχα επικοινωνία με τους μεγαλοϊδιοκτήτες, ενημερώνοντάς τους ότι αυτή η διαδικασία δε θα περάσει. Δεν ξέρω το λόγο που δε με πίστεψαν, αλλά η διαδικασία προχώρησε, οπότε αποφάσισα να κάνω προσφυγή ως μέλος του Αιγάλεω, διότι είχα έννομο συμφέρον, καθώς με εμποδίζουν να γίνω εκλέκτορας».

Για το αν με την αλλαγή της διαδικασίας θα βελτιωθεί το ποδόσφαιρο: «Σίγουρα θα βελτιωθεί, διότι τα τελευταία τριάντα χρόνια τα ίδια πρόσωπα είναι στις ίδιες καρέκλες. Το ξέρετε και εσείς ότι δεν πατάει χορηγός στη Super League, τη Football League ή την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο έχει καταβαραθρωθεί. Η Γ” Εθνική έχει διαλυθεί, η Football League είναι στα πρόθυρα διάλυσης, ενώ και η Super League δεν τα πάει καλύτερα, αφού σας θυμίζω την υπόθεση της Βέροιας. Όταν έχουμε, λοιπόν, αυτήν την κατάσταση, γιατί να μη θεωρήσουμε ότι υπεύθυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο;

Στην Μπαρτσελόνα οι οπαδοί είναι αυτοί που επιλέγουν τη διοίκηση. Για ποιο λόγο, λοιπόν, τη διοίκηση του ποδοσφαίρου να μην τη βγάζουν αυτοί που ασχολούνται με αυτό; Το κυριότερο επιχείρημά μας είναι ότι μέχρι τώρα το ποδόσφαιρο δεν έχει κερδίσει τίποτα με αυτούς. Για να γίνει πραγματικότητα το όλο εγχείρημα με τους εκλέκτορες χρειάζονται τέσσερις με πέντε μήνες, για να εναρμονιστούν τα καταστατικά της ΕΠΟ, των Ενώσεων και των σωματείων».

Για την πρότασή του για διοικούσα επιτροπή: «Πρότεινα καταξιωμένα άτομα που δε θέλουν να γίνουν παράγοντες. Έχω αρνηθεί διάφορες θέσεις, διότι δε θα ήθελα να κάνω ότι μου λέει ο Γκιρτζίκης ή η κάστα της ΕΠΟ. Έχω άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να διοριστεί μία διοίκηση χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και να επαναφέρει το ποδόσφαιρο στο δρόμο της νομιμότητας.

Αυτοί που θα αποφασίσουν, βέβαια, είναι οι δικαστές, αλλά κατά τη γνώμη μου, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω τη δική τους, είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Από το πρωί, που δημοσίευσα την πρότασή μου, δεν έχει βγει ούτε ένας νομικός από τις ομάδες, τις Ενώσεις ή την ΕΠΟ για να αντικρούσει αυτά που λέω. Το έχω μελετήσει πολύ καλά. Αν κάποιος βγει και πει με νομικά επιχειρήματα ότι έχω λάθος, θα αποσύρω αμέσως την προσφυγή μου και θα ζητήσω συγγνώμη για το θόρυβο που έχω προκαλέσει.

Όλοι κάνουν τα κορόιδα για τις ψήφους. Εγώ δεν τοποθετούμε υπέρ κανενός και δε με ενδιαφέρει ποιος θα βγει, ούτε θα έχω εμπλοκή. Έχουν περάσει 18 μήνες από το νόμο του κ. Κοντονή και δεν έχουν εναρμονιστεί τα καταστατικά. Οπότε για να διεξαχθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους οι εκλογές θα πρέπει οι δικαστικοί να αγνοήσουν το νόμο, κάτι που δε γίνεται.

Επίσης, αν γίνουν και χάσει κάποιος από τους κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο ή Μελισσανίδη, τότε τα δικά μου επιχειρήματα θα γίνουν και δικά τους. Απλά εγώ τα λέω τώρα».

Για το αν γίνονται χρηματισμοί στις εκλογές: «Αυτό γίνεται τα τελευταία 15 ή 20 χρόνια. Κάποια Ένωση είχε πάρει 420.000 ευρώ για να αλλάξει προσανατολισμό. Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Φανταστείτε αυτά τα χρήματα οι ομάδες να τα είχαν δώσει για να φτιάξουν τις υποδομές τους και να βελτιωθούν».

Για το αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την αλλαγή της νοοτροπίας των εμπλεκόμενων στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Με τις διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί το αποκλείω, διότι για να κερδίσει μία παράταξη θα έπρεπε να προσελκύσει τις Ενώσεις. Να τους προσφέρει δώρα. Οπότε μετά θα έπρεπε να ξεχρεωθούν κάποια… γραμμάτια. Δεν την πιστεύω αυτή τη διαδικασία και για αυτό προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Διότι πρέπει όλοι να ξέρουν ότι το 50-50 είναι υποχρέωση ενός διαιτητή και όχι ευθύνη του παράγοντα. Δεν είναι ρουσφέτι, όπως παρουσιάζεται. Πλέον η πλειοδοσία των Ενώσεων γίνεται πλέον για να προλάβει ο ένας τον άλλον. Για να υπάρξει αλλαγή πρέπει να γίνουν σπουδαία πράγματα. Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για να στέλνει σπίτι τους τους επιλήσμονες του όρκου τους ή των υποχρεώσεών τους προς το ποδόσφαιρο. Τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει προς το παρόν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βίκτωρα Μητρόπουλου…

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Θριαμβευτική νίκη Μέρκελ στις εκλογές. Απογοήτευσε ο Σουλτς

Τα Exit Poll δείχνουν άνετη επικράτηση των Χριστιανοδημοκρατών με ενίσχυση μάλιστα των ποσοστών τους. Δεν επιβεβαιώνεται το ρεύμα Σουλτς στις τοπικές εκλογές

Τα 10 πιο δύσκολα videogames που έχουμε παίξει

Είναι πολλοί οι σπασμένοι μοχλοί, τα σμπαραλιασμένα χειριστήρια και τα καντήλια που έχουμε ρίξει

Το σχέδιο εξολόθρευσης του Ντάνου πριν ξεκινήσει το Survivor

Συμφώνησαν ή όχι οι Μαχητές να απομακρύνουν τον Γιώργο Αγγελόπουλο πριν ακόμη φτάσουν στην παραλία του Αγίου Δομίνικου; Τι συνέβη στην πραγματικότητα με εκείνον και την Ειρήνη Αϊνατζόγλου;

Τα αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του ο Jay Kay των Jamiroquai θα σε κάνουν να κλάψεις

Μια κλεφτή ματιά στη συλλογή του frontman των Jamiroquai με αφορμή την πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα.

Υπόθεση Βατοπέδι: Τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα

Από τον Κώστα Καραμανλή και μια σειρά από στελέχη της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, στην Σταματίνα Μαντέλη, τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο της μονής: Δέκα χρόνια μετά, η αθωωτική απόφαση κλείνει την υπόθεση

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24