ΕΠΟ

Μηνύσεις από την ΕΠΟ για την υπόθεση "Eurostar"

Μηνύσεις από την ΕΠΟ για την υπόθεση "Eurostar"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι η υπόθεση για την οποία η εταιρία "Εθνική Factors ΑΕ" πέτυχε συντηρητική κατάσχεση 3.3 εκατ. ευρώ στους εταιρικούς λογαριασμούς της Ομοσπονδίας.

Στην επίθεση περνάει η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ σε ότι αφορά την υπόθεση "Eurostar" για την οποία η εταιρία "Εθνική Factors ΑΕ" πέτυχε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της Ομοσπονδίας για χρέη 3.3 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό η Ομοσπονδία την τετραετία 2012 - 2016 το κατέθετε στην εταιρία Eurostar - Travel Plan παρά το γεγονός ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο είχε κάνει εκχώρηση στην "Εθνική Factors ΑΕ" η οποία μάλιστα είχε στείλει και 54 ειδοποιήσεις στην ΕΠΟ.

Όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης την Πέμπτη το μεσημέρι, 1/12, ομόφωνα, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς και αγωγή κατά της εταιρείας Eurostar (Travel Plan). Παράλληλα, ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί άμεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την Τετάρτη, 30/11 η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει τον φάκελο στον οικονομικό εισαγγελέα ενώ όπως έγινε γνωστό αναθέτει στον διεθνή οίκο Deloitte διαχειριστικό έλεγχο της ΕΠΟ για τα έτη 2015 και 2016. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και για προηγούμενες χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης εξάλλου, ανακοίνωσε την αποβολή του σωματείου "Ηράκλειο Αθλητική Ένωση" που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι το σωματείο ως εκπρόσωπος του οποίου ο καθηγητής αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να οριστεί προσωρινή διοίκηση για την διεξαγωγή εκλογών στην Ομοσπονδία με βάση το νόμο. Ουσιαστικά, δηλαδή ζητάει την κατάργηση της Επιτροπής Εξομάλυνσης που έχει ορίσει η FIFA.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 6/12 και εφόσον γίνουν δεκτά αναμένεται αντίδραση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Grexit.

"Το εν λόγω σωματείο χρησιμοποιήθηκε σε προσφυγή κατά της Ομοσπονδίας στην τακτική δικαιοσύνη, κατά παράβαση καταστατικών διατάξεων της ΕΠΟ. Η απόφαση της ΠΔΕ θα ανακληθεί σε επόμενη συνεδρίαση, εφόσον το σωματείο διαγράψει από το μητρώο του ως αύριο 02.12.2016 και ώρα 14.00 το μέλος του που προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σήμερα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών για περεταίρω ενέργειες" αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠΟ.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΠΟ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Η άδεια συμμετοχής χορηγήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, σε αντίθεση με την εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητά από την ΠΔΕ την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση άμεσα και θα λάβει κάθε μέτρο προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

- Ανατίθεται στον δικηγόρο κ. Σπύρο Κλαδά η περεταίρω νομική υποστήριξη της ΕΠΟ στην παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της "κάρτας υγείας". Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή επιβεβαίωσε και πάλι την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας, υλοποιώντας την αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη διαφάνεια.

- Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεύρυνση των πινάκων διαιτησίας, μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Δ. και απόφαση της FIFA.

Στη Super League θα περιλαμβάνονται έως 35 διαιτητές (από 27), 70 βοηθοί και 40 παρατηρητές.

Στη Football League θα περιλαμβάνονται έως 85 διαιτητές, 150 βοηθοί και 100 παρατηρητές.

Στην Γ’ εθνική θα περιλαμβάνονται έως 160 διαιτητές, 260 βοηθοί και 150 παρατηρητές.

Η σχετική αλλαγή του κανονισμού έχει ήδη εγκριθεί από την ΠΔΕ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ